והמתכון המומלץ: ../images/Emo39.gif
אוספים מכל הבא ליד בסופר , בדרך הבייתה מיום ארוך ומייגע. ומכינים את ....טררררררם...הסלט הצבעוני: פלפל כתום ואדום , עגבניות שרי עלי רוקט , שמיר. כרוב אדום. חסה עגולה קטנה,ראש כרובית קטנטן, נבטים , גזר , לפלפונים , צנונית , שמיר , פטריות טריות , בצל אדום , בצל ירוק , לימון. ובטח שכחתי משו. איך שנכנסים הבייתה..פותחים את המחשב , ועד שהוא עולה , חוטפים מיקלחת צוננת גם אני וגם הירקות בכיור ושמים מים לקפה.. גומרים את הקפה מול מסך הודעות חדשות , פה ושם איזו תגובונת להודעה ונזכרים שבערב , כלומר עוד שעה , צריך להביא סלט. היין , אפילו שהוא אדום ויבש..טיפה למקרר שיקבל את הטמפרטורה הנכונה עד שנגיע. עכשיו נזכרים שגם את הפומפיה היחידה שהייתה בבית שלחנו לפני כמה שנים ל "יום בישול" בגן ועד היום מבשלים איתה שם. אז מה ל'שות ? ל'שות : קולפן הירקות...ממשיך עם הגזר....גם אחרי שכל הקליפה הוסרה , אך יש לזכור לשנות את כיוון הקליעה , במקום למשולש הזבל בפינת הכיור , ישר לקערת הסלט.... וכך הגזר מסתלסל לו ברצועות מעט עבות , כנ"ל גם הצנונית..אבל גם עם הקליפה לתוך הקערה. כל הירקות נחתכים חיים במצבם הטבעי ללא שום הכנות נוספות מעבר למיקלחת הקרה. לכל ירק צורת חיתוך מיוחדת משלו בהתאם לתכונותיו הטבעיות. עגבניות שרי- בחצאים (יש לזכור , זה אינו סלט "דקיקות , דקיקות " ..זה סלט בריאות חתוך גדול שאפשר להרגיש כל טעם וטעם ). הלפלפונים - מקולפים (ככה אני אוהבת ,בלי קליפה) נפרסים לפרוסות אלכסוניות. פלפלים לרצועות לאורכם , ואח"כ לקוביות. פרחי כרובית מופרדים ואח"כ פרוסים לאורכם כרוב אדום , נפרס לחצי , לרבע (לצורך הנוחיות) ואח"כ לרצועות דקיקות , כנ"ל החסה העגולה. (חסה עגולה , יותר בשרנית מהערבית הרגילה) זורקים לפיטריות את הרגליים בלי רחמנות ואת הכובע ---לפרוסות. (אצלי הן זכו לפני החיתוך לאמבטיית מיץ לימון עד שהשאר היה מוכן) וכהנה וכהנה - שאר ירקות. ככה כל הכבודה , אוכסנה במיכסה הפוך של כלי לעוגות - מה שיותר גדול יותר טעים. במיילא אני לא משתמשת בכלי הזה לאחרונה..לא בגלל העוגות , בגלל העצלנות . הצבעים החתוכים נערמים זה מעל זה...ללא ערבוב ככה יותר יפה , עד שאוכלים וגם-שומר על פריכות החלקים שבפנוכו. מעל מפזרים את חומרי הטעם האמיתיים : מלח , פלפל שחור גרוס ומיץ לימון בשפע. בבית של אמא , אני אוהבת להוסיף לסלט-חציל רומני אסלי , קלוי על אמת , על האש , שאבא הכין. בבית שלי,אני מוסיפה גבינה לבנה,לפני העירבוב. כולה סלט........