צמחונות.

צמחונות.

כן, כן, לא אני, לא צריך לדאוג...


אני אשמח לקבל רעיונות על שילובי אוכל צמחוני שמהווה מנות שלמות של חלבון.
בבקשה אל תפנו אותי לבלוגים, לא צריך מתכונים, רק שילובים, אנחנו נמתכן לבד
 

פלגיה

New member
מה שיפה

זה שלא צריך שהשילוב יקרה באותה מנה. או אפילו באותה ארוחה. מספיק לאכול בכל יום דגנים וקטניות.
 

JoIIy Roger

New member
קינואה, סויה וכוסמת

בנוסף, שילוב של כל קטניה ודגן, עדיף למלא.
אפשר גם לאכול רק דגנים ולתסף בל-ליזין.
לא אידאלי.

חומוס עם פיתה, מג'דרה...
היום אומרים שלא חייבים לאכול את המזונות המשלימים באותה ארוחה.
 

Noich80

New member
מה אוהבים? קטניות? טופו?

רעיונות- קציצות מעדשים וירקות שורש- אכלתי בקפהקפה והיה נפלא. אפשר להכין גם ממאש או שעועית אזוקי. גם מחומוס.

מגדרה- חלבון מלא וטעים. אני אוהבת להכין מג'דרה מנבטוטים (יש בסופר) וזה יוצא טעים בטירוף ובריא.

טופו מוקפץ עם ירקות ברוטב סויה/סצואן/טריאקי. אפשר להגיש על מצע אורז, אטריות אורז או אטריות שעועית.

קציצות או לביבות של טופו. טעים!

אפשר להכין טופו ממש כו שניצל. כדאי להשרות אותו קודם במרינדה טעימה. אפשר להכין שיפודי טופו וירקות, אפשר לאפות טובות עם משיחה של שמן זית או טריקאי מעל ולהוסיף סלט כמו סלט עם חזה עוף.
יש פתיתי סויה שאפשר לקנות בגדלים שונים. צריך להשרות אותם ואז השמיים הם הגבול.אמא שלי הכינה לי גולש מסויה, אפשר לקנות פתיתים קטנים ולהכין קציצות ברוטב או קציצות מטוגנות.

טבעול כמו טחון- אפשר לעבוד איתו כמו כל בשר בקר טחון- הכנתי כבר בולונייז, כדורי בשר ברוטב, לזניה, קציצות מטוגנות, קנלוני ממולא- הכל.

יש גם סייטן אבל אף פעם לא עבדתי איתו.

מקוו השעזרתי.
 

foofoo77

New member
דקר

לא אומרים איכס על אוכל
אומרים זה לטעמי
(אחיין מספר 3 נוזף בי באמצע האוכל).
 

d a p h n a

New member
לא, כי הבדיחה הזו בכלל לא מיצתה את עצמה

לפני בערך שלושה עשורים.

אני לא צמחונית מילטנטית או מיסיונרית. אני לא אומרת לאף אחד לא לאכול בשר, ואני אפילו מבשלת בשר עבור בן זוגי.

אבל העובדה שבכל פעם שמדברים על צמחונות צריך איזה מישהו לקפוץ ולהגיד איזו חוכמולוגיה על אוכל צמחוני כבר די נמאסה. אפילו בתור בדיחה.
 

32 דקר

New member
זכותך לצקצק ולקפוץ ,אותי זה עדין מצחיק

וצ'טערת ..לפני שלושה עשורים הייתי עסוקה במטרנה.

והעובדה שכל פעם שמישהו יכתוב משהו על צמחונים ואז יבוא זה שיצחק-יגיע זה שיצקצק על הצוחק .
הציקצוק לא מציק כבר? אפילו בתור בדיחה.
 

פלגיה

New member
אכן ואכן

ואני בכלל לא צמחונית. רק נשואה לאחד כזה. אחרי עשרים שנים אני חייבת לומר שאין בדיחה בנושא שתצחיק אותי.
 

d a p h n a

New member
בגדול, מדובר על שילובים של דגנים וקטניות

כלומר, כל שילוב של חיטה/תירס/אורז/בורגול/וכד' עם שעועית/חומוס/אפונה/עדשים/וכד'. בעצם מדובר על שילובים שהם קלאסיים בהרבה תרבויות: טורטייה עם שעועית, מג'דרה, אורז עם שעועית, מרק שעועית עם פסטה, וכמובן הפיתה-עם-חומוס הנצחית שלנו.

אבל, כמו שפלגיה כתבה - בעבר חשבו שחייבים לאכול את השילובים ביחד באותה הארוחה כדי שזה יתפוס כחלבון מלא. היום כבר יודעים שכל עוד משלבים דגנים וקטניות בתוך התזונה באופן קבוע, זה לא משנה אם זה בא ביחד או לא.
 

Tula1

New member
דפנה- האם את מגדלת ילד צמחוני?

