עומדת להשתחרר

celestyn

New member
עומדת להשתחרר

היי לכולם, אז ככה, אני אספר את הסיפור שלי. אני בצבא 10 חודשים. אני סובלת מהפרעות אכילה, קשות. כמה חודשים אחרי שהתגייסתי הגעתי לקבן לבקש הפניה לטיפול במרכז להפרעות אכילה ברמבם, כי זה אחד המקומות הטובים והיעילים ביותר. התשובה שקיבלתי הייתה- לא. הייתי בשוק, כשדיברתי עם המזכירה ברמבם היא אמרה לי שהקבן צריך לאשר לי ושיש להם חיילים מטופלים במחלקה. ומה שהקבן אמר לי בקיצור זה שהצבא לא יכול לאשר טיפול כזה, זה עולה לו יותר מדי כסף, באזרחות כל קופת חולים מממנת טיפול כזה לכן הם מעדיפים לשחרר אנשים כאלה ואם אני לא רוצה להשתחרר אני יכולה לקבל טיפול אצל הקבן. זה המקסימום שהם יכולים להציע לי. מה שהכי עצבן אותי הוא שיש חיילים שמקבלים את הטיפול הזה, אבל צריך ממש להלחם על זה, להגיע לרמד פסיכיאטריה בתל השומר, לשלוח כל מיני פקסים, לצרף את המפקדים שלי שינסו להוציא לי את האישור הזה וכו. עכשיו, אני לא רוצה שהמפקדת שלי תדע מזה. וזה ממש מעליב שאני צריכה להלחם ולריב עם אנשים כדי לקבל עזרה, אני גם ככה נמצאת במצב רגיש מבחינה נפשית והפעם הראשונה שהחלטתי לדבר היה אצל הקבן כי הבנתי שאני לא אצא מזה לבד, זה היה הדבר הקשה ביותר בעולם, לספר, וזה מה שקיבלתי, כזאת בעיטה לפרצוף. אז התחלתי ללכת לקבן, וחוץ מזה שיש לי למי לספר, הוא לא עוזר לי בגרוש, הבנתי שאין לו הרבה מושג על המחלה, ואין לו הרבה מה לומר לי. וזה לא שאני עושה דווקא, אני ממש מנסה להחלים אבל אני צריכה טיפול מקצועי שזה- תזונאית, פסיכולוגית יועצת, טיפול קבוצתי וכו, משולב. ללכת לקבל את הטיפול הזה על חשבוני ברמבם אני לא יכולה זה ממש יקר, באמת אין לי תקציב לזה במיוחד שזה יכול לקבל חודשים ושנים עד להחלמה. אז התחלתי ללכת גם לפסיכיאטר הצבאי במקביל, ומה שהוא אומר לי שזה שאם אין שיפור הוא לא רוצה להחזיק אותי בצבא, בין אם אני רוצה ובין אם לא. אני באמת לא רוצה להשתחרר, אבל אני חולה והצבא לא יכול לעזור לי ולא רק זה הוא גם לא מעוניין להחזיק אותי. אז בקשתי מהפסיכיאטר שלפחות אני אשאר עוד חודשיים בצבא,אם אני כבר בצבא אז שאקבל את זכויות החיילים המשוחררים, הוא הסכים וקבענו שעוד חודשיים הוא משחרר אותי. עכשיו קראתי קצת בפורום וראיתי שכדי לקבל זכויות של חיילים משוחררים אני צריכה להיות שנה וחודשיים בצבא, ולא שנה כמו שחשבתי. זה תקף גם לבנות? מתי החוק השתנה? אני לא אוכל לחכות עוד 4 חודשים, אין לי כוח יותר. תגידו לי מה אתם חושבים, ועד כמה "משתמטת" אני נראת לכם, ועד כמה "משתמטת" אני אראה לאנשים אחרי שאשתחרר... נ.ב: איזה דברים משפיעים באזרחות על חיילים שהשתחררו על 21, ואיזה זכויות הם מאבדים בעקבות זאת?
 
את לא נחשבת למשטמת , לפחות לא בעיניי

יש לך בעיה בריאותית שבגללה תאלצי לצאת מהצבא , את ניסית ככל יכולתך לנסות לטפל בבעיה ולא לצאת מהשירות הצבאי אך עדיין הצבא לא מסכים להשאיר אותך ולנסות להילחם עליך , וזו כבר לא בעיה שלך כי זו החלטה שלהם ולא שלך . אחרי שסיפרת את הבעיה שלך אין סיכוי שישאירו אותך,נכון ? כי חשבתי שאולי תוכלי ללכת לטיפול יותר אישי ולא רק מקופת חולים או על הצבא , כאילו משהו מהצד שאמנם תשלמי עליו כסף אבל לא תצאי מהצבא... אין לי מושג אם דבר כזה בכלל קיים , רק העלתי מחשבה שאולי יש.. בכל מקרה אין לך מה לפחד בקשר לאם אנשים יחשבו שאת משתמטת כי את ממש לא (לפחות לא לדעתי) יש לך בעיה בריאותית ותאמיני לי ממה שלמדתי מהצבא (אני משתחררת עוד שבועיים) זה שהבריאות שלך קודמת לכל , ועדיף שיוציאו אותך ותטפלי בעצמך כמו שצריך ... תרגישי טוב ואני מקווה שהכל יסתדר לטובה !!
 

