שרשור עוגות בחושות

shira1960

Active member
עוגת שיש שוקו תפוז של תופיפי

עוגת שיש שוקו תפוז מתאים לתבנית 27*33

3 ביצים
13/4 סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
21/2 כוסות קמח תופח
גרידה מתפוז .

לערבב הכל היטב

להוציא 4 כפות מהבלילה להוסיף 2 כפות קקאו , סוכר וניל וכף שניים מיץ תפוזים לערבב

לאפות ב175 מעלות כ 30 דקות אפשר גם לצפות ציפוי גנאש פשוט.
עוגה נהדרת רכה וטעימה וקלה להכנה.
גנאש- שמנת מתוקה להרתיח עד לסף רתיחה, להכניס לסיר את השוקולד המריר
ולערבב טוב, ולצפות את העוגה.


י עוגה נ ה ד ר ת ורכה וטעימה מומלצת


עוגת שיש שוקו-תפוז של טופיפי. מעולה.
 

shira1960

Active member
עוגת שוקולד ללא גלוטן של בן עמי

לא זוכרת מי המליץ עליו - הכנתי אותו לאחיין עם רגישות לגלוטן וכולנו התמוגגנו. אפשר להכין אותה גם פרווה עם שמן

עוגת שוקולד ללא גלוטן של בן עמי*

לחמם תנור ל 180

200 גר חמאה (או 3/4 כוס שמן)
200 גר שוקולד מריר
שלושת רבעי כוס סוכר
5 ביצים
5 כפות קורנפלור/קמח תפוחי אדמה/אבקת שקדים או תערובת.
כפית אבקת אפיה

להמס יחד חמאה שוקולד
להוסיף סוכר
להוסיף ביצים אחת אחת
להוסיף קורנפלור ואבקת אפיה

אפיה: עד שקיסם יבש.
תבנית: אם לא צריכים אותה מאד גבוהה הכמות הזו בתבנית 20 תהיה נחמדה ( 5 ס"מ ) אם רוצים קצת יותר גבוהה אז תבנית 18.
אם רוצים כמות גדולה יותר, ממליצה לאפות פעמיים בתבנית 26 ולשים עוגה על עוגה.
 

לאה סי

Active member
עוגת תפוחים קלילה של קיצי/אירית

המצרכים

6 תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
כפית גדושה קינמון
2 כפות סוכר

מערבבים הכל יחד ומפזרים בתחתית תבנית עגולה מס' 26 משומנת
מעל מפזרים 100 גרם צימוקים.

בלילת בצק

1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
½ כוס שמן
3 ביצים

אופן ההכנה

מערבבים את מרכיבי הבלילה ויוצקים על התפוחים.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות
כאשר העוגה מתקררת בוזקים עליה אבקת סוכר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בחושה מצוינת/טל, הביאה mיטלמן

הכוונה היתה ללכת לקנות ביסקוטים במכולת הסמוכה לטרייפל שתכננתי להביא, חברה אמרה שיהיה יותר מהר לעשות בחושה, מצאתי בחושה של טל וחשבתי שזו טל מפורום האוכל שם בבית הקודם, רק לאחר מעשה בדקתי מקור כדי לשמור את המתכון ואז הסתבר שזו טל ממבשרת ציון (שאני לא מכירה) ולא טל שמשקיפה על הכנרת, העוגה עוברת הקפאה והפשרה מצוין, הקישור שם במקור, אינו פעיל יותר.