אם כן- אשמח מאוד לרעיונות למנות בריאות שמתאימות לילדים קטנים ומכילות תזונה צמחונית מאוזנת ובריאה-
(כמו מיצה- אין צורך במתכונים, רק רעיונות....תודה
)
 

d a p h n a

New member
הילד האישי שלי לא צמחוני, אבל לא בקטע עקרוני

פשוט אבא שלו מעדיף שהוא יאכל בשר, אז כרגע אני בגישה של להכיר לו הכל ושכשיגדל שיחליט מה הוא רוצה לעשות. אבל ברור לי שאין בעיה לגדל ילד צמחוני בריא. אני גדלתי בבית צמחוני.

מבחינת התכל'ס, בפועל אני מאכילה אותו כמעט רק אוכל צמחוני בבית. לעיתים נדירות מכינה לו בולונז וכאלה, אבל את הבשר שלו הוא מקבל בגן ובבית לרוב מכינה לו צמחוני.

לגבי מנות, זה תלוי בגיל, כמובן. אצלנו לביבות של ירקות (אפשר אפויות) הולכות מאוד טוב. גם רביולי הוא מאוד אוהב, בעיקר במילוי תרד וגבינות. משלב מסויים אפשר בעצם לעשות את השילובים שאמרתי למעלה, כלומר אפשר להכין פיתה עם חומוס, או אורז עם עדשים או שעועית (אפשר לבשל רך ולמעוך קצת, אם זה עוד בגיל שזו בעיה), ואם הוא לא רוצה לאכול את זה בצורה של מנה כשלעצמה, אפשר להפוך את המג'דרה ללביבות. גם קציצות ירקות הולך אצלנו חזק (אמא שלי מכינה מהשאריות של הירקות של המרק כשהיא מכינה מרק ירקות צח, מערבבת עם ביצים וגבינות וקמח מצה או פירורי לחם, שמה למיצוק, טובלת בעוד קצת פירורים, ואופה בתנור).

הקטנטן שלי באופן אישי חולה על פלאפל. כשאנחנו מסתובבים בחוץ לפעמים אני מפנקת אותו בחצי מנה פלאפל של ממש, ואני מבקשת שהם ישימו את הסלט למטה ואז את הפלאפלים, וזה בערך המצב היחיד שבו הוא מוכן לאכול ירקות טריים כרגע. אבל בבית אנחנו קונים את הפלאפל לאפייה האורגני של yarok, שהוא גם נטול גלוטן, ואנחנו עושים אותו בתנור כשרוצים ארוחה מהירה, והוא מאוד אוהב. יש להם גם נגיסי בטטה, נגיסי תירס ונגיסי ברוקולי ואת כולם הוא אוכל בהנאה. זה לא לכל יום, כמובן, כי זה בכל זאת אוכל מוכן, אבל זה נחמד שיש משהו שאפשר פשוט לזרוק לתנור ולהציע לו.
 

pinprick

New member
שעועית מש עם טחינה גולמית ועגבניות

אכלתי את זה ב"פועה" ואח"כ ניסיתי בבית- וזה פשוט מצויין.

(לא ביקשת, אבל בכל זאת הנה המתכון של פועה
http://www.2eat.co.il/show_article.aspx?article=1122)

אני לא צמחונית אבל יש בשרשור הזה רעיונות טעימים!תודה :)
 

קליספרה

New member
באפיזודה המצחיקה של הטבעונות שלי

למדתי להכיר את האורז ואורז בר, החזרתי למטבח את הקיטניות בעיקר העדשים בתבשילים ובמרקים - עדשים שחורים זה שיחוק.
הרווח שחי היה הפריקי שנכנס חזק לתוך התפריט השוטף של המשפחה.
גם הפולנטה חוזרת בזהירות, אני הכנתי אם שמנת סויה אבל אם אין בעיה של חמאה ושמנת בכלל תענוג

פיתחתי כבוד רב לירקות מבושלים בהמוניהם -
ממולאים מככבים כי אפשר לשלב פחמימות, קיטניות, אגוזים בתוך קופסא טבעית ונהדרת של ירק טעים.
כל הצפאטי, טורטיות, ודפי אורז ממולאים בשילובים של ירקות ואגוזים - כרוב למשל קיבל משמעות חדשה במטבח גם כחומר מילוי גם כעוטף.
בקיצור סומכת עליכם - כל מה שצריך זה להעיז ולהשתולל ולך יש מי שיעשה את זה
)
 

pinprick

New member
אם כבר הזכרת פולנטה-יש דרך יותר דיאטטית להכין

את זה (ושעדיין יהיה טעים)?
אני מתה לנסות, אבל תועפות החמאה/שמנת המופיעות במתכונים מרתיעות. מישהי ניסתה עם קצת פחות ויצא מוצלח?
ועוד שאלה קטנה-איזה מרקם יוצא?דייסה?קשה כמו קרקר? מתפורר כמו עוגייה? מה זה הדבר הזה בכלל?

<מתרגשת שהשבוע מתחילים מוצקים, ומנצלת את ההזדמנות להרחיב את הרפרטואר הביתי. עד שהוא כבר ממש יאכל,בעוד כמה חודשים, אני אהיה מומחית
>
 
למעלה