פרחים

kerengo1

New member
פרחים

בוקר טוב לכולם, אני רוצה לעשות פרחים קטנים על עוגה. יש לי חותכן. הבנתי שצריך להניח מיד על ספוג כדי שיקבל את הצורה? מישהי יכולה להסביר לי כיצד ולכמה זמן ואיזה ספוג צריך? כמו כן אני מחפשת נואשות מישהי שעבדה אם בצק שוקולד יש לי כמה שאלות ששאלתי כבר אתמול אך ללא מענה. תודה לכל מי שעוזרת אתן והעוגות מקסימות. יום טוב. קרן
 

t a l talim

New member
הי קרן,

לא מניחים את הפרחים על הספוג, אלא יוצרים אותם עליו- מרדדים בצק, קורצים עם החותכן, מניחים את החותכן+ הבצק שבתוכו על ספוג כלשהו, ומשחררים. הקונוס הפנימי בחותכן ילחץ לתוך הספוג וייתן לפרח את צורתו היפה.
 

kerengo1

New member
טל, תודה על התשובה. אבל אם

אפשר תסבירי לי משהו. מה הכוונה לקונוס הפנימי. בחותכן שלי אין שום קונוס. יש לך תמונה אולי כדי שאני אבין. תודה ובהצלחה בפורום, קרן
 

kerengo1

New member
טל את באיזור ואם לא אולי משהי אחרת

יכולה להסביר לי למה הכוונה בקונוס פנימי של החותכן?! אין לי דבר כזה. אני מתחילה ממש ללא נסיון, סדנא או עוגות בבקשה מישהו עזרה!!!! תודה תודה, תודה קרן
 

אמית2

New member
יש כמה סוגים של חותכנים. טל התכוונה

לחותכן שיש בתוכו קפיץ שבקצהו יש קונוס מעוגל, שדוחף את הפרח החוצה תוך כדי סימון שקע באמצע. כדי שהפרח יקבל נפח - דוחפים את הפרח החוצה מהקונוס על ספוג, וכך הוא שוקע מעט ומתעגל כלפי מעלה בצדדים. לך כנראה יש חותכן שדוחף את הבצק בצורה ישרה, או שחותכן שהוא רק מסגרת. בכל מקרה את יכולה לקמח קלות את הפרח מצידו התחתון, להניח על ספוג, ועם קצה של מכחול או משהו מעוגל דומה - ללחוץ במרכז הפרח. אפשר גם על כף היד. והערה כללית - צריך קצת יצירתיות ודמיון, ואז אפשר ליצור המון דברים, ולא להצמד לצורה אחת - תשחקי עם הבצק, תנסי, ותראי שאפשר לעשות הרבה בלי לקנות הרבה ציוד (וגם בלי להלחץ...
) בהצלחה!
 

chufnikit

New member
אני משערת שהכוונה הייתה לחותכן

שמגיע עם קונוס ללחיצה והוצאת הפרח. אבל גם אם יש לך חותכן רגיל (ע"פ הסברים של טל): תקרצי פרח. תניחי על ספוג ועם שפיץ של מכחול (כלומר החלק האחרי) ללחוץ בעדינות באמצע הפרח. זה עובד מצויין! מקווה שעזרתי.
 

net the jet

New member
תסתכלי טוב בתמונה...בחותכן יש בפנים

בליטה, שאם הייתי מנחיה על ספוג ולוחצת עם הקפיץ זה היה לוחץ את מרכז הפרח כלפי מטה, והשאר מתרומם...
 

אמית2

New member
ככה יפה?../images/Emo13.gif אני שעה כותבת מגילה,

ואת באה, זורקת תמונה וזהו?
 

kerengo1

New member
תודה לכולכן בנות יקרות, בנתיים כבר

הספקתי ללוש את הבצק עם צבעים ולקרוץ פרחים והסתדרתי לא רע. אגב משהי עבדה פעם עם בצק שוקולד. אני צריכה קצת עזרה אפשר? קרן
 

kerengo1

New member
ורדה תודה על התגובה. שאלותי הן

האם יש לשמור את בצק השוקולד לפני הציפוי מחוץ למקרר? ומה אחרי הציפוי? כמה זמן אפשר לשמור בצק כזה שלא נעשה בו שימוש ומהי צורת האחסון? הכנתי בצק כזה לפי מתכון של אסנת סדן עם שוקולד גלוקוזה וחמאת קקאו היום בצהריים עד עכשיו (כ-8 שעות) הבצק יותר דומה לקרם, לא נראה לי שאם הוא יישאר כך אוכל לעשות איתו משהו. השארתי ותו מחוץ למקרר בכלי סגור. איך כדאי לרדד אותו במידה ויתקשה על אבקת סוכר, קורונפלור או קקאו? אני ממש מתנצלת על מטר השאלות אבל אף אחד לא ממש יודע לעזור לי. את הראשונה שחוזרת אליי בנושא תודה קרן
 

ו ר ד ה 1

New member
אז ככה תשובות..

1. לא לשמור בצק שוקולד במקרר אלא במקום קריר. 2. גם אחרי ציפוי באופן עקרוני שוקולד לא אוהב מקרר. 3. בצק שלא השתמשת באופן עקרוני יכול להשמר עד סוף תאריך התפוגה של השוקולד. אצלי הוא לא נשמר כי אני משתדלת לגמור אותו עם פיסולים קטנים.לכן אני לא יודעת מה קורה לו לאחר זמן רב. 4. אני מכינה את בצק השוקולד של טל כץ כי הוא יותר פשוט להכנה. והוא מקבל את המירקם של בצק למחרת. 5. בצק שוקולד אני מרדדת על אבקת סוכר, ניתן גם על קקאו אבל תזכרי שקקאו יתן לו עוד מרירות. לא על קורנפלור כי יהיו לךיותר כתמים לבניםואבקת הסוכר נספגת יותר טוב פנימה. 6. מקווה שעזרתי בהצלחה!!!! אגב אם מחר יהיה לך קשה ללוש תחממי 5 שניות במיקרו או תתני מחום ידייך באהבה רבה.
 

ו ר ד ה 1

New member
עוד אגב אחד

למרות שאני מידי פעם עובדת איתו נרשמתי לסדנא בנושא בתאריך 17/12 ואחר כך אהיה חכמה יותר
 

mormai

New member
זו סדנא רק של בצק שוקולד?

מישהי יכולה לתת פה פרטים או קישור על מה מדובר? תודה רבה
 
למעלה