פסיכומטרי

nhacham

New member
פסיכומטרי

שלום, יש לי ממוצע בגרויות גבוה עם 5 יח"ל מתמטיקה, כימיה, אנגלית ומחשבים. ממוצע הבגרויות הוא כ-108. מישהו יכול לאמר לי איזה פסיכומטרי אצטרך כדי להתקבל לרפואה באונברסיטאות בארץ? האם מעלים את רף הפסיכומטרי כל שנה? איך משיגים פסיכומטרי כזה גבוה ? (עד עכשיו לא עשיתי פסיכומטרי)
 

anabioein

New member
כואב לך להכנס לאתרי האוניברסיטאות?

רף הפסיכומטרי לא עולה כל שנה, אבל הוא במגמת עליה.
 

nhacham

New member
כואב לך להגיב?

אני, בחור שרק עכשיו סיים צבא, מעולם לא התעסקתי עם ענייני הפסיכומטרי והאונברסיטאות, ורק הייתה לי המגמה הכללית. עכשיו, מכיוון שהפורום הזה הוא פורום חדש, ואין בו הרבה מידע, אני מניח שהשאלה שלי לגיטימית. יש דרכים יותר יפות לספק תשובות לאנשים.
 
ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

באופן כללי, עם ממוצע 108, תצטרך פסיכומטרי של לפחות 760 כדי לקבל זימון לראיון או יום מבחנים באוניברסיטאות. לא בדיוק רף הפסיכומטרי הוא זה שעולה, אלא סף הקבלה באופן כללי, שזה השקלול של הבגרויות יחד עם הפסיכומטרי. פסיכומטרי גבוה משיגים ע"י חרישה. מאוד חשוב שהאנגלית שלך תהיה ברמה גבוה, ואוצר המילים שלך בעברית יהיה מאוד עשיר. בנוסף, אתה צריך גם לפתח מיומנות מתמטית גבוהה, ואת זה עושים בעיקר ע"י תרגול. בכל אופן, כדי לראות בעצמך את התנאים בכל אוניברסיטה, כדאי שתיכנס לאתרים של האוניברסיטאות ותשחק שם עם המחשבונים. הנה כמה קישורים: תל אביב ירושלים באר שבע הטכניון:http://ug.technion.ac.il/admissions/calc/calc_set.html אם יש לך שאלות, אנחנו כאן כדי לענות. אושרית.
 

nhacham

New member
תודה ../images/Emo13.gif

1. תודה רבה על התגובה. 2. האנגלית והעברית שלי ברמות גבוהות, אני מניח. כנ"ל לגבי היכולות המתמטיות. הבעיה היחידה במבחן הזה בשבילי, כמדומני, היא הזמן. צריך לפתור אותו ממש בזריזות, ואני מניח, שצריך המון תרגול לשם כך. 3. הבנתי, שאפשר ללמוד רפואה גם בארצות אירופה (איטליה, הונגריה, רומניה, פולין, גרמניה) עם דרישות כל כך נמוכות (תעודת בגרות, כאשר אפשר גם עם 3 יח"ל מתמטיקה\אנגלית, מבחן קליל על מספר נושאים ומבחן דיבור בשפתם, שהרוב עוברים את המבחנים האלה). זה כל כך אבסורד. מי שרוצה להיות רופא בארץ צריך את הציונים הכי גבוהים מבין כל המקצועות האחרים באוניברסטאות, בזמן שאנשים אחרים, שיתכן וציוני הבגרויות שלהם ממש על הפנים (כמובן שאני לא מכליל, כי יכול להיות שיש כאלה שבחרו בארצות אירופה, כי יותר מעניין אותם ללמוד שם), ואם היו נשארים בארץ חלקם אולי היו מוכרים בקיוסק, פשוט עוקפים אותם מהצד, והופכים לרופאים, כאשר התקבלו ללימודים עם תנאים כל כך מינימלים. אז שאלתי היא לכם, לומדי הרפואה בארץ, מה גורם\מושך אתכם ללמוד רפואה דווקא פה ולא שם? להשקיע כל כך הרבה פה, בזמן ששם ההשקעה היא כזאת מינימלית?
 

rshalit

New member
לא מדוייק!

