שאלה על קינוח צונן לעונה :

השאלה: האם אגוזי -מקדמיה מומלצים גם לחולי -סוכרת,
או שיקפיצו מאוד את הסוכר ?


וזהו המתכון :
200 גרם אגוזי מקדמיה קלופים,
1/3 1כוס מים,
קורט מלח
כפית תמצית וניל טבעי,
ממתיק,(תחליף סוכר)
לערבל הכול ביחד בבלנדר עם מנוע חזק במשך -2 דקות עד שיהפוך למרקם חלק, ולהוסיף כמה טיפות ממתיק -לפי הטעם, ולערבב .
להעביר לכלי סגור ו-למקפיא לשעתיים וחצי, ולאחר זמן זה להוציא ולכתוש שוב לתערובת חלקה,(רצוי הפעם במעבד -המזון ).והמקפא יהיה מוכן לאכילה.
 

mrkorr

New member
לפי ד"ר גוגל:

כמות לכל 100 g100 g
קלוריות (kcal) 718
סה"כ שומן 76 g
שומן רווי 12 g
שומן רב בלתי רווי 1.5 g
שומן חד בלתי רווי 59 g
כולסטרול 0 mg
נתרן 5 mg
אשלגן 368 mg
סה"כ פחמימות 14 g
סיבים תזונתיים 9 g
סוכר 4.6 g
חלבון 8 g
ויטמין A0 IUויטמין C1.2 mg
סידן85 mgברזל3.7 mg
ויטמין D0 IUויטמין B60.3 mg
ויטמין B120 µgמגנזיום130 mg
 
תודה רבה לך על התשובה המושקעת ,
נותרה השאלה שאם אכין מנה של 100 גרם קינוח לחולה סוכרת ,
האם זה יגרום לו לקפיצת סוכר מוגזמת , או שזה עדיין יהיה בסדר?
 
מישהו יכול להסביר לשאלה הנ"ל,
האם זה מותר בכמות של 100 גרם, לאדם חולה סוכרת?
 

mrkorr

New member
לא סתם הדגשתי לך את כמות הפחמימות ל-100 גרם.
זה מה שקובע לאדם הסוכרתי את ניהול הסוכר שלו.
אם האדם שאת מדברת עליו מנהל את עצמו ואת המחלה, אז פשוט תאמרי לו את כמות הפחמימות שיש לו במנה שאת מגישה
והוא יחליט אם לאכול את זה או לא ואיך לאזן את זה (תרופות, הזרקה).
אם האדם לא מנהל את עצמו ולא מודע לרמות הסוכר שבמזון שלו, אז כניראה שעדיף שלא להוסיף לו עוד פחמימות לאחר ארוחה שגם ככה כניראה תכלול פחמימות אחרות.
צריך לדעת כמובן גם מה רמת הסוכר שלו כשהוא לפני הארוחה.
אם הרמה גבוהה, בכלל לא מומלץ לאכול פחמימות עד שרמות הסוכר מתאזנות.
אם הרמה נמוכה, צריך לדעת שאוכל שומני מעכב את ספיגת הסוכר בדם וקינוח כזה לא בהכרח יקפיץ מיידית את רמת הסוכר שלו.
נקודה נוספת: ברשימה שצירפתי הפחמימות הן לאגוזים בלבד. בקינוח שלך את מערבבת אותם עם מים.
את צריכה לדעת כמה גרם אגוזים יש לך במנה הגשה ולפי זה תחשבי כמה פחמימות יש.
 
נערך לאחרונה ב:
כמות השומן די גבוהה באגוזים,כעת הכול יותר ברור ,
תודה-רבה רבה.!
 
למעלה