Ambious

New member
אני חושב שהמקרה שלך הוא מקרה קלאסי של

מישהי שיהיה לה עדיף מבחינה בריאותית מחוץ לצבא. גם אם הצבא לא 'יכריח' אותך להשתחרר, הבריאות שלך באה קודם, ואם הצבא לא מוכן לטפל בך ולממן לך את הטיפול שאת צריכה, את צריכה לצאת. הבריאות שלך באה לפני הכל. בעיני את לא משתמטת, אבל בעיני שאר העולם אולי זה יראה אחרת. לגבי הזמן שצריך בשביל לקבל זכויות של חייל משוחרר, האמת היא שיכול להיות שזה באמת רק שנה, בזמני זה היה שנה וחודשיים אבל אולי שינו את זה מאז (זה היה לפני כמה שנים). בכל מקרה, אל תתני לזה להיות גורם בהחלטה שלך אם להשתחרר או לא, אלא - כמו שאמרתי - רק הבריאות שלך היא מה שחשוב. אם הצבא לא מסוגל לעזור לך, ובאזרחות את יכולה לקבל את העזרה הזאת.... אל תחשבי פעמיים.
 

LemonLimeLilach

New member
דוגמא לכמה הצבא שלנו מטומטם

מטריף אותי שיש אנשים שיקראו לבחורה הזאת משתמטת והכי מטריף שצה"ל פשוט זורק את כל החיילים שלו שיש להם בעיות אמיתיות ואחרי זה יושב ומאשים את כולם בהשתמטות פשוט מטריף.
 

מרחף1

New member
אולי קצת לא פוליטיקלי קורקט, אבל....

אין ספק שיש לבחורה בעיה אמיתית ואין ספק שהצבא צריך או לטפל בה או לשחרר אותה ובמקרה כזה היא איננה משתמטת (ללא קשר למה שיגידו כל מיני אדיוטים). אבל - הצבא לא יכול לטפל בכל בעיה שיש לכל מלש"ב, ישנם בעיות שהצבא אינו ערוך להתמודד איתן מכל מיני סיבות, במקרה כזה אני חושב שהצבא צריך לשחרר את החייל המדובר ולהפנות אותו להמשך הטיפול במסגרות האזרחיות שערוכות הרבה יותר טוב לטיפול בבעיות כאלו. כל זאת כמובן בהקשר לבעיות שלא התעוררו *כתוצאה* מהשרות הצבאי (כגון, לא עלינו, פציעות למיניהן), במקרים כאלו על הצבא לטפל בחייל מא' ועד ת' (ושוב אסייג - לדעתי חייל שנפצע במסגרת אזרחית לא צריך להחשב חייל לצרכי הטיפול אלא להיות מטופל במסגרות אזרחיות, שהן הרבה הרבה יותר טובות מהצבא דרך אגב).
 

Ambious

New member
זה נכון שהצבא לא יכול ולא צריך לטפל בכולם

בשביל זה הצבא בודק באופן די מדוקדק ודי מקיף כל חייל שמתגייס, לראות שאין לו בעיות בריאות. מי שמפתח בעיית בריאות במהלך השירות, בין אם זה בעקבות השירות או לא, הצבא מחויב לטפל בו, אבל במקרים רבים הטיפול עצמו יותר טוב ויותר נוח באזרחות, ואז בדרך כלל ההחלטה על השחרור היא הדדית (מאפשרים לחייל להשתחרר על מנת לקבל טיפול). אני יודע אבל שבמקרים קיצוניים כמו סרטן או איידס או מחלות סופניות, הצבא לא לוקח סיכון ומייד משחרר את החייל, אלא אם כן הוא בקבע יותר מחצי שנה ואז הצבא מחויב לממן לו טיפול מלא באזרחות, מבלי לפטר אותו (חייל בקבע הוא עובד מדינה לכל דבר).
 

מרחף1

New member
צודק אבל...

