סילבש גומבוץ (בלי סולת)

וינונה

New member
סילבש גומבוץ (בלי סולת)../images/Emo108.gif

סילבש גומבוץ - כופתאות שזיפים חומרים: 1 ק"ג תפוחי אדמה רבע כוס שמן 1 ביצה מעט מים קמח -כ-250 גרם מלח אופן ההכנה: - לבשל את תפוחי האדמה שקולפו - לרסק בפומפיה דקה ("לא פירה!!,לא פירה!! את לא מבינה מה זה לרסק???) - על משטח מקומח (שייש הכי עדיף) לייצור בערמת תפוחי האדמה גומה. להוסיף לתוך הגומה את השמן ואת הביצה שנטרפה מראש. להוסיף קורט מלח ומעט מים וללוש היטב. להוסיף קמח. "כמה?" "כמה שתופס" ולהמשיך ללוש. עד קבלת בצק רך מ-א-ד. לרדד ל"נקניק" ולחתוך ממנו דסקיות בעובי של כ-2-3 ס"מ ולכדרר אותן לכדי כדור תוך כדי תחיבת חתיכת מילוי (אופציות מילויים בהמשך) לתוך הכדור. לשים לב שאין שברים בכדור חו"ח. לקמח ולהניח על משטח מקומח. להרתיח מים עם קורט מלח - להטיל את הכדורים פנימה עד אשר הנ"ל יסכימו לצוף + "קצת זמן" לסנן היטב. אופציות למילויים: שזיפי סנטה-רוזה חתוכים לחתיכות קטנות ומעורבבים עם קצת סוכר, כדי לנטרל את החמיצות שזיפי פובידל מרוככים עם סוכר (לא זוכרת את השם בעברית) משמשים תו´דבר כמו למעלה (אפשר גם בלי סוכר) שזיפים מיובשים - בלי תוספת סוכר לזייפנים: ריבת פובידל או ריבת משמש פינאלה: לטגן פירורי לחם עם מעט חמאה עד שישחימו מעט ניתן להוסיף מעט סוכר , להטיל את הכדורים שסוננו לתוך פירורי הלחם - לדאוג שכל כדור יצטפה כדבעי. להגיש עם קערית קטנה של סוכר וניל וקערית שמנת חמוצה. יאמי!!
 

וינונה

New member
טורוש גומבוץ יגיע מחר ../images/Emo3.gif

צריכה לשכתב את המתכון למשהו עם כמויות מדויקות ולא על "בערך"
 
וינונה הרגת אותי עם משפט המחץ הזה

"("לא פירה!!,לא פירה!! את לא מבינה מה זה לרסק???)" חחחחחחחחחחחחחחחחחחח ג ד ו ל !!!!! ותודה על המתכון מתוקה
 

וינונה

New member
רואים שאת לא ילידת העדה ../images/Emo6.gif

משפט זה ועוד משפטים מהסוג הזה הם משפטי מפתח במטבח ההונגרי (בעצם בכל "מטבח של אמא")
 
לא ילידת העדה נכון מתוקה..

אבל שמבשלת לבעלי כאן הוא גם אומר לי את זה לא פירה לרסק בפומפיה גסה תזהרי...
 

NetaNIN

New member
הו יאמי!

סבתי מכינה לי סילבש גומבוץ מדי פעם. טעים יאמי יאמ..!! חולה על זה..! תנסו
 
למעלה