סלט חומוס ביתי
סלט חומוס מתוצרת בית להשרות 400 גר' גרגרי חומוס למשך הלילה. לבשל בסיר גדול עם הרבה מים ללא מלח כשעתיים עד לריכוך מלא של הגרגרים (לשמור מעט ממי הבישול בצד) לאחר ההתרככות יש לשטוף היטב את הגרגרים לקלף את גרגרי החומוס מקליפתם לטחון את גרגרי החומוס במטחנת בשר (טחינה דקה) לשים בקערה גדולה, להוסיף מעט ממי הבישול, מלח, כמון (כפית), 1/2 כוס טחינה גולמית, פלפל לבן, מעט שמן זית. ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם, ושום כתוש.