מרק עדשים - מושלם ליום חורף קר
חבילה עדשים חומות/חומים שמן זית 30 גר' חמאה 2 בצלים בינונים קצוצים דק 6 שיני שום 3 גזרים מגורדים 3 עגבניות גדולות מגורדות 1 כוס פטרוזיליה קצוצה מלח,פלפל שחור פפריקה מתוקה ,כמון אבקת מרק עוף לפי הטעם 1 כף רסק עגבניות הכנה: משרים את העדשים מספר שעות במים,מחממים בסיר את השמן והחמאה ומוסיפים את הבצל,השום,הגזר והעגבניות המרוסקות. מטגנים כ 10 דקות ומוסיפים לסיר עדשים ,פטרוזיליה , אבקת מרק עוף ומים רתוחים. מתבלים בתבלינים .מביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה כשעתיים עד שהעדשים יתרככו היטב והמרק יסמיך ( המתכון נילקח מפורום מתכונים ) אפשר גם: 1. להוסיף קוביות תפוא 2. להוסיף קאבנוס