עוגת שזיפים פרווה

נוגה44

New member
עוגת שזיפים פרווה

מחפשת מתכון מעולה לעוגת שזיפים פרווה
 
עוגה מעולה של חן שוקרון

לשכבת השזיפים:
75 גר' חמאה
3/4 כוס (150 גר') סוכר, רצוי סוכר דק
1 כף דבש
כ – 10 שזיפים בינוניים, רצוי מוצקים
מיץ לימון סחוט טרי מחצי לימון
לבלילה:
1.5 כוסת (210 גר') קמח
שקית (10 גר') אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
75 גר' חמאה בטמפ' החדר
3/4 כוס (150 גר') סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית שקדים
1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית אפייה קוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ועוטפים את בסיס התבנית מבחוץ ברדיד אלומיניום.

2. במחבת כבדה מחממים יחד את הסוכר, החמאה והדבש עד שהסוכר והחמאה מתמוססים לחלוטין. מעבירים לבסיס התבנית. חוצים את השזיפים, מגלענים וחותכים כל חצי לכ-6 פרוסות דקות. מניחים בקערה ויוצקים מעל את מיץ הלימון. מערבבים היטב. מסדרים מעל הסוכר והחמאה את פרוסות השזיפים במעגלים ובאופן חופף וצמוד, מתחילים מהמעגל החיצוני.

3. הבלילה: לקערה בינונית מנפים את הקמח, אבקת אפייה והקינמון. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

4. בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מערבלים היטב את החמאה יחד עם הסוכר. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד עד להטמעה. מוסיפים את תמצית הווניל ותמצית השקדים ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב – מתחילים במחצית מהקמח, לאחר מכן כל כמות החלב, ומסיימים במחצית השנייה של הקמח. מערבלים היטב, ובמידת הצורך מעבירים מרית בתחתית הקערה.

6. יוצקים את הבלילה על מעל שכבת השזיפים, מיישרים את פניה ואופים כ-60 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים כ-30 דקות. מעבירים סכין חדה בדפנות התבנית כדי לוודא שהעוגה נפרדת בקלות מדפנות התבנית. מניחים צלחת הגשה על גבי התבנית והופכים את העוגה, כך שפניה יפנו כלפי מטה ומבלי להסיר את הקפיץ. מניחים לכ-15 דקות, על מנת לאפשר לנוזלים לחלחל אל העוגה. מוציאים את הקפיץ ומסירים את הבסיס ונייר האפייה ומגישים. ניתן להגיש עם שמנת מתוקה ממותקת קלות מאוד. העוגה נשמרת בקירור עוד 3 ימים נוספים.



חמאה מחליפה במחמאה , וחלב במים או מיץ תפוזים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וגם
עוגת פירות אורני

עוגת פירות אורני

המרכיבים (לתבנית מלבנית בינונית או עגולה מס' 26):
• 3 ביצים מס' 1 או 4 ביצים מס' 2
• 1 כפית תמצית וניל איכותית או כף תמצית וניל פשוטה
• 3/4 כוס שמן (קנולה, חמניות או סויה) או חצי כוס שמן+1/4 כוס חלב
• 1 כוס סוכר (או כמות שוות ערך של אבקת ממתיק מלאכותי, "סוכרה דיאט" מומלץ)
• 2 כוסות קמח לבן
• 1 שקיק אבקת אפיה
• 2-3 כוסות פרי – אפרסק, נקטרינה, משמש, שזיפים, אגסים – שטופים וחתוכים או תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק או חתוכים לקוביות קטנות

לשימון: מעט שמן (קנולה/סויה)
לזרייה על העוגה: 1-2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני ומשמנים תבנית במעט שמן (או מרפדים בנייר אפייה).
2. מערבבים (במערבל חשמלי או בעזרת מטרפה) ביצים, שמן, סוכר ותמצית וניל.
3. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים.
4. מוסיפים פירות ומערבבים בעדינות.
5. יוצקים לתבנית, זורים סוכר ואופים בשליש התחתון של התנור כ-35-45 דקות, עד להזהבה נאה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
 
למעלה