שאלה על לחמים

lirlurim

New member
שאלה על לחמים

לאחרונה התחלתי לאכול לחמים בריאים יותר כי הבנתי את החשיבות. קניתי "לחם עינן" שעשוי מחיטה מלאה טרום נבוטה. ברשימת הרכיבים כתוב "קמח חיטה מלא", אבל בכתבות שונות שמצאתי באינטרנט נכתב שאי אפשר לדעת כמה ממנו הוא מקמח מלא וכמה מקמח לבן. האם לא מספיק שכתוב עליו שהוא מקמח מלא או שמא הלחם שופר מאז הכתבה? תודה. אגב, זו הכתבה שמציגה סקירה די טובה של סוגי הלחמים השונים: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2953988,00.html אשמח לתשובה
 
שאלה על לחמים

אכן יש חשיבות רבה לבחירת הלחם שאנו אוכלים. העדיפות היא אכילת לחם מחיטה מלאה על פני לחם לבן בשל היתרונות הרבים הכוללים: שובע לאורך זמן, שיפור פעילות מעיים, איזון רמות הסוכר בדם ועוד. נכון שהשוק מוצף בהמון פרסומות ולפעמים זה מטעה את הצרכן. מומלץ לבחור את המזון בתבונה והדרך לעשות זאת היא לפי הסימון התזונתי של אותו מוצר ולא לפי הפרסומת. הפירוט של הרכיבים במוצר הוא לפי סדר תכולה יורד. הרכיב הראשון המופיע ברשימה הוא הרכיב העיקרי של אותו מוצר, כך שאם מופיע קמח חיטה מלא ברכיב הראשון אז זה הרכיב הדומיננטי יותר וכך הלאה. מומלץ לבחור לחמים 100% חיטה מלאה ושלא מופיע ברכיבים קמח חיטה או קמח חיטה כהה אשר מצביעים על קמח לבן . בחירה מהנה. אביטל ינקוביץ דיאטנית קלינית www.netogreen.co.il
 
למעלה