שאלה בווקטורים

  • פותח הנושא avvv
  • פורסם בתאריך

avvv

New member
שאלה בווקטורים

שלום לכולם, בשעה טובה התחלתי את לימודי לקראת בחינת הסיווג בפיזיקה של אונ' ת"א. להלן השאלה הראשונה שנתקעתי בה: שלושה כוחות שווים פועלים באותה הנקודה. הזווית בין הראשון לשני שווה לזווית בין השני לשלישי. הווקטור השקול שווה לפעם וחצי כל אחד מהם. מהי הזווית ביניהם? למישהו יש מושג?
 

מושו 21

New member
תשובה

אאל"ט - 120 מעלות - אם שלושת הכוחות פועלים באותה הנקודה, שלושת הזוויות שוות, והוקטור השקול שווה לפעם וחצי כל אחד מהם - צריך שיתקיים ששלושת הכוחות פועלים למרכז מעגל - והזוית בינהם שווה ל-360\3 = 120 מעלות. אם תצייר את שלושת חיצי הוקטורים על דף ותסמן את השקול זה יהיה יותר מובן.
 

mbrv

New member
לדעתי התשובה לא נכונה...

הוספתי איור שאולי יבהיר את מה שאני אכתוב פה. הזוית בין הראשון לשני , ובין השני לשלישי שווה. נסמן אותה ב a כמו בציור . עכשיו נפרק את הוקטורים לשני רכיבים , אחד מאונך לכוח (2) ואחד מקביל לכוח (2) . ברור שהרכיב האנכי ל (2) של הווקטור הראשון מבטל את הרכיב האנכי ל (2) של הווקטור השלישי , בגלל שהם שווים בגודל . ושניהם באותה זווית מהווקטור רק בכיוונים מנוגדים ( אחד "למעלה " ל 2 והשני "למטה" ל 2). מה שמעניין זה הרכיבים המקבילים ש"מחזקים" אחד את השני : נסמן את גודל הוקטור ב F הרכיב המקביל לוקטור (2) של הוקטור (3) הוא : F*cos(a) הרכיב המקביל לוקטור (2) של הוקטור(1) הוא גם כן : F*cos(a) הרכיב המקביל לוקטור (2) של הוקטור (2) הוא פשוט גודל הוקטור עצמו : F ולכן בסכ"ה הרכיב המקביל לקטור (2) של כל הוקטורים הוא : 2F*cos(a)+F ולפי הנתון בשאלה השקול שווה לפעם וחצי "כל אחד מהם" כלומר 1.5F ולכן מקבלים את המשוואה : 2F*cos(a)+F=1.5F ואפשר לצמצם ב F ולקבל את cos(a) ולכן גם את a. (זה לא יוצא 120) מקווה שעזרתי . אם יש שאלות תרגיש חופשי לשאול.
 
למעלה