לדעתי מי שמפתח בעיות בריאות קשות בזמן השירות ובהנחה והטיפול בהן יכול להיעשות טוב יותר באזרחות צריך להיות משוחרר! כמובן שהטיפול צריך להיות ממומן ע"י המדינה, באותו אופן בו הוא היה ממומן במידה והבעיות היו מתחילות באזרחות בזמן שהיה מועבר כסף לביטוח לאומי. הנקודה היא שהצבא די גרוע בלהתמודד עם רוב הבעיות הבריאותיות ובכל מקרה חלק גדול מהמקרים מופנה לטיפול אצל רופאים אזרחיים מה שפשוט מייתר שכבה נוספת של בירוקרטיה.
 
אני אנפץ לכם קצת

אחי היה ביחידה מובחרת ונגרם לו נזק בריאותי בזמן השירות וידוע שזה בגלל אחד הפעילויות, אך הצבא כמובן מהר מאוד שיחרר אותו והצהיר שזה לא "באשמת הצבא" ... אחרי בית המשפט הוחלט על מימון חלק מהטיפולים ע"ח משרד הבטחון. וגם אני התגייסתי אבל עם בעיות בריאותיות שהצהרתי בצו הראשון והייתי פרופיל 24 עד לועדה שהחליטה לגייס אותי... אך בשירות הסדיר שלי קיבלתי התעלמות מוחלטת להקלות שמגיעות לי... וברגע שניסיתי להילחם על מה שמגיע לי בגלל מצבי הבריאותי קיבלתי בכלל ריתוק<!!> כשבאמת לא עשיתי כלום. ואחרי כל העוגמת נפש שקיבלתי, מהר מאוד *העיפו* אותי בטענה ש"אין לי מה לחפש בצבא".
 

Ambious

New member
הצבא אטום, אין ספק

אני מדבר על המצב האידיאלי, לא על המצב הקיים לצערי.
 

סלוניק

New member
לא מסכים לגבי הפסקה הראשונה

מערכת הבריאות של צה"ל היא בהרבה מובנים עדיפה על זו של האזרחות. זה בעיקר נובע מהעובדה שגוף כמו צה"ל, שהמשרתים בו מועדים לפציעות הרבה יותר מאשר בחברה האזרחית, חייב להחזיק מערכת בריאות ברמה גבוהה. נכון שיש הרבה רופאים בסיסיים ברמה נמוכה יחסית, חוויתי זאת בעצמי, אבל הרופאים המומחים לא רעים בכלל, וההפניות לבתי חולים או טיפולים חיצוניים הן הרבה יותר מהירות ומאורגנות (שלא לדבר על זולות). בד"כ, קופת חולים שיש לך ביטוח רפואי אצלה תעדיף לצמצם ככל הניתן את הטיפולים והתרופות שתזדקק להן.
 

מרחף1

New member
אתה טועה

מערכת הבריאות בצבא מבוססת על רופאים צעירים ועל רופאים שנשארו קבע (נחש מה, הם לא הרופאים הכי טובים). הצבא מפנה מקרים קשים יותר לטיפול ע"י המערכת האזרחית, הבעיה היא שזה מייצר עוד שכבת בירוקרטיה בדרך, ראה לדוגמא מה קורה בר"מ 2.
 

סלוניק

New member
כפי שכתבתי,

רופאים כלליים, שאלו הם הרופאים שאתה פוגש בד"כ בבסיס, הם בד"כ עתודאים שסיימו את התואר לא מזמן. גם אני חוויתי על בשרי את הטעויות שלהם שתוקנו רק באיחור ניכר, ואני מסכים איתך שבד"כ הרמה שלהם היא פחות טובה מאחרים. עם זאת, רופאים מומחים כמו אלו שבחר"פ הם בד"כ מילואימניקים שעוסקים במקצועם באזרחות. מן הסתם הצבא מפנה מקרים קשים יותר לטיפול של המערכת האזרחית, זה בכלל לא מייצר איזושהי שכבה של ביורוקרטיה. נהפוכו, טיפול רפואי באזרחות מצריך ביורוקרטיה וטרטורים שגורמים לי להתגעגע לצבא.
 

GeJuFan

New member
טעות טעות טעות

אני חודש וחצי הסתובבתי עם חום גבוה שקדים נפוחים וכאבים, פעמיים הייתי צריכה לגשת לבית חולים כי הרופאים הצבאיים גם המומחים למיניהם לא טיפלו בי כראוי, קיבלתי איזה שהוא סוג של אקמול. כיום אני חיה אם בעיות גב למרות שניגשתי לאורטופד צבאי ההמלצה היחידה שלו הייתה כשסיפרתי לו שכואב לי הגב ואחרי שהוא הודיע לי שיש לי עקמת קלה זה ללכת ולעשות שחיה. אני לא יכולה לחכות כבר עד שיסגרו את המרפאות הצבאיות או שלפחות יאיישו אותם ברופאים של קופות חולים. אני מקווה שעד שהדור הבא יתגייס(כלומר ילדנו בעתיד) הבריאות של החיילים תעבור מידי הצבא לידיהם של קופות החולים.
 

