עוגת "אופרה"

homets

New member
עוגת "אופרה" ../images/Emo212.gif

הפעם עשינו בקורס עוגת "אופרה" שהיא בעצם עוגה המורכבת משכבות של רולדת וניל, קרם חמאה קפה וגנאש שוקולד מריר. מאוד מאוד טעימה!!! שיהיה המשך שבוע טוב ושנה אזרחית מוצלחת
נטלי
 

homets

New member
גנאש שוקולד

גנאש שוקולד הוא בעצם רוטב שוקולד המורכב מיחסים שונים של שמנת מתוקה ושוקולד מריר (יכול להיות גם חלב או לבן). בעיקרון הגנאש הבסיסי הוא ביחס של 1:1 (נאמר - 250 גר' שוקולד ו250 גר' שמנת מתוקה). ההכנה שלו פשוטה מאוד: מביאים שמנת מתוקה בסיר לסף רתיחה (בועות קטנות מסביב לדפנות) ומכבים את האש. שופכים את השמנת על השוקולד, ממתינים מספר שניות ומערבבים לרוטב חלק, אחיד וקטיפתי. יחסים שונים בגנאש מיועדים לשימושים שונים, למשל לטראפלס נרצה שהגנאש יתקשה יותר, ועל כן נשים יותר שוקולד ופחות שמנת מתוקה, וכך הגנאש יתקשה במקרר וכדומה. למעשה ככל שכמות השוקולד גדולה יותר הגנאש יהיה קשה יותר וככל שתהיה יותר שמנת מתוקה הגנאש יהיה רך יותר. מקווה שהבנת ואם לא, אז אשמח להסביר שוב בכיף
נטלי
 

LCA

New member
הבנתי, תודה ../images/Emo13.gif

עכשיו עשית לי גם חשק לשוקולד...
 
למעלה