מתכון לקובנה

חיים 1

New member
מתכון לקובנה

אני מחפש מתכון לקובנה, מתכון תימני לבצק הנאפה במשך כל הלילה בתנור (לא ג`חנון).
 

Luzifer

New member
כובנה לא קובנה - לחמניות אפויות

עפ``י תימניה ותיקה בארץ ולא פחות מגילה, לא אלו מן הדור האינטראנטים. 8 לחמניות המצרכים: 2/3 כוס מים פושרים 10 גרם שמרים 3 כפות סוכר 1 כפית מלח 1 ק``ג קמח 1 ביצה טרופה 1 1/2 כוסות מים פושרים 1/4 כוס מים 1 חבילה מרגרינה לשימון סיר 22 אופן ההכנה: ממיסים את השמרים, הסוכר והמלח ב 2/3 הכוס מים פושרים. שמים בקערה את הקמח, הביצה, ומוסיפים את תמיסת השמרים לקמח. מוסיפים בצורה הדרגתית 1 1/2 כוסות של מים פושרים ולשים הכול יחד במשך כ-5 דקות. מוציאים את הבצק מהקערה ומוסיפים מחצית מ-1/4 כוס המים. מחזירים את הבצק לקערה ומכסים במגבת. כעבור שעה לשים שוב את הבצק במשך כ-5 דקות, וחוזרים שוב על הפעולה הראשונה עם המים הנותרו בכוס ומכסים את הבצק במגבת. כעבור שעה שוב לשים את הבצק במשך כ-5 דקות ושוב מכסים במגבת. כעבור 30 דקות מכינים 8 לחמניות בגודל שווה. ממיסים את המרגרינה בתוך סיר מיוחד לכובנה, מורידים מעל האש וכשהמרגרינה המומסת פושרת. טובלים כל לחמניה במרגרינה, ועורכים אותן בתוך הסיר - 7 לחמניות סביב בצורת מעגל, ולחמנייה אחת מניחים במרכז הסיר. מכסים את הסיר, ומתפיחים כשעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחחמים תנור בחום של 130-150 מעלות צלזיוס. רצוי להניח על קרקעית התנור דיסקית ברזל או רשת, כדי שהכובנה לא תישרף. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור. אופים במשך כל הלילה. הערה: אפשר לאפות את הכובנה מבלי להכין לחמניות. אלא כגוש אחד. אפשר גם לאפות את הכובנה על אש קטנה ולא בתנור במשך כל הלילה. הבישול התימני מלכה אלמוני und bei uns sagte man: ohne Fleiss kein Preiss
 
למעלה