שיטת הסינון היא אחרת פשוט- בחו"ל הסינון הוא תוך כדי הלימודים ואחוז ניכר פורשים בשנים הפרקליניות ומאלו שלא פורשים ישנם כאלו (מעט) שלא עוברים את בחינות ההסמכה הישראליות - אז וודאי שזה מוגזם להגיד ש"הם היו מוכרי קיוסק בארץ" כי בכל זאת מי שעובר את מבחני ההסמכה ראוי להיות רופה בדיוק כמו מי שסיים בכל אוניברסיטה בארץ. לעומת זאת הסינון בארץ הוא בשיטת סינון מקדים - המטרה היא שכל התלמידים שהתקבלו יהפכו להיות רופאים ושאף אחד לא ינשור ולכן הסינון הקפדני בציונים. כמו בצבא ההבדל בין קורס טייס לקורסים מודיעינים, קורס טייס הוא כמו חו"ל כי מתקבלים הרבה יותר ממה שצריך ומסננים בזמן הקורס ורוב הקורסים המודיעיניים הם כמו בארץ :)
 

nhacham

New member
אני מוחה,

אנחנו מדברים על תנאי הקבלה כאן, ולא על זה שהם עברו או לא עברו. 1."אז וודאי שזה מוגזם להגיד ש"הם היו מוכרי קיוסק בארץ" - אם תסתכלי בפורום הישראלים הלומדים רפואה באיטליה, יש המון כאלה שמעידים על עצמם, שאם לא היו להם הלימודים באיטליה, עם ציוני בגרויות שלהם הם באמת היו הולכים להיות מוכרים בקיוסק. אני גם מכיר הרבה מאוד אנשים כאלה. זה ממש לא מוגזם, וכמעט כל אחד יכול להתקבל לשם, רק אם יעבור את המבחנים הקלים האלה. בגלל ההקצאות לזרים שם גם אם יש ציון מאוד מאוד נמוך אפשר למצוא אונברסיטה שם להתקבל אליה. 2. כמעט כל מי שהולך ללימודי רפואה יודע לקראת מה הוא הולך. לא משנה אם יש לו את תנאי הקבלה או אין לו. כולם יודעים שלימודי הרפואה הם קשים, ואף אחד לא נרשם אליהם סתם כי בא לו. עכשיו, אם תבדקי בפורומים של ישראלים באיטליה ובארצות אחרות, את תראי שכמעט אף אחד שם לא פורש מרצונו, שהרי למטרה זו הוא הגיע למדינה הזאת ושילם כל כך הרבה כסף ללימודים. האחוז שלא עוברים את בחינות ההסמכה הוא נמוך מאוד. 3. אנחנו לא מדברים על הלימודים עצמם ועל מי שפורש אחר כך, כי גם יכול להיות מישהו בארץ שיפרוש מלימודי הרפואה, אז מה? אני מדברים על תנאי הקבלה. תנאי הקבלה בארץ קשים ביותר ונחשבים להכי גבוהים מבין שאר המקצועות, ומצד שני בארצות אירופה (מלבד בריטניה) התנאים ממש קלים והמסקנה היא שהרבה ישראלים עם 3 יח"ל מתמטיקה (ולעתים גם אנגלית) יכולים להגיע לשם גם עם הציונים הנמוכים שלהם. רק תאמרי לי, מה יעשה בדיוק ישראלי עם 3 יח"ל מתמטיקה\אנגלית בארץ? לאן הוא יתקבל בדיוק? יש המון אנשים, שאין להם תנאים אפילו לא קרובים כדי להתקבל ללימודי הרפואה בארץ, ושם הם מתקבלים. מי שרוצה ללמוד את זה, ותנתן לו ההזדמנות, אני לא מאמין שהוא יוותר עליה ויפרוש מרצונו. מה שתכל'ס קורה, זה שלומדי הרפואה בארץ נתקלים בתנאים קשים מאוד, עד כדי כך שלא מתקבלים לרפואה אחרי כמה שנים של נסיונות, ומצד שני לומדי הרפואה בארצות אירופה בעלי הציונים המאוד נמוכים עוקפים את תנאי הקבלה והופכים לרופאים כשמגיעים לארץ. זה שהם עוברים את בחינות ההסמכה זה לא משנה, זה בגלל שהם למדו רפואה בתכל'ס, אבל העובדה היא שניתנה להם ההזדמנות הזאת. הרי בתכל'ס את למדת רפואה, ואם למדת טוב, שהרי לשם כך הגעת לשם, אז למה שלא תסיימי את התואר ותעברי את בחינות ההסמכה?
 
