מקרתיזם- לאיתמר

pilot23

New member
מקרתיזם- לאיתמר

שלום, אשמח אם תוכל לעזור לי. האם הסיכום שצרפת על מקרתיזם הוא מספיק ומקיף או שצריך להוסיף מהספר של פלורסהיים? למשל בגורמים לתופעה האם יש עוד מהשניים שכתבת? כמו כן, האם פרשת ווטרגייט ירד או שאני צריכה ללמוד את זה? תודה רבה.
 
מקרתיזם

לגבי מקרתיזם - אני מקווה שהכנסתי את כל מה שדרוש לסיכום. תמיד מומלץ לעיין גם בספר (אבל כאמור, העניינים הקריטיים שולבו בסיכום). לגבי ווטרגייט - הנושא ירד במיקוד.
 

pilot23

New member
לאיתמר- המשך

תודה על תשובתך. אכן קראתי בספר ושילבתי בין סיכום שלי והסיכום שלך. יש לי שאלה נוספת.. היכן בספר של פלורסהיים ניתן למצוא את " תהליכי אמריקניזציה שעברו המהגרים בארה"ב:כור היתןך, טמיעה ופלורליזם חברתי? כמו כן, באשר למלחמת האזרחים.. בספר של פלורסהיים נראה שהכל ברקע כזה ואין מה שנקרא יותר מדי תכלס... האם הסיכומים שלך בנושא ששמת באתר של ערוץ ההיסטוריה מספקים ואין צורך להרחיב? הגורמים, דרכי השיקום וכו'. תודה.
 

pilot23

New member
תוספת- שאלה אחרונה

לגביי האימפריאליזם האמריקאי... רשום במיקוד :הגורמים וגילויים מרכזיים... מה הכוונה גילויים מרכזיים? הכוונה היא לביטוי של האימפריאליזם? למשל פנמה, ונצואלה וכו'?
 
תהליכי אמריקניזציה ומלחמת האזרחים

העמ' הרלוונטיים בספר הם 12 (כור ההיתוך) כאשר מומלץ גם לעיין בנספח 3 בסוף הספר המביא את המאמר של דה קרבקר (מעמ' 233), וגם עמ 15-14 רלוונטיים מאוד (טמיעה/מאיו סמית') וכך גם עמ' 27-25 הנוגעים בפלורליזם התרבותי (הוראס קאלן). כדאי לזכור, שהספר של פלורסהיים נכנס רק בשנה שעברה. תכנית הלימוד נבנתה על בסיס הספר הקודם של קליינברגר והסיכומים נבנו על בסיס החומרים המופיעים בספר הישן. בעיני, הפרק על מלחמת האזרחים בספר של פלורסהיים דווקא נותן סקירה רחבה על הגורמים ומורכבותם אך מבחינת לימוד ע"פ חלוקה לגורמים/דרכי שיקום, הסיכום אכן יעיל יותר. בנוגע לדרכי שיקום, הסיכום גם מפורט וברור יותר.
 
למעלה