ניחוחות מרוקו

ניחוחות מרוקו

טיול של 4 ימים במרוקו בשני מקומות. הראשון היה טטוואן (Tetuán), בירת מחוז טאנג'יר.
המון הסטוריה יהודית. האטרקציה העיקרית היא המדינה שבה גם המלאח- השכונה היהודית.
מדובר בעוד ועוד ועוד רחובות שכולם שוק אחד ענק ובו הכל בזיל הזול והמון יש שניה נעליים סירים ובגדים משומשים.
המון עוני ושיניים רקובות והמון אזהרות מצד כולם לשמור על הילדות ועל הכסף צמוד.
למרות האזהרות לא קרה כלום. אמנם היינו על המשמר כל הזמן ויש בזה אלמנט מעייף אבל נהנינו מכל רגע.
אכלנו גם אוכל רחוב וגם במסעדות יקרות ובאופן כללי אפשר לחומר שלא סתמנו את הפה

הבנות מתות על קוסקוס לכן זה כיכב בכל ארוחה.
האוכל לא מוכר לי מהבית כך שמצטערת על טעויות או התפעלויות על דברים טרוויאליים

ובתמונה הראשונה- מלון http://www.riadtetouan.com/
מרק חרירה מצויין
מרק פול ירוק שהיה שוס כל הטיול- בדיוק עונת הפול הירוק וזה מוגש בכל מקום. מעולה.BAISAR
מנת ממולאים יהודים= לא מבושל ברוטב אלא יבש יותר עם רוטב עליו ומעליו ביצה מגוררת. מייד תגיע תמונת תקריב. DOLMA
היה מצויין אבל אני מעדיפה את הממולאים הרטובים נוסח עדות אשכנז.
מנת קוסקוס עם בשר וירקות- קוסקוס עבה (כך היה בכל מקום, רק קוסקוס עבה ואמרן לי שזה ככה באיזור)ירגות מבושלים ובשר רך עם המון קינמון בצל וצימוקים. מעולה. מגיע גם עם קערת מרק שמן גם כן בתמונה.
טאג'ין עוף בלימון- הכי מוצלח למרות שמוגש עם צ'יפס עליו. עוף רך ומלא טעמי לימון.
מחיר מנה עיקרית בערך 35 ש"ח
 
חנות מתוקים

הכי אהבנו מבין כל המתוקים שבלסנו בטיול משהוא שנקרא RGIGAA (הרי הג'י לא מבוטאת אלא עושה ריש גרונית כזו) או שאפשר לכתוב RIFFA
 
RGIFA

תמונה מקרוב-הריפה מקדימה, בנוסף יש מן בצק פילו ממולא בגבינת כבש (כתבו לנו על פתק כששאלנו לשם- BOROKA JBIN) ועוגיות גרייבה.
הקפה בכל מקום חזק ביותר פי שתיים ממה שאנחנו רגילים אליו.
לריפה גרסה מלוחה גרסה מתוקה וגרסה לארוחת בוקר (ואולי השמות שונים, שאלנו רק לשם הגרסה המתוקה)
בגרסה המתוקה זה סוג של מלוואח מבצק מופלטה בסירופ דבש
בגרסת ארוחת הבוקר זה מלאווח מופלטה לא מתוק ויותר קליל עם קצת סולת בבצק.
במקומות בהם אכלנו תמיד הייתה תחושה (ומראה) שזה עבודת יד.
 
שפשאוון היפיפיה Chefchaouen

עיר יפה כחולה.גם עליה אומרים שיש הסטוריה יהודית ושאולי אנחנו אחראים לצבע הכחול אבל לא מצאתי סממנים יהודיים על הבתים.
 
קוסקוס וטאג'ין

בתמונה
קוסקוס עם בשר באותו טעם קינמון צימוקים מתוק והמון בצל מטוגן
קוסקוס ירקות מבושלים בכורכום ותוספת בצל מטוגן חום מושלם.
טאג'ין ברברי עם כורכום וזיתים וטעם חזק של תבלינים ראס אל חנות. (קניתי הביתה כמובן את הראס אל חנות המקומי שלהם. מקפיץ כל תבשיל)
 
סחורה של נשות ההרים

הן לא הרשו לצלם אותן
הן לבושות שונה עם כובע קש וגדילים צבעוניים
יש להן צרורות של ירקות ועלים ירוקים שמן זיתים ובורגול עבודת יד (יש שניתן למצוא בארץ אצל דרוזיות )
בתמונה יש רק אחד שאני לא מזהה (מצד ימין מגולח מעלים כזה) הבהרות יתקבלו בשמחה
 
אחד הדברים שלא ניסינו- תפוחים

אולי בגלל הכתום הזוהר
אולי בגלל הדבורים
אבל התפוחים לגמרי פוטוגניים
 
וואו...מזכיר לי נשכחות. עשינו בזמנו

טיול עצמאי עם רכב שכור בכל מרוקו וההתחלה הייתה בטנג'יר וטטואן ומשם דרומה. אתם כה קרובים לשם...רעיון נהדר לחצות את המיצרים לעולם אחר לגמרי. איך הגעתם, במעבורת?
תודה רבה על השיתוף והמאמץ.
 
אכן קרובים

התכנון היה: מאל חסיראס מעבורת לטנג'יר (שעה+שעה וחצי)
המתנה למעבורת חצי שעה
משם מונית לטטואן.שעה.
זה לא יצא כל כך מהיר כי בכל זאת מדובר בספרדים ומרוקאים. שעת היציאה היא בגדר המלצה.
הכל שוואיה שוואיה בטרנקילו. גם הגבול לקח זמן.
לקח כפול מהמתוכנן בדרך הלוך ואפילו יותר בדרך חזור.
אבל הכי קשה היה להשיג ויזה....
 
למה לא עברתם עם הרכב שלכם?

על ויזה לא חשבתי...אנחנו הגענו עם דרכונים זרים והבעיה הזו לא הייתה רלוונטית.
בטנגיר לא הסתובבתם? עיר יפה.
 
למעלה