קציצות טעימות ללא צורך בקמח:

ויוי 25

Well-known member
היום הכנתי קציצות -טונה (מקופסא), מבלי להשתמש בקמח בכלל ,
אפיתי בתנור ויצאו טעימות ושלמות מבלי להתפרק.
וכך הכנתי :
רשימת המצרכים:
2 קופסאות טונה.
בטטה קטנה מבושלת,
בצל אחד גדול קצוץ,
ביצה אחת .
תבלינים.
ההכנה:
1. בישלתי בסיר קטן מים ובטטה אחת קטנה ,בישול עד לריכוך מלא, לאחר צינון מעכתי את הבטטה במזלג .
2. במחבת טיגנתי בצל אחד גדול וקצוץ ,ב- 2 כפות שמן ,עד שהבצל התחיל מעט להזהיב.

3. את 2 קופסאות טונה סיננתי מהנוזלים ,וערבבתי בקערה עם כפית חומץ ,וכף מיץ לימון,
והוספתי לקערת- הטונה את הבטטה המבושלת והמעוכה,וערבבתי ביחד שלא יהיו גושים.

4. הוספתי את הבצל המטוגן ,לאחר שהצטנן מעט, ועירבבתי הכל ביחד .
הוספתי תבלינים, מעט מלח,פלפל-שחור ,1/4 כפית כמון ,מעט פפריקה- חריפה,חצי כפית כורכום, כף חוואייג'-למרק ,וכף שום גבישי.
5. לבסוף הוספתי ביצה אחת, לתערובת שבקערת הטונה וערבבתי היטב.
הכנתי מהתערובת קציצות והנחתי בתבנית- אפיה עם ניר- אפיה משומן בכף שמן .
האפיה בתנור בחום של 200 מעלות 10 דקות, ולאחר מכן הורדתי ל- 180 מעלות לעוד 15 דקות, והפכתי לצד השני לעוד רבע שעה שיזהיבו.

למי שאוהב קציצות ברוטב, יכול להכין רוטב -עגבניות- (כמו לפסטה), ולבשל בתוכו את הקציצות כ-חמש דקות מכול צד.
אגב, לי היו הקציצות טעימות ככה ,ללא רוטב.
(השתמשתי ב "פילטונה" - מותג -ישראלי,הטונה שהכי מועדפת עליי,)
יצאו קציצות ממש טעימות וללא קמח .
 

ויוי 25

Well-known member
אני קונה את הבטטה הלבנה ,אין בה הרבה פחמימות,והיא טעימה במיוחד.
 
למעלה