על המרציפן...

טומי*

New member
על המרציפן...../images/Emo9.gif

לא יודע אם זה מענין אותכן/ם שאת המרציפן המציאו באיטליה בשלהי 1800 בתחילת דרכו היה המרציפן עשוי מאגוזי פקאן,רק בשנת 1860 נכנס המרציפן העכשוי למודה בכל בירות אורופה.שמדברים על המרציפן העכשוי, אז כמובן שמדברים על שקדים וסוכר ועוד כל מיני תבלינים שבחלק מהמקומות מוסיפים. המרציפן האמיתי עשוי מ65% שקדים ו 35% סוכר.כמובן שבמקומות שהשקד נחשב למצרך יקר עושים 50-50% אם כי אפשרי גם על כל קילו שקדים פי שלושה סוכר. הזיוף של המרציפן הידוע ביותר (לי) זה תפוח אדמה וקצת שקדים וסוכר ותמצית שקדים.פעם לפני שנים עוד בהיותי קונדיטור יצא לי לעבוד בקונדיטוריה של יוונים,שבימי חמישי כל היום הינו עושים מרציפן על פי הזמנות לרוב.המרשם שם היה חצי-חצי סוכר ושקדים.עשיית מרציפן בבית לא מלאכה קלה אם כי לא בלתי אפשרית.אז כמובן את השקדים יש להרתיח במים בכדי להוריד את כליפתם.הכי פשוט לדעתי להעביר את השקדים עם הסוכר יחד במתחנה כמה וכמה פעמים,ובסיום הייתי מוסיף כפית דבש לכמות של 300 גר´ שקדים ו 300 גר´ סוכר.העבודה נעשית פשוטה יותר אם משתמשים באבקת סוכר כמובן. ישנם המוסיפים כפית מי ורדים ו/או תמצית שקדים. רצוי להוסיף ממש קצת מים פושרים עם הדבש יחד.
 
למעלה