שלום לכולם

eleonora

New member
שלום לכולם

אני מאוד רוצה לאפות עוגה לאמא שלי שחולה בסכרת אשמח אם תעזרו לי ע"י השגת מתכון של כל עוגה עם הסברים איך מחליפים את הסוכר באפיה . תודה מראש מירב
 

אקווה

New member
קחי טיפ - דיאטיפ../images/Emo8.gif

דיאטיפ (או כל סוכרזית נוזלית אחרת, אבל דיאטיפ לדעתי מומלץ במיוחד) כמחליף אולטימטיבי לסוכר. יש כוסית מדידה שמראה לך כמה טיפות שוות לאיזו כמות סוכר, והעוגה יוצאת מתוקה...
 
היי ברוכה הבאה.

אני ממליצה לך לחפש את הספר "ללא סוכר- בישול ודיאטה". הוא נערך ונכתב במיוחד לחולי סוכרת הוא מספק ייעוץ בנושאי תזונה נכונה וקצת הדרכה רפואית. בספר מלא מתכונים לקינוחים ודברים טובים (במיוחד עוגות וגלידות...) בהצלחה...
 

slightly

New member
דיאטיפ

גם לי המליצו על הדיאטיפ ואני אקנה אותו. השאלה שלי - איך זה מסתדר מבחינת הנפח בעוגה למשל ? להחליף כוס סוכר בכמה טיפות דיאטיפ לא ישנה את המרקם שלה ? תודה
 

אקווה

New member
המרקם

אם משתמשים בדיאטיפ, יש סיכוי שהעוגה לא תתפח כל-כך ואולי גם תתפורר מעט. זה ממש לא נורא, אבל אם רוצים שיפור בתוצאות - רצוי לאפות עוגה ממתכון שהוא מראש מותאם לחולי סכרת - היינו, מתכון של עוגה ללא סוכר (למשל - שמופיע באחד הספרים הנזכרים מעלה). כך התוצאה טובה יותר. אבל מבחינת הטעם - זה יוצא די דומה.
 
למעלה