עבודה לבית הספר - זוקה לעזרה
כרגיל נותנים עבודה לילדים שההורים צריכים לעשות !!! הבן שלי צריך לעשות עבודה לבית הספר בנושא - מאכלי חנוכה בעדות ישראל - האם תוכלו לתת לי שמות של מאכלים לפי העדות השונות וגם מתכונים אם אפשר. הבעיה העיקרית היא איך נקראים המאכלים בעדות השונות... האידיש יש "לאטקעס" לביבות תפוחי אדמה. "זאלבייה" וה"ספינז´" שייכים למרוקו. "מכוסכס" לאלג´יר ובזה תמו השמות הידועים לנו... מצאתי מתכונים אבל כולם נותנים שמות עבריים למאכלים - אני צריכה את השמות בארצות המקור - לא יעזור לי סופגניה בוכרית - החומרים שלה זהים לסופגניה ישראלית רגילה... ההבדל היחיד זה השם... אז אולי מישהו יודע שמות של מאכלי עדות בחנוכה... אפילו בלי מתכונים. הנה ציטוט מהעבודה: במזרח אירופה מכינים "לאטקעס" לביבות תפוחי אדמה או לביבות של קמח מרובך (מבושל) בשמן. בגרמניה מכינים לביבות מקמח וביצים. בדמשק מכינים לביבות ממולאות בבשר (מישהו יודע מה השם?). בבוכרה מטגנים בצק ממולא בבשר של כבשים (מישהו יודע מה השם?). בתורכיה ובעדות בלקן אחרות מכינים סופגניות ממולאות גבינה, לכבוד יהודית החשמונאית (מישהו יודע מה השם?). במרוקו היה נהוג שהרבי ב"חדר" מכין מהמנות שהביאו התלמידים לביבות "זאלבייה". סופגניה ממרוקו היא ה"ספינז´" שמתייחדת בכך שהיא לא מכילה סוכר, ומקבלת את מתיקותה אך ורק מן הציפוי שלה. באלג´יר מכינים לביבות מכוסכס, הממולאות בשר ומתובלות יין. בהונגריה - נהגו לטגן לחם בשום. בישראל - אפשר למצוא לביבות לפי מטעמי כל העדות. אפשר פה בפורום או לשלוח אלי לאימייל - [email protected] בתודה מראש - ענת נ.ב מאיפה ילד בכיתה ג´ ידע מתכונים של עדות ישראל??? אפילו אמא שלו לא יודעת!!
כרגיל נותנים עבודה לילדים שההורים צריכים לעשות !!! הבן שלי צריך לעשות עבודה לבית הספר בנושא - מאכלי חנוכה בעדות ישראל - האם תוכלו לתת לי שמות של מאכלים לפי העדות השונות וגם מתכונים אם אפשר. הבעיה העיקרית היא איך נקראים המאכלים בעדות השונות... האידיש יש "לאטקעס" לביבות תפוחי אדמה. "זאלבייה" וה"ספינז´" שייכים למרוקו. "מכוסכס" לאלג´יר ובזה תמו השמות הידועים לנו... מצאתי מתכונים אבל כולם נותנים שמות עבריים למאכלים - אני צריכה את השמות בארצות המקור - לא יעזור לי סופגניה בוכרית - החומרים שלה זהים לסופגניה ישראלית רגילה... ההבדל היחיד זה השם... אז אולי מישהו יודע שמות של מאכלי עדות בחנוכה... אפילו בלי מתכונים. הנה ציטוט מהעבודה: במזרח אירופה מכינים "לאטקעס" לביבות תפוחי אדמה או לביבות של קמח מרובך (מבושל) בשמן. בגרמניה מכינים לביבות מקמח וביצים. בדמשק מכינים לביבות ממולאות בבשר (מישהו יודע מה השם?). בבוכרה מטגנים בצק ממולא בבשר של כבשים (מישהו יודע מה השם?). בתורכיה ובעדות בלקן אחרות מכינים סופגניות ממולאות גבינה, לכבוד יהודית החשמונאית (מישהו יודע מה השם?). במרוקו היה נהוג שהרבי ב"חדר" מכין מהמנות שהביאו התלמידים לביבות "זאלבייה". סופגניה ממרוקו היא ה"ספינז´" שמתייחדת בכך שהיא לא מכילה סוכר, ומקבלת את מתיקותה אך ורק מן הציפוי שלה. באלג´יר מכינים לביבות מכוסכס, הממולאות בשר ומתובלות יין. בהונגריה - נהגו לטגן לחם בשום. בישראל - אפשר למצוא לביבות לפי מטעמי כל העדות. אפשר פה בפורום או לשלוח אלי לאימייל - [email protected] בתודה מראש - ענת נ.ב מאיפה ילד בכיתה ג´ ידע מתכונים של עדות ישראל??? אפילו אמא שלו לא יודעת!!