שלום

נוטלבמפ

New member
שלום

פעם, כשגנגי סיפרה על פתיחתו של הפורום הזה, חשבתי שאם מתישהו אזדקק לו, זה יהיה בודאי בגלל סבתא שלי. היא כבר בת תשעים ושש, לא הולך ברגל (תרתי משמע?...). מה לעשות שבחיים יש הפתעות. אני לא אלאה אתכם בסיפורים, הנה תיאור המצב בקיצור: המדובר הוא באבא שלי. לפני שלושה שבועות הוא נותח בגבו כדי להקל על פריצות דיסק שגרמו לו לכאבים עזים ברגל. הכאבים האלה מנעו ממנו לזוז לחלוטין כמעט, במשך חודשים, ומטבע הדברים הרגל נחלשה מאוד. לפני כשבוע נכנס למחלקת שיקום בבי"ח כדי לקבל פיזיותרפיה אינטנסיבית (יחסית). מאז הניתוח הוא אמור לנסות ללכת כמה שיותר, לעשות פעילות, לחזק את השרירים. הבעיה היא שהוא לא רוצה. כשהיה בבית, אחרי הניתוח, היה צריך להכריח אותו לקום וללכת (עם הליכון, כמובן), להזיז את האיברים, לתרגל. מרגע שנכנס לשיקום, המצב נעשה עוד יותר גרוע: כשהצוות מפעיל אותו, הוא משתף פעולה, אבל מעבר לזה - הוא מתנהג כאדם דכאוני (וזה, סביר להניח, כי הוא באמת שרוי בדכאון): הוא איבד את התיאבון (והוא סובל מסוכרת), עסוק רק בסבל שלו, לא מתעניין בחדשות - עיתונים, רדיו וכו' - ובאופן כללי נראה שהוא ויתר על כל נסיון להחלים, כאילו התעייף, לא רק פיזית אלא גם נפשית. אסייג את דברי ואומר שהוא לא אפאטי - הוא כן מתקשר איתנו, המשפחה, עונה לשאלות, רוצה שנהיה איתו, וממה שכתבתי אולי נשמע שהמצב גרוע ממה שהוא באמת - אבל הוא בהחלט הפך - אין דרך אחרת לתאר את זה - לזקן תלותי. והוא בסה"כ בן 72. הוא יכול לחזור למה שהיה לפני הניתוח. הכאבים פחתו וימשיכו לפחות. הוא יכול, פיזית, לחזק את השרירים ולחזור ללכת. הוא יכול להסתדר בכוחות עצמו, כמו לפני שנה. מקסימום להיעזר במקל הליכה. איך אני עוזרת לו לעשות את זה? עם מי להתייעץ? במי להיעזר? תודה לכם על ה"הקשבה"
.
 

אנפה2

New member
שלום לך, יכול להיות שאבא עובר איזה

משבר בעקבות הניתוח, יכול להיות שהיו לו ציפיות לקום בריא, וזה לא כך, זה תהליך, ככל שאדם עוזר לעצמו, כך ההחלמה מהירה ומלאה יותר, כך שהרוב תלוי בו. כדאי לך לדבר עם עובד\ת סוציאלי במקום בו הוא נמצא, או בבית חולים או בקופת חולים, יכול להיות שהוא צריך להחליף אוירה, או להיפגש עם אנשים בגילו שעברו את אותו ניתוח ולראות שהם השתקמו, ויכול להיות שהוא בדיכאון קליני וצריך להעזר תקופה מסויימת באמצעים תרופתיים מונעי דיכאון. ללכת לרופא המשפחה ולהתיעץ איתו , הוא לבטח מכיר את אבא שלכם. החלמה מהירה לאבא, בהצלחה.
 

נוטלבמפ

New member
תודה רבה,

זה באמת מה שאעשה. לפעמים גם אני מתקשה לראות את האור בקצה המנהרה, אבל אם אני לא אתעקש, הוא בטוח לא יעשה את זה. מעריכה מאוד את העצה ואת העידוד.
 
במרכזי שיקום

אמור להיות צוות רב מקצועי שאמור לטפל גם בדיכאון שלו. מעבר לפיזיותרפיה לחיזוק שרירים ושיפור ההליכה עליו לראות פסיכולוג לשיחות, מרפאה בעיסוק לשיפור התפקודי היום יום שלו הכוללים התייחסות לפנאי, עו"ס שאמורה לראות אותו לגבי הזכאות שלו (אם יש) מול ביטוח לאומי, ולשיחות עם בני המשפחה, פסיכיאטר שירשום טיפול תרופתי נוגד דיכאון ויעקוב אחר היעילות של הטיפול, וכמובן רופא שיקומי שמרכז את הטיפול כולו. אם במרכז השיקום אליו הוא הופנה אין צוות רב מקצועי, נסו להשיג עבורו את מגוון הטיפולים שרשמתי בדרכים אחרות - הכי חשוב להתחיל בטיפול תרופתי נוגד דיכאון כי בשנייה שיש הקלה במצב הרוח, כבר "בא" לעשות כל מיני דברים.
 

נוטלבמפ

New member
אוך,

כתבתי עכשיו תשובה די ארוכה, שנשלחה בטעות לעולם שכולו טוב. שחזורה התמציתי הוא: יש שם עו"ס, ואני בהחלט אדבר איתה. תודה רבה!
 
למעלה