קמח, קמח, קמח, קמח, קמח .

שמלת תחרה1

Well-known member
קמח תופח
קמח שיפון
קמח חיטה
קמח כוסמין
קמח לפיצה
קמח לחלות
קמח .....
באיזה קמח אתם משתממשים ? ולמה בחרתם בסוג הקמח שבחרתם?
 

SupermanZW

Well-known member
קמח תופח, מטעמי פשטות בלבד, לא צריך לדעת כמה שמרים להוסיף, הם ממילא נמצאים בחבילה מעורבבים עם הקמח. הוא גם זול, שזה עוד פלוס.
 

ai27

Well-known member
קמח תופח, מטעמי פשטות בלבד, לא צריך לדעת כמה שמרים להוסיף, הם ממילא נמצאים בחבילה מעורבבים עם הקמח. הוא גם זול, שזה עוד פלוס.
אז זה לא שמרים - אלא אבקת אפייה, שזה הכי קל להוסיף וזול מאוד. רק לפתוח שקיק ולערבב עם הקמח.
תחליף זול.

שמרים זה אורגניזם חי - יקר, רגיש,
בתנאי יובש וחום - ימות
ובתנאי רטיבות ממושכים - יאכל את העמילן בקמח, יהפוך אותו לחסר-תועלת,
אז מערבבים קצת לפני השימוש, מעמידים להתפחה - ואז אופים.
ואנשים מכורים לריח...
 

raya

Well-known member
קמח רגיל וקמח מלא.
לבצק פריך מוסיפה אבקת אפייה.
לבצק שמרים מוסיפה שמרים יבשים.
כל כך פשוט ועולה פחות.
 

שמלת תחרה1

Well-known member
קמח רגיל וקמח מלא.
לבצק פריך מוסיפה אבקת אפייה.
לבצק שמרים מוסיפה שמרים יבשים.
כל כך פשוט ועולה פחות.​
ולהפתעתי על המדף היה רק קמח פיצה יקר, ולא של סוגת, ועוד קמחים יקרים מקח חיטה. מה קורה פה? מה קרה לקמח הלבן, מוסיפים לו שמרית, או א, אפיה, ומקבלים פיצה בכלום כסף.
 

נסיך.333

Well-known member
תלוי מה אני אופה..
חלה - קמח לחם או חלה
לחם כוסמין זה ברור
לחמניות - חלק מקמח לבן וחלק מקמח מלא
לחם מחמצת - קמח לחם וקמח שיפון
פיצה, פוקאצ'ה - קמח 00
עוגות מכל הסוגים - קמח לבן.
לא נוגע בקמח תופח, משתמש בשמרים יבשים המוחזקים במקפיא.

שמחתי לעזור.
 
למעלה