מתכון לחלות אווריריות, אולי עם אבקת אפייה?

ביזול

New member
שלום לבשלניות המכובדות!
זכור לי שהסתובב פה בפורום מתכון לחלות אווריריות במיוחד, שמוסיפים להם אבקת אפייה? אולי גם לימון? (החיפוש לא עובד לי...)
הייתי פה בפורום לפני אי אלו שנים, מאז נולדו ילדים והחיים נהיו עמוסים, ופתאום ב-4 בבוקר קמתי עם חשק לחלות האלה מהפורום המקסים שלא נכנסתי אליו כמעט עשור :D
 

סגליתש

New member
אולי התכוונת למתכון הזה?
חלות/יפה נסימי

חומרים:

2 קילו קמח - אני משתמשת בקמח חיטה מלאה 70%
4 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
2 ביצים
1/2 כוס שמן
41/2-5 כוסות מים פושרים (מוסיפים מים לפי הצורך)
3 כפות מלח
מיץ מלימון אחד
שקית אחת של אבקת אפיה

לתערובת ביצה, למשיחת החלות:
1 ביצה
כף סילאן
כפית שמן זית

אופן הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים 4 כוסות מים פושרים, 4 כפות שמרים יבשים, 6 כפות סוכר, 2 ביצים ו- 1/2 כוס שמן. נותנים לתערובת כרבע שעה לתסוס.
2. מוסיפים 2 קילו קמח ומתחילים ללוש. מוסיפים עוד מים לפי הצורך. הבצק צריך להיות רך אך לא דביק. אני מתחילה עם 4 כוסות מים ובד"כ מגיעה לחמש כוסות בסוף התהליך.
3. מכסים במגבת, מניחים בצד לכעשר דקות.
4. מוסיפים 3 כפות מלח. מרטיבים את הידיים ולשים מעט, עד שהמלח מתאחד לתוך הבצק. מכסים ומניחים ל- 10 דקות.
5.מרטיבים ידיים, שוב לשים מעט, מכסים ומתפיחים עד שיכפיל עצמו, כ-45 דקות, תלוי בטמפרטורת החדר.
6. אחרי שהכפיל את ניפחו , מוסיפים מיץ מלימון אחד סחוט ו1 א. אפיה זה יגרום לתגובה כימית והבצק ייראה כאילו מתפרק - זה בסדר!. לשים שוב, הבצק ייראה כאילו איבד את הצורה והנפח. מכסים, ונותנים שוב לתפוח, עד להכפלת הנפח ומעט מעבר לכך, כשעה.
7. קולעים, מושחים בביצה טרופה עם שמן זית וסילאן ומתפיחים חלות בתבניות כחצי שעה.
8. מורחים שוב בתערובת הביצה ומפזרים פרג, בצל מטוגן, שומשום, קוואקר, פרג וכ"ו.
9. אופים להשחמה, כ-45 דקות, 15 דקות ראשונות בטמפרטורה של 200 מעלות ואח"כ 180 מעלות.
 
למעלה