שבת שלום
לקראת שבת, מה מכינים? מה מתכננים?
אנחנו בסופ"ש עם נוכחות חלקית. הסטודנט נסע לחברתו, הש"שינית נשארה שבת. ואחד עובד משמרות, יהיה חלק מהזמן. תינוקת הבית שבה מטיול שנתי, מעבירה את יום שישי בשינה. מאחר וזה יום שישי אחרון פנוי שלי לפני שאני חוזרת ללמד, אני והאיש נוסעים לנו לתל אביב ליום כיף שעוד לא לגמרי סגור מה נעשה בו. בדרך חזרה זוממת לעבור בפנימיה ולהביא לילדים משהו נחמד. עוד לא ברור מה.
לשבת שכנתי עוגה טעימה, משתפת לטובת אוהבי החלבה ובכלל. יצאה מעולה. באמת. המתכון של קרן אגם מהבלוג שלה. השינויים שלי בסוגריים. שבת שלום לכולם
חומרים לעוגה :
150 גרם חמאה רכה (שמתי 110 שמן קוקוס)
גביע גבינה לבנה ( 250 גרם )
300 גרם סוכר (1.5 כוסות)
4 ביצים
250 גרם קמח תופח (1.5 כוסות) (שמתי 100 ג"ר מתוכם קמח קוסמין מלא)
2 סוכר וניל (שמתי משחת וניל)
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם חלבה
אופן ההכנה :
במעבד מזון (מג’ימיקס) עם להב פלדה טוחנים שוקולד מריר וחלבה לפירורים קטנים, מניחים בצד.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי העוגה עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את פירורי השוקולד חלבה ומערבבים
משמנים תבנית עגולה או 2 תבניות אינגליש מאורכות
אופים 50 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 ( אם אופים בשתי תבניות אינגליש זמן האפיה מתקצר ל 40 דקות בערך)
מצננים מעט ומחלצים מהתבנית .
לציפוי השוקולד: (לא שמתי, זה טעים מאוד גם בלי)
ממיסים כף חמאה עם חצי חבילה שמנת מתוקה (125 גרם), מוסיפים חבילה שוקולד מריר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה .
מצפים את העוגה וטורפים .
לקראת שבת, מה מכינים? מה מתכננים?
אנחנו בסופ"ש עם נוכחות חלקית. הסטודנט נסע לחברתו, הש"שינית נשארה שבת. ואחד עובד משמרות, יהיה חלק מהזמן. תינוקת הבית שבה מטיול שנתי, מעבירה את יום שישי בשינה. מאחר וזה יום שישי אחרון פנוי שלי לפני שאני חוזרת ללמד, אני והאיש נוסעים לנו לתל אביב ליום כיף שעוד לא לגמרי סגור מה נעשה בו. בדרך חזרה זוממת לעבור בפנימיה ולהביא לילדים משהו נחמד. עוד לא ברור מה.
לשבת שכנתי עוגה טעימה, משתפת לטובת אוהבי החלבה ובכלל. יצאה מעולה. באמת. המתכון של קרן אגם מהבלוג שלה. השינויים שלי בסוגריים. שבת שלום לכולם
חומרים לעוגה :
150 גרם חמאה רכה (שמתי 110 שמן קוקוס)
גביע גבינה לבנה ( 250 גרם )
300 גרם סוכר (1.5 כוסות)
4 ביצים
250 גרם קמח תופח (1.5 כוסות) (שמתי 100 ג"ר מתוכם קמח קוסמין מלא)
2 סוכר וניל (שמתי משחת וניל)
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם חלבה
אופן ההכנה :
במעבד מזון (מג’ימיקס) עם להב פלדה טוחנים שוקולד מריר וחלבה לפירורים קטנים, מניחים בצד.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי העוגה עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את פירורי השוקולד חלבה ומערבבים
משמנים תבנית עגולה או 2 תבניות אינגליש מאורכות
אופים 50 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 ( אם אופים בשתי תבניות אינגליש זמן האפיה מתקצר ל 40 דקות בערך)
מצננים מעט ומחלצים מהתבנית .
לציפוי השוקולד: (לא שמתי, זה טעים מאוד גם בלי)
ממיסים כף חמאה עם חצי חבילה שמנת מתוקה (125 גרם), מוסיפים חבילה שוקולד מריר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה .
מצפים את העוגה וטורפים .