שאלה לגבי עוגה

רב1

New member
שאלה לגבי עוגה

אני מקווה שאסביר את עצמי היטב...
בזמן האחרון כשאני אופה עוגה (לבנה או שוקולד) - העוגה יוצאת די מוכנה, אך יש מעליה שכבה קצת קשיחה שאפשר כאילו לקלף אותה....
זה אף פעם לא היה לי...ופתאום באפיות האחרונות זה קורה.
מישהו יודע מה זה, למה זה קורה ואיך למנוע את זה?
מקווה שהסברתי את עצמי..
חג שמח ותודה!
 

galmintz

New member
כן

זה קורה כאשר כמות הביצים במתכון גדולה או היתה
הקצפת ביצים מוגזמת או קיפול לא טוב של חומרים יבשים
לתערובת הביצים, נוצר מעין מרנג מעל העוגה וזאת השכבה
הקשיחה.
זאת לא תמיד בעיה, יש עוגות (שוקולד במיוחד) שכך זה
צריך להיות.
 

רב1

New member
אז..

להשתדל להוסיף את החומרים היבשים בצורה עדינה יותר? או לא להקציף יותר מדי?
 

galmintz

New member
כתבתי על סיבות אפשריות

אין את המתכון לכן אי אפשר לענות פציפית.
 
למעלה