שלום לך

Ronit07

New member
שלום לך

שמי רונית, אני נשוחאה ואם ל-3 ילדים מקסימים. הבכור בן 16, והתאומים בני 10 (בן ובת). אז ככה, בתחילת אוגוסט הקררוב, הבחור עוזב לאנגליה לבד. מתוקף היותו כדורגלן, שנקנה ע"י קבוצת נוער של מועדון כדורגל ידוע. בעלי ואני, אומנם קשה לנו, אבל גאים בו ושמחים בשימחתו. לעומת זאת, התאומים (במיוחד הבן יש לומר) לוקחים את הנושא הרבה יותר קשה. רק היום זימנו אותנו לשיחה בבית הספר, מסתבר שהקטן לקח חלק במריבה אלימה עם עוד תלמיד. אני יוצאת מנקודת הנחה, כי הסיבה לכך היא עזיבת אחיו, מכיוון שהוא כלל לא ילד אלים.הוא לא ממש מוכן לדבר על זה, ושותק כשאנחנו מעלים את הנושא. הקטנה, לעומתו, אינה אלימה אבל בוכה הרבה. רציתי שהבן הגדול ידבר איתם, אבל הוא בשלו, מעדיף להשקיע כל שניה ביום לאימונים. רציתי לשאול אותך, האם יש לך המלצות כיצד לסדר את המצב המסובך והלא רגיל הזה? תודה מראש
 
כל המשפחה שלכם עוברת תהליך של

פרידה , כל אחד בדרכו. השינוי הוא מאד גדול עבור כולכם ולמרות השמחה והגאווה שזה מביא , זה גם קושי. נראה לי שחשוב לעשות בתקופה הקרובה עד נסיעת הבן מפגשים עם כל המשפחה, את ובעלך כדאי שתזמנו את כולם סביב השולחן ושכל אחד בתורו, ישתף את אשר מרגיש וגם אתם המבוגרים. למרות השמחה זאת תקופה משברית לכולכם שכדאי למרכז אותה. מי שחייו משתנים הכי הרבה זה הגדול שבגיל צעיר יחסית עוזב את הבית על כל המשתמע מכך ויש גם לו לתת מקום. זה שהוא "בר המזל שנוסע" יכול לטשטש את הקושי שלו למרות שאני מניחה שהוא יהיה מטופל היטב ברמת הקבוצה. נראה לי שהתפקיד של לדבר עם האחים הוא גדול עליו. יש גם מקום את אותה השיחה לעשות במסגרת טיפול משפחתי.
 

Ronit07

New member
תודה חגית

אך הבעיה היא בעצם שהנער לא מוכן להיות רגע בבית. אם הוא לא בלימודים, הוא באימונים עד שעות הערב המאוחרות, וכשהוא מגיע, הוא מגיע עייף ורוצה לישון.
 
אם את חושבת שנכון למשפחה שלכם

להתאחד אחת ליום או בתדירות אחרת, או עם מטפל או לבדכם אז זה הזמן לבקש או לאמר לבן ה-16 שכך וכך אתם רוצים ובשעות של המפגש המשפחתי שיהיה בבית. נראה שלמרות שלא עזב עדיין את הבית הוא כבר לא שם ולא רק במובן הפיסי. פרידה היא תהליך שצריך להתכונן אליו לעסוק בו ולדבר עליו וילדייך הצעירים "אומרים" לך את זה. אני עדיין חושבת שבנך הגדול זקוק יותר מכולם לטפל בנושא הפרידה. נערים צעירים יותר מכל אחד אחר לא רוצים לגעת ברגשות ורואים את זה כילדותי ונשי (ועוד יותר נער ספורטאי קשוח... ) אבל לא צריך להתחשב בדעתו אלא להציב לו עובדה וזאת כמובן בהנחה שאת ובעלך רואים את המפגשים כנחוצים לכם.
 
היי רונית,יש לי השערה

כי הבן הבכור שלך בסך הכל שתמש ב"מנגנון הגנה" כלומר הוא מנסה לחסוך מעצמו את ההתמודדות עם המשפחה והפרידה ולכן הוא לא מוצא את הזמן כלל לבלות במחיצתכם צריך לתאם איתו פגישה אחת יום אחד ולדבר איתו קודם לבד לדעתי מה החששות שלו ורק לאחר שעשיתם כן לצרף את אחיו הקטנים
 
למעלה