סופ"ש בנוהל

yezer

New member
ויסקי תענוג

נכחתי בטעימת ויסקי של המבקבק העצמאי דאגלס ליינג ביינות וטעמים ושם טעמנו:
Scallywag (בלנדד מאלט), סינגל מאלטים מסדרת Provenance:
Speyburn 8,Allt-A-Bhainne 12 ,Macduff 15,Blair Athol 15
טעמנו גם סינגל מאלט Braeval 10 של המבקבק העצמאי האנטר ליינג שזו חברה שהקים אחד הבנים של מייסד דאגלס ליינג.
ול"קינוח" ביג פיט.
ההדרכה לוותה בכיבוד קל אך איכותי וטעים ובהנחייתו המקצועית של ולרון.
היה מרתק לשמוע על המזקקות הקטנות ועל המבקבקים העצמאיים ויחסי הגומלין ביניהם.

רכש: הסתכלתי על בקבוק טאליסקר 18 ואמרתי לו: "אתה בא איתי הביתה" וכך היה

בתכנון להמשך הסופ"ש: אמרוט ובירה הרצל אמברגו.
 

kinks

New member
אח, טאליסקר 18

אני כל הסופ"ש רק עם מים לאחר שברביעי שתיתי כמה כוסות ג'ין יותר מדי של ג'ין ברוקרס.
לבינתיים התחדשתי בגלפידיך 15 דיסטילרי אדישיין וגם גלנקיצ'י 2000-2014 דיסטלרי אדישיין.
 

foodnwine1

New member
די מאוכזב מהרמה של הבקבוקים האלו האמת

טעמתי את הסליווג החמוד מזמן, ואת הסינגלים של Allt-A-Bhainne 12 ,Macduff 15,Blair Athol 15
לצערי בקבוק עצמאי או לא ואני מאוד מעריך את DLAING, הם ממש לא משהו מרשים. הליין הבסיסי הזה לא מוצלח.יש אחרים שלהם קצת יותר מעניינים אם כי אני מברך על היבוא.
טרם טעמתי את ה SPEYBURN הצעיר אבל חברים שטעמם בד"כ משיק לטעמי עדכנו כי גם שם אין בשורה.
 

ShaneG

New member
speyburn

אני דווקא חשבתי שה speyburn היה מאוד נחמד יחסית לגיל שלו.
 

foodnwine1

New member
מה שלא נכון במשפט שלך הוא "יחסית לגיל שלן"

ויסקי טוב הוא טוב. יש ויסקים בני 7 מעולים ויש ויסקים בני 18 עייפים וחסרי עניין
&nbsp
הגיל לא קובע את איכות המשקה.... התמחור והגיל יש להם קורלציה מסוימת זה הכל.
&nbsp
גל
 

ShaneG

New member
צודק צודק

התכוונתי לזה שהוא היה יותר מתוחכם למה מה שהייתי מצפה.
 

foodnwine1

New member
כמה טעימות של ויסקי חדש - ROCK OYSTER ו ANCNOC 18

החדש של DOUGLAS LAING שנראה ROCK OYSTER - בלנדד מאלט ממזקקות באראן, איילה, ג'ורה ואורקני. לטעמי הטוב ביותר מכל השלושה בלנדד מאלטים שלהם. הפתיע אותי בגדול לטובה. יופי של אף עם תפוחים מאלט, וכבול, מעט פלפל. בפה התפוצצות של פלפל, עשן, כבול ואפר, עם מאלט ומלח. מאוד ימי ואפרי. יופי של דבר ב 35 ליש"ט. מומלץ בחום!!!
&nbsp
השני היה ANCNOC 18 החדש, שיושן בחביות BOURBON, SHERRY . לחובבי העץ מדובר על מעדן. יש רמזים לשרי ופירות יבשים עם הרבה מאוד עץ ישן, קוקוס, ועור.מאוד אהבתי, וחושב שמעדיף אותו על ה 22 שנה שגם הוא היה מצוין.
שוב מומלץ בחום במחיר הוגן של 65 ליש"ט...
&nbsp
&nbsp
 
קצת באיחור...

