שלום לכולם,

evgi ram

New member
שלום לכולם,

ברכות ואיחולים למנהלים, אני מבקש מכל העריקים לחזור מיד לשולחן הקפה, מקס! סיימת עם הגרונגים בצוקלים על הקרייזיק שאתה מתפנה לסיגרים? תגידו, מקבלים פה גם מעשני מרלבורו אדום שחוטאים בקווינטרוס לפעמים?
 

שור3

New member
היי רם

אנחנו גם בקפה ולא נעזוב לעולם תן קצת חופש איש. תעשן מה שרוצה כבר סכמנו פעם שטעם זה דבר אישי לא?
 

evgi ram

New member
אני מקווה שלא חשדת שאני רציני

בתור חובב טבק ועשן אבקר פה לעתים, בטח יש לי מה ללמוד. עכשיו שאלה, זה שהנרי ווינטרמנ'ס סלים ו ויליגר טעימים לי,(גם לארנק) קוהיבה לא טעים לי ועושה צרבת, זה בגלל שאני בגינר נצחי? יענו כמו אלה שמתים על נס קפה ואספרסו טוב מר להם?
 

מני.ת

New member
ברוך הבא

אהלן רם, לסיגר צריך להתרגל ואת הטעם לאהוב. כמו בסיגריות ,יש רמות חוזק בסיגרים. קוהיבה נחשב סיגר בעל גוף מלא מאד וחזק. ההקשר בין נס קפה לאספרסו בעניין הזה לא מתאים. יותר אולי מתאים לעשות הקבלה בין אספרסו לריסטרטו. נסה סיגר קליל בתור התחלה ומשם תמשיך הלאה.
 

שור3

New member
לא חשדתי

עישון בכלל וסיגרים בפרט זה ענין של טעם וריח - דרך אגב הריח משחק משחק חשוב מאד כאן, לפחות לגבי. כמו ביין, קפה, נסוי לאורך זמן משפר את הסרגל שלך ואתה מפתח יכולות להבחין מה ואיך. אני בדרך כלל גם לא אוהב קוהיבה למרות שעשנתי כמה מהם והם היו 10 (שהייתי בקובה) הקוהיבה עובר תהליך מיוחד של התססה ויש לו משהו יחודי בריח והטעם. אני ממליץ לך לשמור את מה שאתה מעשן בלחות מבוקרת - מצאתי שאחד הדברים הכי חשובים לטבק ולאיכות העישון הוא הרטיבות שלו.
 
תשובה לטעם

כניראה שהם טעימים לך מפני שהטבק בסיגרים אלו הוא קל יותר מסיגרים עבודת יד . טעמך טוב מאד מפני שמה שאתה מעשן נמצא בקטגוריה של סיגרים עבודת מכונה 100% טבק טיבעי ! ת'נסה גם לה פז בגדלים שונים גם 100% טבק עשויים מכונה . מנסיון כל הדרכים מובילות לסיגרים עבודת יד והשלב הבא הוא כניראה סיגרים תוצרת הרפובליקה הדומינקנית בעלי עלה עוטף בהיר לרוב" קונטיקט " , (לא יצרוב לך בגרון)
 

evgi ram

New member
יזהר תודה על תשובתך וכמובן שאלה..

כאשר מסתכלים על סיגרים מסויימים, לעתים העלה העוטף הינו בעל גון ירקרק יותר מהאחרים באותה חבילה, מה המשמעות המקצועית מעבר להשערות שניתן..
 

שור3

New member
עלה ירוק הוא עלה בדרך כלל לא מפותח

כזה שלא עבר יבוש ופרמנטציה כשאר אחיו
 

rafui18

New member
ישנם עלי עטיף ירוקים

הנקראים Candela אילו הם עטיפים בגוון ירוק בהיר CLARO טעמם חזק ומריר מאד הם אינם פופולאריים אבל ניתן למצא כמה יצרנים של סיגרים ידניים וגם במכונה שמייצרים סיגרים גם מן העטיף הנ"ל
 

evgi ram

New member
ניתן לתאר שהעלה צעיר יותר

או שחמק מאיזה שהוא תהליך, השאלה היא, האם זה דפקט או שזה עובר. האם ניתן לאפיין ארץ מוצא או רמת איכות לפי צבע או גוון?
 