לגמרי במקרה נתקלתי בה, הצליחה מאד עם יוגורט דל שומן במקום שמנת, כי היה דחוף וזה מה שהיה בבית.
עוגה בחושה

•200 גר' חמאה
•½ 1 כוסות (300 גר') סוכר
•3 ביצים
•1 וחצי גביעי שמנת חמוצה
•2 וחצי כוסות קמח
•כפית אבקת אפיה
•חצי כפית סודה לשתיה
•וניל
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור עד 180 מעלות.
2.מעבדים יחד חמאה סוכר ומעט מהביצים עד לתערובת בהירה ותפוחה.
3.יש להקפיד ולגרד את שולי הקערה מידי פעם.
4.מוסיפים את שארית הביצים בהדרגה עד שנבלעות בתערובת.
5.מנפים את החומרים היבשים, מוסיפים לסירוגין עם השמנת עד שהחומרים נבלעים בתערובת.
6.אופים כ-50-45 דק' או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה
 

anbv789

New member
עוגת מייפל (שרצה ברשת כבר שנים...)

עוגת מייפל
החומרים
3 ביצים
3 שקיות סוכר וניל
1 גביע שמנת חמוצה (אפשר יוגורט)
כוס וחצי קמח תופח (או רגיל עם כפית אבקת אפיה)
1¼ כוס סוכר
חצי כוס שמן
לפיזור: פקאן קצוץ/אגוזי מלך קצוצים
רוטב מייפל

אופן ההכנה :
לערבב את כל החומרים לפי סדר כתיבתם.
לשפוך התערובת לתבניות משומנות (לשתי תבניות אינגליש קייק ), לפזר אגוזי פקאן/מלך קצוצים.
לאפות 30 דקות בתנור מחומם לחום של 180 מעלות (או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש).
מוציאים מהתנור ובעודה רותחת לשפוך מעל בנדיבות סירופ מייפל עד שנספג.
טעימה הרבה יותר לאחר קירור מוחלט
 

לאה סי

Active member
עוגת ריבה עם פירורים/חנהפ

רכיבים:
200 גרם מרגרינה/ חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)
כוס סוכר
שקית קטנה קמח תופח (או 3/4 2 כוסות או 350 גר')

3 ביצים
1 אשל (אני שמתי יוגורט ביו 1.5%)
2 סוכר וניל (אני שמתי כפית תמצית)

ריבה אדומה וטובה (אני שמתי ריבת תותים)





אופן הכנה:
לשים במעבד מזון את המרגרינה, סוכר והקמח ולעבד עד לקבלת פירורים.

להוציא כוס מהפירורים להניח בצד.

להוסיף לתערובת הבצק את הביצים, אשל והסוכר וניל.

לעבד יחד עד לקבלת מרקם אחיד.

לצקת לתבנית עם חור באמצע.

לשים ריבה על פני העוגה.

מעל לפזר את הפירורים.

לאפות.
 

לאה סי

Active member
עוגה בחושה עם פירות מיובשים/חנהפ

רכיבים:
לתבנית אינגליש קייק גדולה מהח"פ:
1 לבן
גביע הלבן משמש לכוס מידה לשאר החומרים
1 סוכר
2 קמח תופח
3/4 שמן
2 ביצים

קוביות אננס מיובש
חופן חמוציות קצוצות
קליפות תפוז מסוכרות קצוצות
קליפה מגוררת מתפוז





אופן הכנה:
לערבב לבן, סוכר, קמח, שמן, ביצים.

להוסיף קוביות אננס מיובש, חופן חמוציות קצוצות וקליפות תפוז מסוכרות קצוצות, יחד עם קליפה מגוררת מתפוז.

לאפות בתבנית אינגליש קייק גדולה מהח"פ (כי הכנתי 150% מהמתכון לעיל), בחום 170 מעלות כ- 40 דקות.

הערות:
אפשר להוסיף כל תוספת אהובה של פירות מיובשים (או טריים) קצוצים.
 

