סאטה עוף

BiggPoppa

New member
סאטה עוף

הרעיון הוא של אשתי. חפשתי בתפוז ומצאתי את המתכונים הבאים שנראו פשוטים ומבטיחים: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1836&MessageId=136974286 http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=75&MessageId=110394257 התוצאה היא שילוב של שניהם. הכנת העוף: לוקחים חצי קילו חזה עוף שלם (שמנמן ועסיסי - לא חזה דפוק לשניצלים) וחותכים לרצועות עבות. משרים למשך מספר שעות במרינדה הבאה: 3 כפות סויה 3 כפות יין לבן יבש 3 כפות שמן בוטנים לאחר ההשריה מוציאים את העוף מהנוזלים (שומרים אותם) וצורבים היטב על מחבת שחוממה מראש. העוף מקבל צבע יפהפה מהמרינדה והצריבה. מוציאים את העוף ושמים בצד. הכנת הרוטב: קוצצים קטן בצל אחד וארבע שיני שום ומזהיבים במחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הרכיבים הבאים למחבת: 4 כפיות גדושות חמאת בוטנים 3/4 פחית חלב קוקוס כפית גדושה ג'ינג'ר מגורר כפית גדושה אבקת קארי מדרס רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק 3-4 כפות מהמרינדה מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. אם המרקם צמיג מדי - להוסיף עוד מחלב הקוקוס. מוסיפים את העוף, מערבבים ומבשלים עוד 3-4 דקות. זהו - מוכן! מומלץ לעטר בכוסברה קצוצה גס. בתיאבון!
 

Master Stav

New member
מיעולה .....

יופי של מנה .... מודה לא חובב בוטנים באוכל שלי בגלל הטם הדומיננטי מאד אבל זו אחת הפעמים בהן זה היה עובר אצלי מסך ודי בקלות חשוב לציין ....
 
יאמייייייייייייייייייייייייייייי

על הבוקר כזו מנה ... חולה על בוטנים ... אוח הריר ....
 
למעלה