שולה..........

Jack Daniel

New member
שולה............/images/Emo7.gif

את בין החיים? אשמח לשמוע סיפורים על נימוסי שולחן, כלי אוכל, דליים לשמפניה ומלקחיים לאסקרגו. ושאר גינוני השולחן של המערב....... שלך, ג'ק.
 
אז ../images/Emo4.gif

זה התפריט שירגיע אותי עכשיו (ובבקשה לא להניח לי שום סלט ירוק ליד , אפשר לחמניות מאפה בית עם קצח) פתיחה עגבניות שרי עם קרפצ'יו מוצרלה מנה ראשונה כבד אווז חרוך קמעה בחמאה עם רוטב פירות יער מנת ביניים צלחת קוקיז ( coquille Saint-Jaques) מנה עיקרית - נתח פילה רייר מעט מדיום בלי רוטב וליד צלחת פטריות חמות ברוטב שמנת ובצל. מנת ביניים סורבה לימון מתוק קינוח מגש גבינות עיזים סנט-מור וקשקבל בתוספת בקבוק ריוחה ריזרב אדום יבש משובח. אבל מה שבאמת קורה זה שאני בדיאטה. כזותי דיאטה בערך : דיאטת המכורים למחשב . בוקר : כוס קפה , שני סוכרזיפת , ארוחת עשר : כוס קפה , שני סוכרזיפת , צהריים : כוס קפה , שני סוכרזיפת , ארוחת ארבע : כוס קפה , שני סוכרזיפת , סעודת הערב (לפעמים זה בחצות , אם נזכרים מספיק מוקדם ) : סעודת פרס !!!!! ready made food מכל הבא ליד.....עד שמתפקעים....כל מה שלא רחוק יותר ממטר וחצי מהעמדה והכורסא , ולא דורש יותר מדקה חימום מיקרוגל . (אם זה דורש תנור אתם עלולים לשכוח ובמקום פחמימות לאכול פחם... ) חטיפים ונשנושים חופשי במשך כל היום - סיגריות (ועוד קפה). התעמלות מומלצת: * ריצה (גם מהצורך וגם כדי שלא להפסיד זמן ) לשירותים . * סיבוב ראש מצד לצד , מדי פעם , לחלץ צוואר תפוס. * פרישת אצבעות היד למניעת דלקת גיד עקב אכילס שלכם , הידועה בשמה " עכבריקטוקוס ויר(טו)אלית" תוצאות מידיות : טוסיק מפותח , הגדלת מספר משקפיים כולל צילינדרים בחצי כל חודש , תוצאות לטווח ארוך : סניליות כלפי משפחה הקרובה , אבדן חוש הטעם (ועוד כמה חושים ) .
 
והמתכון המומלץ: ../images/Emo39.gif

אוספים מכל הבא ליד בסופר , בדרך הבייתה מיום ארוך ומייגע. ומכינים את ....טררררררם...הסלט הצבעוני: פלפל כתום ואדום , עגבניות שרי עלי רוקט , שמיר. כרוב אדום. חסה עגולה קטנה,ראש כרובית קטנטן, נבטים , גזר , לפלפונים , צנונית , שמיר , פטריות טריות , בצל אדום , בצל ירוק , לימון. ובטח שכחתי משו. איך שנכנסים הבייתה..פותחים את המחשב , ועד שהוא עולה , חוטפים מיקלחת צוננת גם אני וגם הירקות בכיור ושמים מים לקפה.. גומרים את הקפה מול מסך הודעות חדשות , פה ושם איזו תגובונת להודעה ונזכרים שבערב , כלומר עוד שעה , צריך להביא סלט. היין , אפילו שהוא אדום ויבש..טיפה למקרר שיקבל את הטמפרטורה הנכונה עד שנגיע. עכשיו נזכרים שגם את הפומפיה היחידה שהייתה בבית שלחנו לפני כמה שנים ל "יום בישול" בגן ועד היום מבשלים איתה שם. אז מה ל'שות ? ל'שות : קולפן הירקות...ממשיך עם הגזר....גם אחרי שכל הקליפה הוסרה , אך יש לזכור לשנות את כיוון הקליעה , במקום למשולש הזבל בפינת הכיור , ישר לקערת הסלט.... וכך הגזר מסתלסל לו ברצועות מעט עבות , כנ"ל גם הצנונית..אבל גם עם הקליפה לתוך הקערה. כל הירקות נחתכים חיים במצבם הטבעי ללא שום הכנות נוספות מעבר למיקלחת הקרה. לכל ירק צורת חיתוך מיוחדת משלו בהתאם לתכונותיו הטבעיות. עגבניות שרי- בחצאים (יש לזכור , זה אינו סלט "דקיקות , דקיקות " ..זה סלט בריאות חתוך גדול שאפשר להרגיש כל טעם וטעם ). הלפלפונים - מקולפים (ככה אני אוהבת ,בלי קליפה) נפרסים לפרוסות אלכסוניות. פלפלים לרצועות לאורכם , ואח"כ לקוביות. פרחי כרובית מופרדים ואח"כ פרוסים לאורכם כרוב אדום , נפרס לחצי , לרבע (לצורך הנוחיות) ואח"כ לרצועות דקיקות , כנ"ל החסה העגולה. (חסה עגולה , יותר בשרנית מהערבית הרגילה) זורקים לפיטריות את הרגליים בלי רחמנות ואת הכובע ---לפרוסות. (אצלי הן זכו לפני החיתוך לאמבטיית מיץ לימון עד שהשאר היה מוכן) וכהנה וכהנה - שאר ירקות. ככה כל הכבודה , אוכסנה במיכסה הפוך של כלי לעוגות - מה שיותר גדול יותר טעים. במיילא אני לא משתמשת בכלי הזה לאחרונה..לא בגלל העוגות , בגלל העצלנות . הצבעים החתוכים נערמים זה מעל זה...ללא ערבוב ככה יותר יפה , עד שאוכלים וגם-שומר על פריכות החלקים שבפנוכו. מעל מפזרים את חומרי הטעם האמיתיים : מלח , פלפל שחור גרוס ומיץ לימון בשפע. בבית של אמא , אני אוהבת להוסיף לסלט-חציל רומני אסלי , קלוי על אמת , על האש , שאבא הכין. בבית שלי,אני מוסיפה גבינה לבנה,לפני העירבוב. כולה סלט........
 

Jack Daniel

New member
שולה שולה../images/Emo78.gif../images/Emo21.gif

מה עם גרעיני עפולה?
שבת שלום לך.
 
נא לא להשליך

את קליפות הגרעינים מחלון האוטובוס , או בוורסיה אחרת: נא לא לירוק ולפצח גרעינים
 
למעלה