שלום לכולם! בלינצ'ס- אבד לי המתכון

ESTY99

New member
שלום לכולם! בלינצ'ס- אבד לי המתכון

מחפשת מתכון לבלינצ'ס. מה שחשוב- כמויות. יש לי 15 אורחים מחר שכולם טורפי בלינצ'ס. תודה אסתי
 

my sunshine

New member
בלינצ'ס של חיים כהן

מרכיבים: 2 כוס/ות קמח 4 ביצים 2.5 כוס/ות חלב 50 גרם חמאה - מוממת סוכר מלח - מעט מסקרפונה קליפת לימון - מגוררת מחצי לימון צימוקים אבקת סוכר קרם פרש דובדבן אופן ההכנה: שמים בקערה את הקמח, הביצים, החלב, החמאה המומסת, מעט סוכר ומעט מלח. טורפים היטב עד שאין בבלילה גושים, ומעבירים דרך מסננת. מאחסנים במקרר למשך שעה לפחות. מחממים מחבת טפלון ומשמנים אותה במעט חמאה (אין צורך לשמן יותר במהלך טיגון הבלינצ`ס). יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומטלטלים את המחבת כך שהבלילה תתפזר בה בשכבה דקה ואחידה. מטגנים עד שהבלילה מתייבשת ויש בה בועות אוויר. בעזרת סכין משחררים את החביתית משולי המחבת והופכים אותה על צלחת. ממשיכים לטגן כך את שארית הבלילה. מערבבים בקערה את הגבינה, קליפת הלימון והצימוקים. מניחים את הבלינ`צס על משטח העבודה, כשההצד האפוי יותר כלפי מטה. שמים במרכז כל חביתית כף מהמלית. מקפלים משני הצדדים פנימה מעל המלית, ואחר כך מגלגלים לחבילה קטנה. אפשרות נוספת: אחרי המילוי, מקפלים כל חביתית למחצית ואחר כך שוב למחצית, כך שמתקבלים משולשים. ההגשה: מסדרים את הבלינצ`ס בתבנית אפייה כשצד הקיפול כלפי מטה, מפזרים עליהם קוביות חמאה ואופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כחמש דקות, עד שהם משחימים. אפשרות נוספת: מטגנים את הבלינצ`ס המוכנים במחבת חמה עם חמאה עד שהם מזהיבים. מסדרים שלוש חביתיות בכל צלחת הגשה, זורים סביבן אבקת סוכר, מניחים לצידן כף קרם פרש ודובדבנים או תותים, יוצקים עליהן סירופ מייפל ומגישים.
 

my sunshine

New member
בלינצ'ס במילוי גבינה

מאת: שרה בר מצרכים לערבב בקערה עם מערבל (או עם כף אבל לדאוג שלא ישארו גושים) 2 ביצים 4 כפות שמן 2 כוסות מים מלח(שפיץ של כפית) להמשיך לערבל ותוך כדי להוסיף : 1 כוס קמח עד קבלת בלילה חלקה , במחבת קטנה לחמם שמן ולשפוך לתוכה כ- חצי מצקת מהבלילה תוך נענוע המחבת כדי שיתפזר על כל השטח. כשמסביב מתחיל להיות חום להפוך ולטגן עוד דקה , וכך הלאה . אין צורך לשמן את המחבת אחרי כל עלה אפשר כל כמה עלים (תלוי במחבת) אם העלה הראשון לא יוצא טוב , לא להתיאש להמשיך הלאה חחחחח (בדרך כלל הראשון הולך לאיבוד) מילוי לבלינצ’ס לכמות של 8-10 עלי בלינצ’ס: 1 קופסת גבינה לבנה 5%-9% 2-3 כפות סוכר לפי הטעם 1 כף תמצית וניל חופן צימוקים לערבב הכל היטב ,לשים בשליש העליון וגלגל. מעל לקשט בקצפת וסירופ שוקולד לקישוט. מומלץ להגיש עם שני כדורי גלידה ליד . בתאבון
 

ESTY99

New member
תודה לכן על המתכונים. אני....

אני מערבבת את הגבינה עם שמנת מתוקה שהקצפתי. יוצא מעדן. חג שמח
 
למעלה