אז ככה
קודם כל נתחיל בזה שאין היום תנורים של AEG בארץ, פה ושם אולי יש מלאי מפוזר אבל באופן כללי אין. היבוא עובר מתדיראן לחברה שעדיין לא פורסמה.
 
לגבי האלקטרולוקס יש שני דגמים, יש את ה5410 הרגיל שמגיע עם 3 תבניות ורשת, טיימר דיגיטלי, בוררי הפעלה מכניים ויש לו תוכנית אחת של ניקוי עצמי, בנוסף יש את ה5741 שההפעלה שלו היא במגע, הדלת נסגרת ברכות ויש לו 3 רמות של ניקוי.
 
 
הזנוסי הוא דיגיטלי אבל עם כפתורים ולא במגע ובניגוד לאלקטרולוקס שמיוצרים בגרמניה הוא מיוצר באיטליה ויש לו 2 רמות של ניקיון.
המחיר שלו מצוין וביחס cost/value זה אחד התנורים הכי טובים שיש היום בשוק ולמי שחשוב פירוליטי אז יתרון נוסף זה הרמת ניקיון הנוספת מעבר לאלקטרולוקס הפירוליטי הבסיסי (5410) שעולה יותר ממנו אבל מגיע רק עם רמה אחת, זה בסה"כ תוכנית נוספת ארוכה יותר ללכלוך ממש עיקש אבל זה הבדל משמעותי, בתוכנית הרגילה של שעה וחצי לא תמיד כל הלכלוך נשרף.
 
אז איפה הוא נופל? (ולא רק הוא, כמעט כולם) המסילות שלו הן רגילות. אני לא מדבר על מסילה טלסקופית אלא על ה"סולם" שיש בצדדי התנור. ברוב התנורים בארץ החלק העליון והתחתון של המסילה חופפים וצריך להשחיל את התבניות בדיוק באמצע. באלקטרולוקס עשו משהו אחר, מי שיפתח ויסתכל על תנור של אלקטרולוקס יראה שבמסילות שלהם החלק העליון קצר ב2 ס"מ מהחלק התחתון, מה שמאפשר להניח את קצה התבנית על החלק התחתון ואז לדחוף אותה פנימה בקלות.
כשמסתכלים על תנורים בחנות לא שמים לב לזה גם אם מוציאים ומכניסים את התבניות כי הידיים נקיות, התבניות ריקות והתנור קר. כשמבשלים והידיים קצת שומניות, התבנית מלאה וכבדה והתנור כבר לוהט זה כבר אחרת.