שוקי אווז

BiggPoppa

New member
שוקי אווז ../images/Emo235.gif

מתאים מאוד לשישי בצהריים. לפני כחודש (אולי יותר) בעודי עושה קניות הבחנתי במקפיא חמוד מלא בחבילות ואקום של שוקי אווז וצלעות אווז. אפילו שהיו קפואים הן נראו טוב מאוד.ראיתי שזה מיובא מהונגריה והחלטתי לקנות חבילה אחת לנסיון ראשון. באריזה היו שתי שוקיים במשקל כולל של 800 גרם ולא ביוקר בכלל - 40 שקלים לקילו. אז מה עשיתי איתן: חילצתי מהאריזה, חשפתי את העצם והורדתי את רוב השומן - משימה פשוטה ביותר, שכן השומן מסודר בשכבה עבה ורכה - כמעט כמו שכבת חמאה. צרבתי שלוש דקות מכל צד במחבת לוהטת. את השוקיים הנחתי בצד וערבבתי את חומרי הרוטב: כוס וחצי מיץ קלמנטינות סחוט טרי + הציפה (אני אף פעם לא זורק אותה) 4-5 כפות מייפל אמיתי 100% 4-5 כפות סילאן כפית תמצית וניל 2-3 כפות רכז רימונים 5 כפיות ג'ינג'ר מגורר סויה לפי הטעם לאיזון כל המתיקות הזאת כוס יין לבן יבש כף רוטב צ'ילי חריף כמה ענפי כוסברה קצוצים גס הנחתי את השוקיים בתבנית ומסביבן תוספת: ראש שום מקולף (שיניים שלמות) חופן בצלצלי שאלוט מקולפים שלמים בטטה אחת גדולה 2 תפוחי אדמה 2 גזרים גדולים הכל חתוך גס מעל שפכתי את הרוטב - מדובר בהרבה נוזלים - אבל הם מצטמצמים בבישול ונשאר רוטב סירופי סמיך. הנחתי מעל הכל 4 ענפי רוזמרין טריים מהגינה ויאללה לתנור: שעתיים בחום 180 מעלות. והתוצאה - לא הייתה מביישת אף מסעדה. ללקק את האצבעות. על הניסוי הזה בטוח שנחזור - רק בהיקף גדול יותר. בתיאבון לכולם. בתמונה: השוקיים המנוקות מחכות לתת את תרומתן לאנושות ומיץ הקלמנטינות ליד.
 

Master Stav

New member
מדליק לגמרי ...

וכך עוד רעיון ..זוכר את תבשיל הקדרה ? מחכים שהכרעיים יפשירו מחלקים אותם לפולקע ורבע ומכניסים כמו שהן לתו הקדרה עם ירקות שורש ...וכול מה שבא .... אני מוסיף 1 כוס מיץ תפוזים זה יוצא אגדה
 

Master Stav

New member
ענננננננננק לא חשבתי על זה ../images/Emo13.gif

חרגת אותי עכישו ..........................................
 

The Pooh Lady

New member
יו בדיוק אתמול עשיתי שוק אווז גם!!!

כמעט שרפתי את המטבח בדרך :) עשיתי את האווז על המחבת וגם יצא מצוין אבל אין לי תמונות :)
 

BiggPoppa

New member
אבל אפשר

לכתוב מתכון בכל מקרה... איך עושים במחבת ? בכל המתכונים שראיתי לשוקי אווז מדובר בבישול ארוך.
 

