סוג תאורה למטבח

Oren_1

Member
הי.
מטבח "כפרי"
איזה סוג תאורה מומלץ כשמדובר בלד?
3000K , 4500K או 6000K ?

ה 3000 נראה צהוב וכנראה פחות רלוונטי. השאלה אם ה 6000 לא "כחול" מידי ? בגדול אוהבים תאורה חמה אבל במטבח פחות מתאים
אז השאלה אם 4500 זו פשרה טובה או בכל זאת 6000 ?

ובאותו עניין, איזה עוצמת לד מתאימה למטבח של כ 10 מטרים? ראיתי גוף של 50W , אמר שזה כאילו מכופל ב 8 ששווה ל 400..

ועם ובלי קשר, אם יש למישהו מושג היכן ניתן להשיג כוף מלבני 120*30 שכולו (כולל הצדדים) זכוכית חלבית אז אשמח לשמוע - כי כרגע מה שראיתי במקומות זה חלבי עם שוליים בצבע לבן פלאסטיק או משהו דומה.

תודה והמשך יום נפלא.
 
נערך לאחרונה ב:

רשר

Well-known member
מנהל
הי.
מטבח "כפרי"
איזה סוג תאורה מומלץ כשמדובר בלד?
3000K , 4500K או 6000K ?

ה 3000 נראה צהוב וכנראה פחות רלוונטי. השאלה אם ה 6000 לא "כחול" מידי ? בגדול אוהבים תאורה חמה אבל במטבח פחות מתאים
אז השאלה אם 4500 זו פשרה טובה או בכל זאת 6000 ?

ובאותו עניין, איזה עוצמת לד מתאימה למטבח של כ 10 מטרים? ראיתי גוף של 50W , אמר שזה כאילו מכופל ב 8 ששווה ל 400..

ועם ובלי קשר, אם יש למישהו מושג היכן ניתן להשיג כוף מלבני 120*30 שכולו (כולל הצדדים) זכוכית חלבית אז אשמח לשמוע - כי כרגע מה שראיתי במקומות זה חלבי עם שוליים בצבע לבן פלאסטיק או משהו דומה.

תודה והמשך יום נפלא.
ריכוז אור מנקודה אחת גורם לצללים לכן אם אין אפשרות להוסיף נקודות עדיף גוף תאורה ארוך לפחות 120 ס"מ (פלור' סטנדרטי),
גוון אור חשוב לאבחון צבעי מזון ותחושת אמינות ובטיחות בטריות ואיכות המזון ובמיוחד בשר עוף ודגים, לכן הגוון המתאים ביותר 6500K(לכן גם הגוון של מבזק מצלמה) אך גם 5000-6000 תוצאה גוון סבירה,
עוצמת האור צריכה להיות 1000-500 לומן על משטח העבודה,
בהנחה שגובה הנורה 1,5 מטר מעל למשטח והשטח 10 מ"ר לכן תזדקק לכ 8000 לומן על-מנת לקבל תאורה טובה,
נורת פלורסנט לד באורך 1,20 מטר 6500K 24W מפיקה כ 2200 לומן ולכן צריך 4 מנורות, https://maor-led.co.il/product/גוף-תאורה-לד-למטבח-88w/
חשוב להבין שכל הסתרה ע"י מסך חלבי תוריד תפוקת אור אך תגביר איכות פיזור ומניעת צללים,
 

Oren_1

Member
תודה על התגובה המפורטת
אז לצורך העניין אני צריך כ 100W לד שיתן לי כ 8000 לומן?
אגב, לפני זה היתה לי גוף T5 עם 4 נורות (בזכוכית חלבית של 1.2 אורך). כל נורה נראה לי 54W ובחישוב שעשיתי זה כ 15 אלף לומן - ורמת התאורה היתה מעולה, אז אני תוהה אם 8000 אכן מספיק.
ואגב לעניין ה 6500K , תודה על האנפורמציה רק אגיד שבאתר מידרג פרסמו דעה של מעצבים שכולם כיוונו לכיוון ה 3000 (מה שהפתיע גם אותי) מצורף לינק -


תודה
 

רשר

Well-known member
מנהל
תודה על התגובה המפורטת
אז לצורך העניין אני צריך כ 100W לד שיתן לי כ 8000 לומן?
אגב, לפני זה היתה לי גוף T5 עם 4 נורות (בזכוכית חלבית של 1.2 אורך). כל נורה נראה לי 54W ובחישוב שעשיתי זה כ 15 אלף לומן - ורמת התאורה היתה מעולה, אז אני תוהה אם 8000 אכן מספיק.
ואגב לעניין ה 6500K , תודה על האנפורמציה רק אגיד שבאתר מידרג פרסמו דעה של מעצבים שכולם כיוונו לכיוון ה 3000 (מה שהפתיע גם אותי) מצורף לינק -


תודה
נכון שאור חם יותר נעים לעין בסלון ואף בחדר שינה אבל במטבח צריך אבחנת צבע באיכות גבוה כדי לא לזרוק בשר איכותי לפח בגלל גוון חולני,
אצלי במטבח יש 4 נורות לד 120 ס"מ 2200 לומן 24W בשני גופי תאורה לאורך משטח עבודה 5 מטר סה"כ כ 8000 לומן, מספיק בהחלט,
אם לך היה כ 16000 לומן ותרצה לשמור על הרמה תשקיע בעוד גופי תאורה,
ניתן מנקודה אחת לפצל ל 2 עם תעלת אצבע שתתחבא מעל לפסי התאורה, וכך לפזר את האור לאורך משטח העבודה,
 
במטבחים כפריים יש שלושה סוגים תאורה:
הסוג הראשון הוא תאורה כללית המשמשת כמקור האור העיקרי . סוג תאורה זה שואף לספק תאורה אחידה על פני כל החלל

הסוג השני תאורה פונקציונלית המאירה אזורים חיוניים כמו למשל הכיריים או אם יש לנו מטבח עם אי לרוב נבחר לשים גוף תאורה שיאיר את האי.
סוג שלישי של תאורה במטבח הוא תאורה מעוצבת. הסיבה לשימוש בו היא להדגיש חפצים מעוצבים ויפים שנרצה להדגיש כחלק מהעיצוב של המטבח.
 
למעלה