שבת שלום

דנהZ

New member
שבת שלום

בחוץ יום שמשי יפהפה, אבל קר.
לשבת מכינה חמין. עסוקה בהכנות לאירוח של המשפחה בנר ראשון.

ומה אתכן לשבת? מבשלות? מארחות? מתארחות?
 

אשבל1

New member
הקור הפתיע, בישלתי מרק וגולש, לאוירה החמה


 

mykal

New member
אשבל תבוא ותענה את דעתה,

אבל מבחינתי זה כלל לא מסובך,
אבל אתם צמחוניים--נכון?
המקור בגולש הוא הבשר.

אגב, אני למדתי להכין אותו גם עם חתיכות סויה (טופו)
שומר על הטעם.
 

mykal

New member
גם אני התגעגתי.

אני שלחתי אליך מסר.
תגידי לי איך שולחים מסר מהפורום עצמו?
אני לא מצליחה.
 

אשבל1

New member
אני חושבת שאם לוחצים על הכינוי, ונכנסים ל"עולם" משם ניתן

לשלוח מסר.
 

mykal

New member
הבנתי, אנסה.

למה צריך לסבך דברים שהיו כ"כ פשוטים.
 

אשבל1

New member
בכלל לא מסובך, ממש קל ! אבל באמת הבסיס הוא הבשר

שמתבשל כשעה ולאחר מכן מוסיפה תפוחי אדמה , פטריות, פלפל אדום, מה שאוהבים לעוד שעה, והפפריקה שולטת, אני אוהבת חריפה :)
 

דנהZ

New member
את הבשר הייתי מחליפה בתחליפים כמו טופו, סייטן..

אבל אני גם לא אוכלת חריף. חשבתי תמיד שהבסיס הוא שעועית אדומה.
נראה לי שאוותר.
 

mykal

New member
את לא צריכה חריף,

פפריקה מתוקה היא בעיקר צבע, ומעט טעם,
בכל מקרה זה לא חריף.
ויש לי עוד הצעה של גולש--
תתבלי בקצת פלפל שחור ואז תני לו להתבשל על הרבה בצל,
וכדי שיתרכך ויתן צבע אני מוסיפה קצת יין אדום (אפשר לבן)
ולקראת הסוף להוסיף ירקות בעיקר תפוחי אדמה חתוכיםלרבעים או פלחים.
בהצלחה.
 

mykal

New member
לדעתי בהחלט כן.

זה חומר גלם, בדיוק כמו בשר, שאפשר לבחור איך להשתמש בו,
כרצועות, ריבועים , או טחון,
אפשר לתבל איזה תיבול שמעדיפים.
 

אשבל1

New member
אולי התכוונת לצ'ילי קון קרנה ?

גם טעים, נראה לי שאפשר במקום בבשר טחון להשתמש בסויה.
 
למעלה