טעמתי את הויסקים של דאגלס ליינג שביבוא לארץ:
&nbsp
סקאליוואג - בלנדד מאלט מוצלח, של שרי צעיר. לטעמי המורטלאך די בולט בו. הטועמים אהבו.
&nbsp
ספייברן 8 שנים - מתובל, קצת פירותי, אבל האלכוהול מורגש וקצת עוקץ. צעיר מדי.
&nbsp
אלט-א-ביין 12 שנה - מאוד נקי ועדין, מאלט מתוק וקצת עשבוני ומתובל. המרקם לא רע, אבל לא מאוד מעניין.
&nbsp
מקדאף 15 שנה - מרקם חלק, סמיך ונפלא, גם פה החבית לא הביאה הרבה טעם. עשבוני וקצת מריר. חלק מהטועמים אהבו וחלק ממש לא.
&nbsp
בלייר את׳ול 15 שנה - שרי בשרי עמוק, קצת ׳מלוכלך׳, הזכיר לי מאוד מורטלאך קלאסי בגיל כזה. הטוב בסדרה כנראה (המיובאים).
&nbsp
בראוול 10 שנים מסדרת אולד מאלט קאסק (סיגר מאלט שהיה פעם בדיוטי) - גם פה החבית לא בולטת, אבל המאלט טוב. מרקם סופר חלק ונעים, האלכוהול משולב טוב. הטעמים אולי לא מורכבים, אבל הוא מאלטי, מתוק, עם פירותיות מתגברת בפיניש. חלק מהטועמים ממש אהבו.
&nbsp
וסיימנו עם ביג פיט, איילה צעיר קלאסי. היה ויסקי מקטב, כצפוי. חלק אמרו תרופה, וחלק סיימו גם את הגלנקיירן של החלק הראשון...
&nbsp
נראה שבסדרת פרובננס של דאגלס ליינג הם מכוונים לויסקים שקרובים לתזקיק, אולי זה מתקשר להם לציון של עונת הזיקוק על הבקבוק, אם זה משנה משהו...
&nbsp
חוץ מזה שתיתי בסופ״ש יין סוטרן מוצלח של Montiels, מתוק במידה, חומציות מאזנת, המון פרי. לטעמי טוב בהרבה ממתוקים לבנים ישראלים, כולל הירדן הייטסויין שעולה יותר לחצי מהנפח.
 
אני לא חושב שהם מאכזבים

הם פשוט קרובים לתזקיק, בלי הרבה עץ.
&nbsp
ונראה לי מקריאת הבלוג שלך שאתה חובב עץ בויסקי (במידה כמובן).
&nbsp
הבראוול למשל היה כמעט נטול עץ, אבל עם זאת לא הרגיש צעיר בכלל - היה חלק, נעים ומורכב.
&nbsp
עניין של טעם אני מניח. אבל אבסולוטית המחירים שלהם הוגנים.
 

foodnwine1

New member
לאו דווקא.

אני גם אוהב דראמים ללא עץ, אבל פה לא הרגשתי שהם היו מגניבים מספיק בכדי להצדיק בקבוק...
&nbsp
אולי זה רק אני אבל בד"כ אני מחפש ערך מוסף בבקבוק עצמאי, משהו שלא יכולנו לקבל בבקבוק רגיל, סטייל טיפה אחר, חבית קצת מודגשת משהו. פה היה נחמד אבל לא מעבר...
&nbsp
&nbsp
 

nukke

New member
5 ימים בקופנהגן

פור רוזס סמול באץ' - מהדורת ה125 שנים למזקקה
2 קוקטיילי טיקי
2 קוקטיילים - האחד על מזקל והשני ע"ב וויסקי כלשהו, עם בירה.
93 בירות שונות.
 
שתית 93 בירות ב-5 ימים?

ממוצע של בערך בירה בכל שעה שאת ערה?
&nbsp
גם אם זה רק 100 מ"ל מכל בירה, ככה לטעום, וואו.
 

nukke

New member
השיטה

הייתי עם בן הזוג במשך כל הזמן וחלקנו כוסות. כמעט כל הזמן הזמנו כוסות של 200 מ"ל.
ערב אחד היינו במבשלה מקומית ושתינו ביחד עם מנהל השיווק שלה, אבל פתחנו בקבוקים של 500 מ"ל - מעל 150 מ"ל לכל אחד מאיתנו.
בשני ערבים ישבנו עם רייטביראי מקומי ובחלק מהזמן גם עם זוגתו ומדי פעם, כשהיה מעניין או רלוונטי, טעמנו מהכוסות שלהם.
אבל אני טירונית. DEAD SWEDISH GIRL שמדי פעם כותב כאן, חוזר מפסטיבלים עם מאות דירוגים חדשים.
 

nukke

New member
ברור!

שתינו בעיקר בירות סקנדינביות, עם הבלחות של קראפט אמריקאי ואפילו נייס שוף מחבית מ-2010 (עדיין לא דירגתי את הבירה הזאת, מסתבר).
OKKARA PORTERI - מאיי פארו, עם ניחוחות של אפר ודגים מעושנים וטעמים טיפה פנוליים, מאוד מעושנים ועם טיפה עץ
ZOMBIE DUST של THREE FLOYDS מאינדיאנה, APA נהדר
Djævlebryg Gudeløs - אחת מהבירות הטובות ששתיתי מימי (נו, אימפריאל סטאוט, מעושן, דיו, עץ... אתה מכיר את מנעד הטעמים והניחוחות :) )
והמון אמאגר, מיקלר וטו אול.
 
למעלה