קלמנטינות מיותמות מצאו בית....

clcl

New member
קלמנטינות מיותמות מצאו בית....

קלמנטינות מיותמות מצאו בית....ו clcl [מצורף קובץ jpg] ו 09:42 | 21/12/07 בשבוע שעבר קניתי קלמנטינות.... לא ממש טעימות אז כעת גאלתי אותן מבדידותן והכנתי עוגת מיץ קלמנטינות עם נגיעות שוקולד מריר תבנית קפיצית 26 6 ביצים - מופרדות כוס ורבע סוכר כוס וחצי קמח 1 שקיק אבקת אפיה 2 כפות שמן כוס וחצי מיץ קלמנטינות סחוט טרי 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (בעזרת סכין) להקציף החלבונים לקצף גמיש אך יציב - להוסיף הסוכר בהדרגה. בעזרת מרית להבליע את החלמונים בתנועות קיפול עדינות. להוסיף הקמח ואבקת האפייה ולהבליע בתנועות קיפול לא אגרסיביות. להוסיף את השמן ושוב להבליעו במסה. להוסיף את מיץ הקלמנטינות - לא בבת אחת - חצי כמות.... להבליע ואח"כ את המחצית השניה. להוסיף את השוקולד ושוב להבליעו במסה. ליצוק לתבנית משומנת ומקומת... להעביר לתנור שחומם מראש לטמפ' בינונית ולאפות כ- 50 דקות (אפשר לבדוק עם קיסם או לבדוק שהדפנות מתרחקות מהדפנות). להוציא מהתנור ומייד להעביר/לשחרר סכין סביב העוגה. לצנן.... לאחר הצינון המוחלט אפשר לפדר באבקת סוכר. לאחר האפייה אעביר את תמונת העוגה המוכנה. מקור: עצמי
 

homets

New member
נראה ../images/Emo3.gif

אני ממש אוהבת עוגות עם פירות הדר, ובכלל בחורף יש עוגות ממש טעימות
אההה, ו
אהבתי את השילוב עם השוקולד! סופ"ש נעים!
 

clcl

New member
עוגת מיץ קלמנטינות עם נגיעות שוקולד של חנהל'ה

עוגת מיץ קלמנטינות עם נגיעות שוקולד של חנהל'ה תבנית קפיצית 26 6 ביצים - מופרדות כוס ורבע סוכר כוס וחצי קמח 1 שקיק אבקת אפיה 2 כפות שמן כוס וחצי מיץ קלמנטינות סחוט טרי 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (בעזרת סכין) להקציף החלבונים לקצף גמיש אך יציב - להוסיף הסוכר בהדרגה. בעזרת מרית להבליע את החלמונים בתנועות קיפול עדינות. להוסיף הקמח ואבקת האפייה ולהבליע בתנועות קיפול לא אגרסיביות. להוסיף את השמן ושוב להבליעו במסה. להוסיף את מיץ הקלמנטינות - לא בבת אחת - חצי כמות.... להבליע ואח"כ את המחצית השניה. להוסיף את השוקולד ושוב להבליעו במסה. ליצוק לתבנית משומנת ומקומת... להעביר לתנור שחומם מראש לטמפ' בינונית ולאפות כ- שעה ורבע (זאת עקב הכמות הגבוהה של הנוזלים במסה) (אפשר לבדוק עם קיסם או לבדוק שהדפנות מתרחקות מהדפנות). להוציא מהתנור ומייד להעביר/לשחרר סכין סביב העוגה. לצנן.... לאחר הצינון המוחלט אפשר לפדר באבקת סוכר או בעיטור לפי בחירת האופה. מקור: עצמי
 

einatgross1

New member
יש לי עץ קלמנטינות

ועכשיו אני יודעת מה לעשות עם מטר הקלמניטנות... תודה,
 

homets

New member
היי ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

שמחה לראות אותך פה
נטלי
 

אמה5

New member
הנה עוד פתרות למנדרינות / קלמנטינות /תפוזינות

עוגה בשתי דקות - ועוד ללא קמח לרגישים לגלוטן: תבנית קפיצית 20 / 22 5 קלמנטינות (או 3 תפוזינות / תפוזים) 6 ביצים 250 גר' שקדים טחונים 250 גר' אבקת סוכר כפית אבקת אפיה מבשלים הפרי כשעתיים. סוחטים קצת מהמים ומכניסים למעבד מזון (קליפה גרעינים ובשר - הכל הולך!) מרסקים מוסיפים שאר החומרים לעיסה אחידה בתחתית התבנית נייר אפיה בשוליים מורחים חמאה. אופים ב-190* שעה. מצננים על רשת בתבנית.
 
למעלה