The Pooh Lady

New member
נכון נכון.. הנה המתכון

למרות שאני מודה שאני יותר מאלתרת ממחשבת כמויות... מתכון לחמישה אנשים: קניתי 5 שוקי אווז קפואים במעדני מזרע (חיפשתי טריים אבל אפילו קפואים קשה להשיג). ממש יקר שם :( אבל לפחות קיבלתי שוקיים גדולות. שמתי אותם בחוץ לשעה או פחות עד שהתחילו כבר להפשיר. ואז שמתי אותם במרינדה במקרר ליום (אפשר אפילו לשעתיים או בכלל לא אבל ככל שתשימו יותר זמן הטעמים יספגו יותר ולאווז יש יותר סיכוי לצאת רך ועסיסי). המרינדה: סידרתי אותם בתבנית ושופכים עליהם כחצי כוס יין אדום (או יותר) ככה שכל שוק יקבל את המנה שלו שמן זית - ממש מעט על כל שוק פלפל שחור - קצת על כל שוק (לא היה לי פלפל אנגלי שלם לפזר) קצת מיץ מחצי תפוז ממש קצת דבש (אפשר יותר למי שאוהב מתוק) מעסים כל שוק טוב טוב עם כל החומרים של המרינדה שמים כ-2 או 3 כפות מלח גס בצדדים שמים פלחי תפוז דקים מעל מכסים את התבנית ושמים במקרר ועכשיו למחבת: 1. מחממים את המחבת על חום גבוה ולא מתחילים עד שבטוחים שכל המחבת חמה. (רצוי אם יש מחבת עמוקה עם תחתית עבה - היא מפזרת חום יותר טוב. ורצוי שתהיה שטוחה כדי ששטח הפנים שהאווז נוגע בו יהיה גדול ככל האפשר). 2. את השוקיים מספיגים מהנוזלים של המרינדה כמה שאפשר מורידים גושי שומן מיותרים ומניחים על הצד של השומן (לא שמים שמן בכלל שמן של האווז נמס ועושה את העבודה לבד). בשלב זה הורדתי את הלהבה לאש בינונית כדי שהשומן לא ישרף מהר מידי ויחרוך את הבשר. 3. כשהשומן נמס והצד שעל המחבת קיבל קצת צבע מגבירים שוב את האש והופכים את השוקיים לצד השני. סוגרים את הבשר טוב טוב משני הצדדים מנמיכים שוב את האש מוסיפים כמה שיני שום טריות שבורות ונותנים לזה להתבשל קצת בשומן. 4. עכשיו מגיע החלק המעניין (שבגללו כמעט שרפתי לבעלת הדירה שלי את ארונות המטבח
) - הברנדי. שופכים את כל השומן המיותר (ויש ממש הרבה) ואז שופכים כוס ברנדי על כל השוקיים ומדליקים (מכופפים קצת את המחבת ומשתמשים בלהבה של הגז). אפשר לצלם את הקטע הזה - נראה טוב בתמונות
מחכים שהלהבה תכבה מעצמה (היא שורפת את כל האלכוהול). במקרה שלי (ואולי בגלל שגם ככה השוקיים היו שיכורים מיין) הם פשוט סרבו להכבות וכשנשרפו לי כמעט הידיים בניסיון להציל את הארון מטבח שמעל הכיריים החלטתי פשוט לעזור להם קצת והתקדמתי לשלב הבא. 5. מנמיכים לאש נמוכה ושופכים מיץ תפוזים על השוקיים (כ-3 כוסות - זה כיסה בערך שני שליש מגובה השוקיים) ומסיימים עם החגיגה. (פה אפשר לנוח לשניה להרגע מטראומות). מוסיפים את כל הדברים הטובים. אני הוספתי: גרדה מקליפת תפוז אחד עלי דפנה (שש.. שבע.. כמה שבא לכם) מקל וניל חצוי לשניים פלפל ארבע עונות גרוס קצת גינגר טרי קצוץ פרוסות תפוז מהמרינדה (שתפסו מהמלח והיין ומכל טוב) * יש כאלה שמוסיפים עוד דבש אבל לטעמי המנה כבר עכשיו קצת מתקתקה (מהסוכר שבתפוזים ובאלכוהול) ולא צריך להוסיף עוד. ומלח אני מעדיפה שכל אחד ישים כאוות נפשו אח"כ. 6. השלב הקל - מכסים את המחבת ונותנים לרוטב להצטמצם. זה לוקח כשעה או פחות (לא בדקתי). כשהבשר מוכן הוא נפרד קצת מהעצם. 7. הגשה אני הגשתי עם פירה ופול ירוק (שבושל במים עם קצת מלח) ומעל שפכתי קצת מהרוטב. (עשיתי מגדל קטן של קצת פירה מעל הפול ומעל עוד פירה). וכמובן פלח תפוז אחד לקישוט חייבים. טיפ לפירה טעים: בישלתי את התפו"א (שלם עם הקליפה) עם עלי סלרי ושורש פטרוזיליה אבל רק חצי בישול! ואז עטפתי כל אחד בניר כסף ושמתי בטוסטר אובן בחלק הכי נמוך, כיוונתי את התנור לחום הכי גבוה ומלמטה בלבד (גריל תחתון). והשארתי אותם כשעה. (או עד שהם מתרככים). מועכים אותם עם 2 שיניי שום חמאה מלח ופלפל. - טעים מאוד! בתאבון
 

The Pooh Lady

New member
אה ועוד טיפ קטן

יש כאלה שמעדיפים הרבה רוטב ויש כאלה שלא. אז אפשר להגיד את הרוטב בכלי אישי קטן ליד כל מנה.
 
למעלה