עוף בחמאת בוטנים

עוף בחמאת בוטנים

שביקש עומר, באי מייל שלי, וחשבתי שיהיה גם לכם כיף לנסות 1 כוס חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים בפנים (מה שנקרא צ`אנקי) 5 כפות רוטב סויה 2 בצלצלי אשאלוט, קצוצים דק 2 כפיות שורש ג`ינג`ר טרי מגורר (חשוב חהשתמש במיץ שמופרש במהלך הגירור) 4 כפות סוכר חום\דבש רוטב צ`ילי לפי הטעם- חריף בלבד מערבבים היטב את כל החומרים הנ``ל, מדללים במעט יין לבן או מים- כך שתתקבל סמיכות של רוטב. מורחים את העוף ברוטב, מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח שעתיים לפחות. צולים את העוף על הגריל, אפשר גם בתנור- רק נזהרים שלא לחרוך את חמאת הבוטנים. העוף, דרך אגב, יכול להיות מכל חלק, רק נטול עצמות.
 
למעלה