tcbelvis

New member
בדרך כלל המאדרו נוטה

לגוף מעט יותר כבד וחזק מאשר העטיף הטבעי .כמובן שהדברים לא מוחלטים .לכל הנוגע לעדיפות אני עם ראש מאוד פתוח בענין יש סיגרים שהם בגרסת עטיף טבעי יותר טעמים מאחים בסגנון מאדרו.וגם כמובן הפוך מאדרו שהוא הרבה יותר טעים מאשר הנאטורל .לדוגמא סיגר בשם גיספרט תוצרת הנדורס גרסת המאדרו עולה במס דרגות על העטיף הטבעי .אגב הסיגר הזה שזכה לרייטניג 90 באספילאנדו נמכר במחיר נהדר של 36$ לקופסא של 20.יחד אים זאת את הסיגר הזה אי אפשר להביא לארץ בצורה מסודרת היות והגיספרט המקורי הוא סימן רשום קובני.אגב הגיספרט הקובני הוא סיגר מתחת לכל ביקורת.ואפשר לומר שבמקרה הזה " הזיוף" עולה על המקור
 

rafui18

New member
בדרך כלל ניתן להבחין

בסיגרים שאינם צעירים לפי השומן שעל העטיף אם אתה מבחין בקופסת סיגרים שבה עלי העטיף מעט מבריקים מדובר בסיגרים איכותיים שנשמרו בתנאים נאותים מספר חודשים ואף יותר הברק מגיע מן השמנים שבעטיף הטבק וזה מרמז בדרך כלל גם על האיכות
 
עלה ירוק

שמו של עלה זה הוא קנדלה ולרוב טעמו יהיה שונה חזק יותר ! קשור אכן לזמו ההיתישנות של עלה , לרוב זמן קצר יותר ולכן לא מקבל את הצבע הכהה. בשנות השלושים והארבעים היה מאד פופולרי ובשנים האחרונות חוזר למדפים .
 

rafui18

New member
המלצה נוספת

אתה יכול לנסות סיגרים ביצור ידני הנמכרים בבנדלים - כלומר באריזת צלופאן ללא קופסה הם מוגדרים כסיגרים בעלי עלות תועלת גבוהה. מחירם בארץ מתחיל באיזור ה 10 ש"ח לסיגר ולרובם חוזק קל עד בינוני. כך תוכל לעלות ברמת הסיגרים מבלי לקרוע את הכיס.
 

evgi ram

New member
מילא מתחיל אבל מעשן???

לצערי מקטר. בחרו פעם את Joe Jackson לזמר הרוק המכוער של השנה, אז הוא התרעם, מילא מכוער, אבל זמר רוק?? תודה על ההמלצות. קשה לא להשאר מתחיל עם רף המחירים של סיגרים עבודת יד, במיוחד אם זה לא החטא היחיד. לעתים אני קונה la flor dominicana, monte christo No 2, זה טעים שאני משתדל לא להתרגל. למזלי, אני עדיין מצליח להנות מויליגר פשוט. האם החזקת סיגרים במקרר פוגעת? מה הן האפשרויות האחרות? מיותר לציין שאין לי היומידייזור,
 

מני.ת

New member
אפסנת סיגרים

הי רם, גם בדיאטה אפשר לאכל דברים משמינים, במידה. סיגר פה ושם לא כמנהג קבע תוכל להרשות לעצמך
כמה כללים לאפסון סיגרים ללא היומידור. אתה יכל לקחת כלי פלסטי גדול ואטום, לשים בו את הסיגרים ובנוסף ,בפינה צדדית מכשיר מוסיף לחות שתוכל לקנות בחנות סיגרים. הדבר הזה לא יקר. קנה מד לחות (גם לא יקר) ובדוק מה קורה בקופסה מדי יום. פעם בשבוע פתח הקופסה לחצי שעה להתאווררות. אם לא תשמור על לחות טובה, הסיגרים ייתייבשו . זהירות מעורף לחות ! עודף לחות יותר רע מיובש. סיגר שהתייבש אפשר לפעמים להחיות (אלא אם כן התבקע העטיף) אבל סיגר ששהה בסביבה לחה מדי יחטוף עובש ואז הוא מת. מקרר לא טוב לאפסון סיגרים, מאחר וקור ויובש בני דודים הם.
 

מני.ת

New member
כמובן שזה לא פתרון קבע.

וסיגרים לא יתיישנו יפה כך. זה רק במקרה של "אין ברירה" או במקום "סתם בקופסה בארון"
 

tcbelvis

New member
Baccarat Luchadoresn מתוק באופן

קיצוני לטעמי .אני ממליץ רק לאנשים שהמתיקות החזקה לא מטרידה אותם .די דומה לסיגר נוסטלגיה מתוקה של קארלוס טיראנו .לפחות לטעמי המתיקות היא בלתי נסבלת.להבדיל הפלור דה אולביה עם מתיקות עדינה ונהדרת.טעם העצי של הטבק המשובח .לא לחינם זה אחד הסיגרים הכי נמכרים ופפולארים בארצות הברית.לעניות דעתי ביחס לסיגר עד 15 שקל זה הטוב ביותר שכסף קונה .
 
למעלה