סריקה נאמנה

ClickRisk

New member
סריקה נאמנה

לא בדיוק נושא הפורום, אבל אולי מישהו ידע : יש לי אוסף של תמונות ישנות (מפותחות פילים) שאני רוצה לסרוק ע"מ לשמור גיבוי במחשב, הבעיה היא שכאשר אני סורק אותן, התמונה במחשב מתקבלת הרבה יותר גדולה מאשר במציאות. ני מניח שמדובר במשחקי קונפיגורציה / DPI של הסורק. כיצד ניתן לסרוק תמונה כך שגודל התמונה הסרוקה המתקבלת היא ביחס של 1:1 לתמונה המקורית ? כלומר, אני רוצה שהתמונה שבמחשב תופיע על המסך בגודל זהה לתמונה האמיתית, וגם במידה אני אדפיס את התמונה במדפסת, היא תצא באותו גודל בדיוק. עם איזה הגדרות של הסורק צריך לשחק, ומה בדיוק לקבוע בהן ? כיצד ניתן לדאוג לכך שגם על המסך וגם בהדפסה - גודל התמונה יהיה זהה למציאות ? אם זה משנה, יש לי מכשיר משולב Brother MFC 425CN תודה רבה !
 

noa_f

New member
אין קשר בין הגודל בס"מ על המסך לגודל בס"מ

על נייר. כלומר, יש, אבל הוא לא מה שאתה חושב שהוא. מה שרואים על המסך לא תמיד זהה למציאות, וכשהוא זהה - המציאות נראית רע מאוד
למה? כאשר סורקים תמונה, הסורק מחלק אותה למשבצות קטנטנות. כל משבצת מקבלת צבע יחיד וככה נוצר קובץ דיגיטלי של התמונה. כמות הצבעים שהסורק מסוגל לזהות ולייצר וגודל (או קוטן) המשבצות (פיקסלים) - תלוי בנתונים הטכניים של הסורק. כאשר אנחנו לוקחים תמונה דיגיטלית ומדפיסים אותה במדפסת, גם היא מדפיסה את "המשבצות" האלה בהתאם להגדרות הקובץ וליכולות הטכניות שלה עצמה. המטרה שלנו בסריקה היא, כמובן, לקבל את המשבצות הקטנות ביותר ועם כמות הצבעים הגדולה ביותר ואח"כ להדפיס כנ"ל, אחרת אנחנו מקבלים תמונות מפוקסלות - אנחנו רואים את המשבצות במקום תמונה חלקה. ההגדרות לגבי הפיקסלים הנ"ל קשורות לצפיפות שלהם. יחידת המידה הנפוצה ביותר היא אינצ' ולכן הצפיפות מוגדרת כ-DPI שזה: Dots Per Inch (המהדרין יאמרו PPI - פוינטס, אבל מילא). ב-100 DPI יהיו 100 פיקסלים בכל אינצ' (שזה מעט מאוד להדפסה טובה...) בשביל גיבוי, המטרה שלך היא להגיע לקובץ שכאשר יודפס, הוא יוכל להיראות מספיק איכותי - כלומר: בעל צפיפות נקודות גבוהה, אבל בכל זאת שלא יהיה כ"כ כבד שהמחשב לא יוכל לטפל בו. צפיפות שמתאימה להדפסה איכותית בדפוס ועדיין נסבל ע"י המחשב הוא בין 240 ל-300 די.פי.איי. ולכן אם המטרה שלך היא היכולת לשמור קובץ שיוכל בעתיד להיות מודפס באופן איכותי, סרוק את התמונה באיכות כזו. אז איפה הקשר למסך פה? למסך אין ממש "צפיפות". יש בו רק פיקסלים לאורך ופיקסלים לרוחב. כלומר, כל משבצת כזו - לא משנה כמה היא תהיה קטנה בהדפסה - תתפוס פיקסל אחד על המסך, גם אם במסך הוא יותר גדול. במסך ממוצע יש כ-1024 עד 1280 פיקסלים לרוחב בלבד - אבל המסכים יכולים להיות ברוחב 15 עד 20 אינצ' עם כמות פיקסלים כזו. בתמונה בגודל 10 על 15 ס"מ (4 על 6 אינצ') שנסרקה ברזולוציה של 300Dpi יהיו 1800 פיקסלים לרוחב ולכן היא "תראה" גדולה יותר מהמסך - גם אם הוא גדול מהניר ממנו היא נסרקה (ומין הסתם הוא כזה). אבל זה בסדר, כי כשתדפיס אותה, כל הפיקסלים האלה יוקטנו ויצופפו - והיא תראה טוב ובגודל המקורי שלה. לעומת זאת, אם תרצה תמונה ברוחב הפיקסלי של המסך שלך, כדי לראות אותה באופן נחמד, בלי זום אאוט, תצטרך הרבה פחות פיקסלים ואז כשתדפיס אותה בצורה איכותית תקבל תמונה קטנה מדי, כי הפיקסלים יודפסו בקטן יותר וצפוף יותר מאשר על המסך. ואם תדפיס אותה בגודל המקורי שלה, הפיקסלים יוגדלו בהדפסה (כי אין מספיק למלא את השטח בקטן וצפוף) והיא יכולה להראות מפוקסלת (כלומר, חרא). אי אפשר להמציא פיקסלים יש מאין. אז מה עושים? מחליטים: האם חשוב לי תמונות באיכות הדפסה? או שאני מעדיף לראות אותן כמצגת תמונות על מסך? או שאני מעדיף לרקוד על כל החתונות - וזה הכי טוב: סרוק את התמונות שלך באיכות לדפוס או אפילו יותר - אבל לא יותר מהיכולת האופטית של הסורק. ואז, או שתסרוק כל תמונה פעם נוספת באיכות שמתאימה למסך, או שתקטין אח"כ את הקבצים שנוצרו ע"י תוכנת עיבוד תמונה. היתרון בשימוש בתוכנה הוא, שהיא יכולה לקחת קבוצה גדולה של קבצים ולהפעיל על כולם יחד, בבת אחת, פקודת הקטנה ושמירת עותקים. זה נקרא Batch proccesing. תוכנה חינמית שעושה את זה טוב נקראת Irfan View. בהצלחה.
 

noa_f

New member
על לא דבר

ואם לא היה ברור: בהמלצה האחרונה התכוונתי ליצירת 2 עותקים מכל תמונה. אחד קטן, שמתאים לצפיה במסך או למצגת והשני גדול, שישמר להדפסה עתידית.
 
למעלה