פיצה דלת פחמימות

TCH_ma

Active member
קוטר 30-32 ס"מ
4-6 מנות (משולשים)
כ-30 גר' פחמימות ( 7.5 גר'-5 גר' למשולש)

הרכב:
קמח קוקוס
פסיליום
אבקת אפיה
מלח
ספלנדה
מים
--------------
רוטב עגבניות ביתי
גבינת מוצרלה
 
נערך לאחרונה ב:

ויוי 25

Well-known member
תודה למתכון הפיצה -של השף .

האם בפיצה מקמח-קוקוס יורגש הטעם והריח של הקוקוס בסיום האפייה ?

אגב, לא מופיעים במתכון כמויות המצרכים, אז איך יכינו ?

יום טוב,
ושבוע טוב.
 

TCH_ma

Active member
זה אינו פורום מתכונים, הדוגמאות הן בכדי להראות שניתן להכין כמעט כל מתכון רגיל
כמתכון דל פחמימות וחשוב לא פחות שיהיה מתכון דל קלוריות ודל שומן ככל שניתן וזאת
מבלי להכין מתכונים מצוצים מהאצבע ומוזרים שאינם קרובים למקור.
ניתנה רשימת המרכיבים בלבד בכדי להבין את המתכון, לא הכמויות ולא דרך ההכנה.
סוכרתיים אינם צריכים להענש במנות מוזרות... הכל ניתן להסבה למתכונים דלי
פחמימות שיהיו באותו טעם, מרקם ונראות כמו המתכון המקורי.
 

ויוי 25

Well-known member
שף -קונדיטור יקר,
הכל טוב ויפה, ולידיעתך ישנם עשרות אפשרויות להכנת פיצות ממרכיבים שונים,שהמקשר בינהם הוא רוטב -העגבניות אורגנו וזיתים,

ישנה אפילו פיצה שאותה הכין אחד מהשפים לפסח ,כשהבסיס היה עשוי מפירורי -כרובית טרייה ומגוררת,ביצה ,וגבינה- צהובה ותיבול,
זה היה בסיס תחליפי לבצק ואותו הוא אפה בתנור עד התייצבות והזהבה, ואז מרח רוטב -עגבניות עם זיתים, פיזר בנדיבות מוצרלה,
והחזיר שוב לתנור להמסת גבינת המוצרלה .
פיצה -כרובית ללא קמח בהתחלה נשמעה כ-מתכון "הזוי", אך לבסוף זה היה מתכון מעולה בשבוע הפסח שהתאים גם לכל הסוכרתיים.
אז ניסיתי גם אני והכנתי ואכן יצאה פיצה טעימה על בסיס -כרובית ועם רוטב- עגבניות בייתי וטעים:
אמנם זו לא הפיצה המקורית מאיטליה אך בהחלט ההמצאה טובה לסוכרתיים- כמאפה טעים ודל- בפחמימות.

אגב, הסיבה שבאתי ושיתפתי במתכון הפיצה הטעימה שהכנתי ללא קמח, היא לאחר שיצאה מהתנור טעימה - לא פחות מהמקור,
מתוך מטרה כי שמשתתפי פורום -סוכרת יוכלו גם הם להינות מהכנת מאפה פיצה מוצלח, ללא צורך בקמח ,
ובהכנה ממש קלה ומהירה.
ברור שלאחר פעם אחת הכנה עם רסק- העגבניות והתיבול , חוזריםו מכינים שוב ושוב , כי התוצאה הטעימה מדברת בעד עצמה.
אגב, הכנתי ללא תוספת הדבש וללא כול שימוש בתחליפים אחרים .
כך שהפיצה עשויה מחומרים טבעיים וללא תוספים מלאכותיים, ובעיקר טעמה נפלא, ואפילו הילדים שבאו וטעמו ביקשו עוד.
תקנו ממרח שקדים טבעי ללא סוכר ,תכינו בכמה דקות, וההנאה מובטחת.
 

TCH_ma

Active member
מישהו העיר לך על המתכון שהבאת?
המתכון שלך הוא שלך, טוב או לא טוב אותי הוא בטח לא מענין,
תכיני מה שאת רוצה ובלי הרצאות.

אני לא מתכונן לנהל איתך שיח בנושא זה או אחר, כאן או בפורום
אחר, חסכי מעצמך את התגובות המיותרות.
 
נערך לאחרונה ב:

ויוי 25

Well-known member
7 גרם למשולש אחד?
זה נקרא דל -פחמימה ?
לא נורא ,העיקר ששמת ספלנדה.

רק בריאות.
 
למעלה