שבת שלום

יעלעל

New member
שבת שלום

לקראת שבת, מה מכינים? מה מתכננים?
אנחנו בסופ"ש עם נוכחות חלקית. הסטודנט נסע לחברתו, הש"שינית נשארה שבת. ואחד עובד משמרות, יהיה חלק מהזמן. תינוקת הבית שבה מטיול שנתי, מעבירה את יום שישי בשינה. מאחר וזה יום שישי אחרון פנוי שלי לפני שאני חוזרת ללמד, אני והאיש נוסעים לנו לתל אביב ליום כיף שעוד לא לגמרי סגור מה נעשה בו. בדרך חזרה זוממת לעבור בפנימיה ולהביא לילדים משהו נחמד. עוד לא ברור מה.
לשבת שכנתי עוגה טעימה, משתפת לטובת אוהבי החלבה ובכלל. יצאה מעולה. באמת. המתכון של קרן אגם מהבלוג שלה. השינויים שלי בסוגריים. שבת שלום לכולם

חומרים לעוגה :

150 גרם חמאה רכה (שמתי 110 שמן קוקוס)

גביע גבינה לבנה ( 250 גרם )

300 גרם סוכר (1.5 כוסות)

4 ביצים

250 גרם קמח תופח (1.5 כוסות) (שמתי 100 ג"ר מתוכם קמח קוסמין מלא)

2 סוכר וניל (שמתי משחת וניל)

100 גרם שוקולד מריר

200 גרם חלבה

אופן ההכנה :

במעבד מזון (מג’ימיקס) עם להב פלדה טוחנים שוקולד מריר וחלבה לפירורים קטנים, מניחים בצד.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי העוגה עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים את פירורי השוקולד חלבה ומערבבים

משמנים תבנית עגולה או 2 תבניות אינגליש מאורכות

אופים 50 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 ( אם אופים בשתי תבניות אינגליש זמן האפיה מתקצר ל 40 דקות בערך)

מצננים מעט ומחלצים מהתבנית .

לציפוי השוקולד: (לא שמתי, זה טעים מאוד גם בלי)

ממיסים כף חמאה עם חצי חבילה שמנת מתוקה (125 גרם), מוסיפים חבילה שוקולד מריר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה .

מצפים את העוגה וטורפים .
 
אפשר גם תרגום בגוף הסרט?

מאד אהבתי את המדידה בכוסות

אבל אלוהים אדירים- מה זה 110 שמן קוקוס?
100 ג"ר קוסמין מלא?
משחת וניל?

והשבת אנחנו בהרכב מאד חלקי, מה שמשחרר אותי מטרחת המטבח (בשבילי זו טרחה)
ויש לי טריליון תוכניות ומשימות שנדחו 1000 שנה (וכנראה ידחו גם אחרי השבת הזו)
אבל בשלב זה אני עוד עם תקווה.

ולישון שנ"צ---מזמן כבר לא מסוגלת.
כלומר כן מסוגלת לנמנם חצי שעה
ואז לטייל כל הלילה עם הכלבה , אז מוותרת.
 

יעלעל

New member
תרגום

במקום 150 ג"ר חמאה, שמתי 110 ג"ר שמן קוקוס. למה? כי יש לי שמן קוקוס, כי החמאה שהייתה לי הייתה בפריזר ולא היה לי זמן לחכות שהיא תתרכך בחוץ וכי.... לא יודעת. אבל בהחלט חמאה נשמע לי טעים וסביר.
מתוך 250 ג"ר קמח לבן, החלפתי חלק בקמח קוסמין. יש לי קמח כזה כי הוא יותר קל לעיכול, חלבונים יותר טובים ויותר בריא לסכרתיים שכזכור (או לא) יש לי אחת כזו. אז אני מנסה להחליף באפיה חלק מהקמח בקמחים בריאים יותר, קמח מלא, קמח קוסמין וקמח שיפון. לעוגות עדיף לא לשים קמחים כבדים כמו שיפון ועדיף קמחים קלים כמו כוסמין (לא זוכרת עכשיו איך כותבים את זה). משחת וניל אני שמה במקום תמצית כי הביאו לי משחה שווה מארה"ב. אבל תמצית וניל בהחלט לוקחת וגם סוכר וניל.
את יכולה בהחלט להתעלם מהשינויים שלי ולעשות את העוגה לפי המתכון המקורי. העוגה ממש טובה. טעם החלבה מודגש כך שמי שאוהב חלבה, כדאי. אגב, היא עוגה ממש פשוטה להכנה. מערבבים הכל וזהו. אין הקצפות קיפולים והתפחות. ואם אין מעבד מזון לדעתי אפשר גם אפשר לפורר את החלבה בידיים או בסכין חיתוך כמו גם את השוקולד המריר - על קרש חיתוך עם סכין טובה וגדולה.
בתאבון
 

ben 911

New member
תודה עבור המתכון, יעלעלי.


