מעדכנת לגבי עוגות יום ההולדת בגביעי גלידה, ללא הגביעים..

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
התייעצתי בשבוע שעבר, לפני התעודות, לגבי מתכון לח וטעים, כמו העוגות בגביעים, שרציתי להכין בקאפקייקס.
הלכתי על מתכון של קרין גורן, לא ציפיתי ליותר מידי, אבל יצאו ממש מוצלחים!
הכפלתי ב-4 כי הייתי צריכה כ-80....

למי שמעוניין בעוגת שוקולד אישית, ממליצה.

המרתי את גביעי הגלידה בעטרות נייר לאפיה.

עוגות שוקולד אישיות בגביעי גלידה, קרין גורן

לעוגה:

כוס או 200גרם סוכר לבן
4ביצים L
1כוס אבקה להכנת שוקו
שמנת חמוצה 15%
1 כוס או 140גרם קמח תופח
20גביע ופל לגלידה בינוניים

ציפוי

1 מיכל או 250מ"ל שמנת מתוקה 38%
250גרם שוקולד חלב

קישוט

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

אופן הכנה​

  1. טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
  2. מוזגים את תערובת העוגה לגביעים (הכי נוח עם קנקן אבל אפשר גם בעזרת מצקת): ממלאים כל גביע עד שלושת רבעי גובה ולא יותר, אחרת העוגה תגלוש במהלך האפייה.
  3. מכניסים לתנור מיד לאחר המילוי (אם משאירים את הגביעים המלאים בחוץ הם עלולים להתרכך ולדלוף).
  4. אופים למשך כ-15 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי. מצננים.
  5. מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים: בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
  6. טובלים את הגביעים הפוכים בתוך הציפוי ומקשטים בסוכריות.
 
למעלה