עוגיות ריבה - איפה טעיתי?

ivory

New member
עוגיות ריבה - איפה טעיתי?

הכנתי עוגיות ריבה לפי המתכון הזה

עוגיות ריבה פרווה
גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס אבקת סוכר\או סוכר רגיל מביא לזה יותר קרנצ`יות..
2 חלמונים
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/2 1 כוסות קמח (220 גרם)
ריבת פטל או תות שדה אפשר גם עם ריבת משממשים או אוכמניות קיצר כל ריבה..

בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה עד שמתקבלת תערובת רכה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את החלמונים, את הווניל ואת המלח ומערבבים במהירות בינונית- גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את הקמח במהירות נמוכה ומערבלים בקצרה, רק עד שהוא נספג בתערובת.
עוטפים את הבצק בשקית ניילון, משטחים לעיגול (בתוך השקית) ומצננים במקרר לכמה שעות, מחממים את התנור לחום בינוני
מוציאים מהמקרר ונותנים לבצק להתחמם מעט בטמפ` החדר. לשים שוב ואם הבצק מתפורר לפירורים, ניתן להרטיב את היד וללוש עד לאיחוד הבצק לבצק נוח לעבודה. לרדד לעובי 4-3-כ מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-5 ס"מ בעזרת חותכן (או כוסית) עגול או משונן. בעזרת קצה פיית מתכת של שקית זילוף קורצים עיגולים קטנים, בקוטר 1/2 1 ס"מ, במרכז מחצית מהעיגולים. משחררים את העיגולים מהנייר בעזרת מרית מתכת, ומניחים אותם מעל לתבניות האפייה במרווחים. באותו אופן ממשיכים לרדד ולקרוץ עיגולים עם שאריות הבצק אופים כ-8 דקות, עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מוציאים ומצננים על רשת. אופן ההרכבה: מנפים אבקת סוכר מעל לעוגיות עם החור.

מורחים שכבת ריבה מעל לעיגולים ללא החור. מכסים בעיגולים עם החור ומהדקים בעדינות.

מקור: רוני ונציה

זאת לא הפעם הראשונה שאני מכינה עוגיות,
אבל פעם ראשונה שאני לא מצליחה להתמודד עם הבצק.
הבצק ממש התפורר לי ברידוד וגם אחרי שהצלחתי לחתוך לעיגולים
כשהעוגיות היו אפויות והתקררו, כשניסיתי למרוח את העוגיות בריבה, הן התפוררו לי בידיים

מה פספסתי?
 

יוכי68

New member
אכן כמות המרגרינה מאוד משמעותית כדי

לסייע לך...וכמו שאמרה קודמתי כדאי להוסיף מעט מים לאחד...
לפי שאר הכמויות זה נראה לי כמו 100 גרם מרגרינה????
 
למעלה