אבל לא נראה לי שאני אתחיל דוקא עכשיו לפדר את המטבח בקמח ומצה...

פה לא רחוק יש קונדיטוריה "האופה מבגדד"..
קניתי קצת גביניות ובורקסים גבינה עטירי שומשום למעלה.

אחר כך ביציאה יש ארגז מלא מארזים של פיתות
וכשהוא גבה 13 ₪ עבור 10 פיתות סה"כ...
לא יודע למה אבל לפתע נזכרתי בסרט "הגנב מבגדד"
 

קליספרה

New member
איף, עדיין גוררים כאן את הגל הראשון

של מחלות הסתיו
אחרי שלושה שבועות של סגר, השאיפה היא רק לצאת ולנשום קצת אוויר .
בבוקר הלכנו לרענן קמעא את תכולת המטבח - נרכשו סירי חרס, מחבת וגם לחם לשבת

אחה"צ הבנים הרביצו בפלייסטיישן ואני מימשתי את זכותי היסטורית לשלאף שטונדה חגיגי
הערב נפגשים עם חברים,

ומחר, בתקווה שאני אקום במצב סביר יחסית, סיבוב רכוב, אולי נתמקד הפעם בהרי ירושלים ולא נתיש את עצמנו ב- 500 ק"מ, נראה.
 

katam

New member
אנחנו בהרכב חסר פלוס חולה

חסר כי החייל סוגר שבת חולה כי האיש עם דלקת גרון ומקבל אנטביוטיקה.

בגלל שהאיש עם דלקת גרון וכוון שהוא לא יצא דקה פני המועד הרגיל מהמשרד החלטתי לעשות קניות סופר שבועית בעצמי

כמו איזה מטומטמת הסתובבתי בסופר
התקשרתי לבת העשרים ושתיים לשאול איזה גבינה היא צריכה לפשטידה
בקיצור בושות
 

שוש אור

New member
שבת שלום

השבת הזו שלי נטולת הרכב

הקטנה שלי [בת כמעט 20] נסעה לסופש אצל אבא שלה
ואני הבוקר יוצאת לסובב כינרת.

אבל, הבטחתי לחבריי בעבודה קוסקוס בראשון, אז הייתי במטבח כמה שעות עסוקה בהכנות.
1.5 ק"ג סולת גולמי שהכפילו עצמם לכמעט 3 ק"ג קוסקוס מוכן וקטיפתי
ומרק ירקות עשיר וטעים טעים.

שיהיה לכולם יום יפה, נעים, כייפי ובטוח
 

שוש אור

New member
רק כי בא לי להשויץ

זכינו בגביע על היותנו אחת מהקבוצות הגדולות שהגיעו היום לסובב
 
שבת שלום- אנחנו השבת בהרכב חסר

הבוגר הצעיר- נסע עם חברים לחו"ל...
עם השחרור עבר לתזונה טבעונית... שזה - איך אני אגיד את זה- נטל גדול,
בהעדרו הכנתי תבשיל קדרה.... התאים למעט הגשם שהיה בחוץ....
הכוונות לאפות עוגה, נשארו בגדר כוונות
אבל היות וקמתי מוקדם והחומרים מוכנים, מאד יתכן שזה יקרה....עוד מעט, לא משהו מסובך כמו המתכון של יעלעל..יותר בכיוון של מין פאי פירות.

שבת שלום
 

יעלעל

New member
סליחה?

שלי מתכון מסובך? למול פאי פירות? הצחקת אותי. פאי פירות זה בצק ועל זה פירות וכו'.
העוגה שהכנתי זה פשוט לערבב את החומרים. אחת העוגות הפשוטות שהכנתי. אבל ממש. תתעלמי מההערות שלי בסוגריים, קראי את המתכון כמו שהוא, ותראי כמה הוא פשוט.
 
למעלה