אני די מסכימה עם rshalit

אני חושבת שלא הבנת אותו נכון. כמו בכל מקצוע שנלמד באוניברסיטה, יש מספר מוגבל של מקומות בכל שנה. מספר הנרשמים לרפואה בכל שנה עולה בהרבה על מספר המקומות שקיימים באוניברסיטאות. כלומר, הביקוש גדול הרבה יותר מההיצע. מכאן נובעים הספים הגבוהים לקבלה לרפואה. אלה אמצעי סינון ולא יותר מזה. בחו"ל, הסינון לא נעשה לפני הלימודים, אלא במהלך השנים הראשונות שלהם. אני יודעת שבהונגריה לפחות, יש המון אנשים שלא שורדים את שנה א', לא בגלל שהם פרשו מרצונם, אלא כי הם פשוט לא הצליחו לעבור את הבחינות. אני מכירה שני אנשים שלומדים עכשיו בהונגריה. כשהם היו בשנה א', אחת מהם לא חזרה לארץ בחופשת הסמסטר כי היא הייתה צריכה לעשות מועדי ב' כדי שלא יעיפו אותה. בכל אופן, לפי מה שאני מכירה, לבוגרי חו"ל ממש לא פשוט לעבור את בחינות הרישוי של משרד הבריאות. אחוזי המעבר המשוערים עומדים על 10% מתוך כלל הנבחנים. בנוסף, יש גם את העניין של העלות המאוד גבוהה של לימודים בחו"ל. לימודים בהונגריה עולים כמה עשרות אלפי יורו בשנה. לא כל אחד יכול לעמוד בסכומים כאלה. מה גם שאתה פשוט עוקר את החיים שלך, עוזב הכל ל6 שנים ועובר לארץ זרה. אני אישית לא מסוגלת אפילו לחשוב על אפשרות כזאת. אושרית.
 

coolmood

New member
המטרה היא לא רק לקבל תואר MD...

בארצנו הקטנטונת מספר המוסדות ללימודי רפואה הוא מצומצם, הביקוש הוא רב, ולכן סף הקבלה עולה. במקביל לכך, עולה גם רמת ההוראה וההכשרה המקצועית. לא כל מי שמקבל תואר MD או DMD הוא רופא טוב. המוסד בו למדת מעיד הרבה על יכולותיך, וגלובלית ניתן לקבוע שמוסד שמקבל סטודנטים שרמתם גבוהה יותר הוא מוסד שרמת ההכשרה בו גבוהה יותר. ראה בארה"ב, למשל - קיימים מוסדות רבים ללימודי רפואה. אבל לא כל אחד יכול להתקבל להארוורד או למוסדות הנחשבים יותר ללימודי רפואה. רופא שסיים לימודיו בהארוורד יוכל להתקבל להתמחויות מבוקשות יותר, ירוויח יותר כסף בהמשך וכו' - בגלל המוסד בו למד. מי שלמד רפואה באוניברסיטה המחוזית באוקלהומה, כנראה שגם יעבוד בביה"ח המחוזי באוקלהומה, ולא יתקדם רחוק במקצוע. כפי שנכתב, אכן - בוגרי האוניברסיטאות באירופה עוברים תהליך לא קטן של סינון, ובמהלך לימודיהם רבים נושרים. מעבר לכך, בלא מעט מוסדות (בעיקר במזרח אירופה) רמת הלימודים היא נמוכה. בוגרי 3 יח' מתימטיקה המעידים על עצמם ש"בארץ היו מוכרים בקיוסק" אבל שמחים על קבלתם למוסד אירופאי שרמתו מפוקפקת לא צריכים לשמוח עד כדי כך - בגלל שאח"כ יכולתם לעבור מבחני הסמכה בארץ מוטלת בספק, הכלים, הידע והמקצועיות שהם רכשו הם נחותים, והתחרותיות שלהם בענף היא נמוכה. קיימים מספר מוסדות אירופאיים ללימודי רפואה שרמתם גבוהה. עם זאת, גם דרישות הקבלה בהם גבוהות יותר. בחיים אין קיצורי דרך... לא יעזור כלום - בשביל להצליח צריך להשקיע. אמנם דרישות הקבלה בארץ הן גבוהות, אבל כך גם רמת הלימודים. מי שלא מסוגל להתקבל לבי"ס לרפואה בארץ אולי ישמח להתקבל למוסד לימודים זר באירופה "בלי להשקיע" - אבל עם ההשקעה הנמוכה שהוא מתהדר בה הוא לא יוכל להגיע רחוק...
 
למעלה