סלוניק

New member
טעויות לא מתבססות על מקרים פרטניים.

רופאים מומחים בצה"ל הם כמעט תמיד רופאים בשירות מילואים (ואני אומר "כמעט" רק בגלל שאני מנחש שאולי יש איזה מקרה קצה נידח כלשהו) שעוסקים במקצוע באופן קבוע. נכון, יש לא מעט מקרים של רשלנות רפואית ובמקרה שלך אולי באמת היה מקרה כזה, אבל עדיין לא שמעתי על סטטיסטיקה שטוענת שהרשלנות בחברה האזרחית היא פחותה יותר. למען האמת, העובדה שבצה"ל רפואה מומחית נגישה לכל חייל רק הופכת את מערכת הבריאות הצבאית למוצלחת יותר ביחס לזו האזרחית בה אוכלוסיות רבות אינן נגישות לטיפולים רפואיים - לא פיזית, לא כלכלית ולא חוקית. בקיצור, אני מעדיף להתייחס לנתונים מאשר למקרים פרטניים במקרה הזה.
 

GeJuFan

New member
אולי אבל

הפתרון הכללי של רוב הרופאים הצבאיים זה לתת לחיילים עשרים אלף סוגי כדורים ותרופות במקרה הרע ובמקרה הטוב רק אקמול. אני מצטערת אבל רוב רובם של הרופאיים הצבאיים לא יודעים מה הם עושים חצי מהזמן. כיום יש מעט מאד אנשים שאינם רשומים לקופות החולים השונות. אני חושבת שברגע שחייל מתגייס אם אינו רשום בקופת חולים אז יש לצרפו לקופ"ח לפחות למשך תקופת שירותו על מנת ששירותי רפואה נורמליים יהיו זמינים באופן קבע. כמובן תחת סיבסוד צבאי כי הרי הצבא אחראי על בריאותו של החייל. אם דבר כזה יקרה יש לעשות קטגוריה מיוחדת לחיילים בקופות החולים כשלחיילים יהיו זכויות מסוימות אשר יהיו מותאמים להליך השירות שלהם, כמו חיילים שמשרתים רחוק ולא יכולים לחזור הביתה לעיתים קרובות יוכלו לקבל טיפול על ידי לא רק רופא המשפחה הרגיל שלהם. צריכה להיות להם אפשרות לבקר אצל רופא אחר גם אם הרופא הקבוע שלהם עובד באותו זמן.
 

סלוניק

New member
את שוב מדברת על מקרים פרטניים.

ולא, יש הרבה מאוד אנשים שאינם רשומים לקופות חולים. שלא לדבר על חסרי מעמד משפטי בישראל - מאות אלפים שאין להם את הזכות לביטוח בריאות ממלכתי. מאמר קצר על הזכות לבריאות בישראל (מתוך רופאים לזכויות אדם).
 
למה את לא משתחררת אתמול? מה זה בדיוק שווה?

קריאה אחת בפורום הזה הותירה אותי מזועזעת לגמרי. חרדת השכנים (ומה שהם יגידו) עד כדי כך גדולה אצל אנשים שהם מוכנים לפגוע בנפשם ובריאותם רק בשביל להיות עוד רגע בצבא?
 

chief shit

New member
אוהו

אני רק מחכה להצעות חוק שיצוצו כמו פטריות אחרי הגשם (וכבר צצות כמו שאני רואה) בעקבות העליהום התקשורתי, מה שיגרום לאנשים שבאמת יש להם בעיות נפשיות ולא מתאימים לצה"ל לחשוב יותר מפעמיים לפני שהם קובעים פגישה עם הקב"ן, זה כמובן יכול לגרום לעליה במספר החיילים שפוגעים בעצמם. לדעתי זו הסיבה שעד היום צה"ל לא נגע בזה. אני מאמין שהאינטרס של צה"ל הוא מספר חיילים מתאבדים\ פוגעים בעצמם נמוך כמה שיותר, במטרה לשמור על מוניטין "נקי". כשחברי כנסת שמחפשים כמה קולות רואים כזו חשיפה תקשורתית אנחנו נתקלים בהצעות חוק והתבטאויות פופוליסטיות. אני בכלל לא מקנא בחייל שנמצא עכשיו במצוקה אמיתית וביטל פגישה עם הקב"ן כי הוא קרא את הכתבה של אלכס פישמן או תגובה מתלהמת לכתבה של גיא מרוז.
 
למעלה