משהו טעים לכבוד שבת:

ויוי 25

Well-known member
לחמניות- גבינה טעימות מאוד ,וגם קלות להכנה:
(המתכון מתאים גם לסוכרתיים בהשראת גולדי אבישר.)
(אני השתמשתי לפי כמויות המוצרים שהיו לי, ויצא ממש טעים! )

ראשית, יש לחמם מראש את תנור- האפיה ל-180 מעלות חום.

המצרכים וההכנה:
6 פרוסות גבינה -צהובה- מגורדת , (רצוי עם אחוז שומן גבוה -ודל פחמימה).
2 כפות שטוחות גבינת -שמנת -סמיכה , "מחלבת -גד" 30% - או אחרת, ועם אחוז שומן גבוה.
תחילה ממיסים את 2 סוגי הגבינות במיקרו, (או בסיר -בשיטת אידוי בן מארי.)
ולאחר ההמסה- מעבירים את הגבינות המומסות לקערה.
ומוסיפים:
3/4 כוס חד -פעמית שקדים טחונים דק דק.
כף אחת שיבולת שועל,
ביצה אחת
שן -שום כתושה
1/2 כפית אבקת -אפייה
מערבבים הכל ביחד.
מומלץ לשמור בצד 2 -3 כפות שומשום - לפיזור מעל הלחמניות .

אופן ההכנה:
1.בתבנית מרובעת מניחים ניר -אפיה, ומברישים בכפית שמן,
2. מערבבים היטב את כל המצרכים שבקערה,ביחד עם חצי כפית- אבקת-אפייה,
מערבבים היטב כמה שניות ומתקבל בצק דביק.

3. מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהבצק 5- 6 כדורים - בכל פעם כדור קטן מהבצק ,וכשהידיים מעט רוטובות מעבירים את כדור הבצק מיד -ליד (כמו קציצות) ולהדק את כדורי-הבצק בטפיחות קלות לצורת לחמניה עגולה.
(הבצק נעשה קליל ולא נדבק לידיים כשהידיים לחות במעט מים.)
מניחים את הכדורים - בתבנית על ניר -האפיה המשומן- ומשטחים מעט לצורת לחמניה, ומפזרים מעליהם את השומשום.
מכניסים לתנור-האפיה המחומם, ואופים 15- 18 דקות , ב- 180 מעלות חום.
אופים עד להזהבה מ - 2 הצדדים, ומקבלים לחמניות גבינה אפויות ומוזהבות
בטעם נפלא !

המתכון פשוט מאוד להכנה,ומהיר הכנה, תופתעו כמה זה טעים.
תכינו גם אתם ותהנו!

כדאי לדעת:
ככול שכמות השומן בגבינות תהיה גבוהה יותר
כך רמת -הפחמימות תהיה בהם נמוכה - ולכן תתאים גם לסוכרתיים.

לאוהבי -האגוזים:
אפשר להוסיף לתערובת כף של אגוזים קצוצים דק.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה