ובכן, חדשות קצרות בעניין שוקולד
אני לא יודעת אם התגובה שלי תאכזב אותך או תשמח אותך, אבל הנה דעתי: שוקולד זה לא רעל! שוקולד זה אוכל. לכן לדעתי, אם אין לך בעיה רפואית מיוחדת (למשל עם סוכר), וכל מה שמטריד אותך זה המשקל, את לא צריכה להפסיק לאכול שוקולד. נכון ששוקולד זה אוכל משמין. ב- 100 גרם שוקולד יש כ- 550 קלוריות. המשקל זה שיקול חשוב, וטוב שאת עושה אותו כבר בגילך, עוד לפני שהתחלת עם הבליסה האופיינית לצבא. אבל 100 גרם שוקולד זו חבילה שלמה! האם בכל פעם שמישהי מהחברות שלך מביאה כיבוד את אוכלת חבילה שלמה של שוקולד? בחבילה סטנדרטית של שוקולד (למשל "עלית") יש 28 קוביות. את יודעת מה זה אומר?? שבקובייה אחת יש בקושי 20 קלוריות! אפילו אם תאכלי שורה שלמה, שזה 4 קוביות, תאכלי בסך הכל 80 קלוריות. אז מה? באותו יום שאת אוכלת שורה שלמה של שוקולד, תוותרי על התפוח אדמה של הארוחה המסודרת. ואם קוראים את ההודעה אנשים נוספים, כמו למשל גברת שוKולד מההודעה למטה, אז הנה עוד נתונים מרגיעים על שוקולד: 1. השוקולד בריא לנפש - זה מוכח מדעית. בזמן אכילת שוקולד משתחררים במוח חומרים מרגיעים. 2. למי שפוחד מהסוכר שבשוקולד בגלל השיניים, שישטוף שיניים אחרי האכילה. ויפסיק לשתות משקאות מומתקים (כמו מיצים), כי הם נשארים בפה הרבה יותר זמן משוקולד. 3. למי שפוחד מהשומן שבשוקולד: השומן שבשוקולד מעלה את הכולסטרול "הטוב". 4. לאחרונה גילו שבשוקולד יש גם חומרים נוגדי חימצון, שעוזרים למנוע סרטן. האם זה אומר שהשוקולד צריך להפוך למזון העיקרי שלנו? גם לא! כי הוא "יבזבז" לנו את כל הקלוריות בלי שנתן לנו שום חלבונים, מינרלים או ויטמינים. זה רק אומר, שכמו כל דבר, צריך לאכול מהשוקולד ב-מ-י-ד-ה. בתיאבון, עפרה