anbv789

New member
עוגת שמנת בחושה/עידית חייט

עוגת שמנת בחושה/עידית חייט, מגזין שף, מאי 2012

חומרים לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים בינוניות, בטמפרטורת חדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/4 כוס (50 גרם) שמן
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים או חלב
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
4 כפות (40 גרם) אינסטנט פודינג ווניל
לציפוי:
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף סוכר
אפשרות לעיטור:
תפוזים מסוכרים:
1 תפוז בקליפתו, פרוס לפרוסות דקות
סוכר
כ-1/2 כוס מים
אפשרות נוספת: שוקולד לבן או מריר, חתוך או מגורר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני.
2.משמנים תבנית ומקמחים במעט קמח. מנערים ונפתתרים מעודפי קמח.
3.שמים הביצים והסוכר בקערת המערבל ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה כשלוש דקות עד שמתקבלת בלילה בהירה ותפוחה מעט.
4.מוסיפים השמן תוך כדי פעולת המערב, ומערבלים עד שנטמע לגמרי.
5.מנמיכים מעט מהירות המערבל ומוסיפים את המיץ/החלב והשמנת החמוצה. מערבלים כדקה.
6.מנמיכים את מהירות המערבל לנמוכה ומוסיפים הקמח ואבקת הפודינג. מערבלים דקה ומפסיקים את פעולת המערבל.
7.יוצקים העיסה לתבנית ואופים 20-25 דקות עד שפני העוגה מזהיבים מעט והיא יציבה כמעט לגמרי.
8.מוציאים העוגה מתהנור אך לא מכבים אותו.
הציפוי:
9.מערבלים היטב* השמנת, סוכר וסוכר הוניל לקרם חלק ויוצקים על העוגה. מחליקים הציפוי על פני העוגה ומחזירים התבנית לתנור. אופים כעשרים דקות עד שהציפוי מתייצב ומתחיל להסדק ולהזהיב מעט בשוליים.
10.מוציאים את העוגה ומצננים על רשת צינון לטמפ החדר (העוגה צונחת מעט).
11.מאחסנים במקרר לילה לפחות.
12.לעיטור בפרוסות תפוז מזוגגות בסוכר:
13.מכסים תחתית סיר בשכבת סוכר. מניחים עליה את פרוסות התפוז שפורסים דק ומכסים בשכבה נוספת של סוכר. יוצקים לסיר כחצי כוס מים או עד לכיסוי הסכר. מבשלים על להבה ביניות גבוה בלי לערבב עד שהנוזלים מבעבעים. הופכים בזהירות את פרוסות התפוז ומבשלים עוד כ-15 דקות עד שמזוגגים. מוציאים מהסירופ, מצננים ומניחים על העוגה.
14.אפשרות עיטור נוספת: מפזרים שוקולד לבן או מריר חתוך או מגורר
 

shira1960

Active member
עוגת פירורים יעלה

כתוב הרבה כי יש המון אפשרויות להכין מאותו מתכון, פרווה או חלבי וכל מיני מליות.
המתכון הבסיסי מופיע בהדגשה.
אפשר להכין לבנה עם פירורים, בלי מלית בכלל, אבל אז כמובן שצריך להכין אותה חלבית כדי שהבצק יהיה טעים.


עוגת פירורים גם פרווה - עם/בלי מלית.

החומרים לפירורים – שלב א':
1 קמח תופח (350 גרם קמח + 1 אבקת אפיה)
1 כוס סוכר
2 סוכר ווניל
200 מרגרינה/חמאה מחולקת לקוביות קרות

לשים את כל החומרים הנ"ל בקערה גדול ועמוקה. לפורר בידיים, לשפשף יד ביד , עד שנוצר מהתערובת "חול" של פירורים. (אפשר להכין הפירורים במעבד מזון ! )


מורידים כוס מלאה של פירורים ושומרים בצד עד סוף ההכנה , לקישוט כשכבה עליונה .

החומרים לשלב ב ' :
3 ביצים בינוניות (או 2 גדולות)
1 גביע שמנת חמוצה / יוגורט / לבן וכו'. או תחליף פרווה : כוס חד"פ מיץ תפוזים או תפוחים – 180 מ"ל .


אופן ההכנה וההרכבה:

לאחר הכנת הפירורים והורדת כוס פירורים, מוסיפים ליתר הפירורים שבקערה את הביצים והשמנת.

מורחים את הבצק הרך שמתקבל על תבנית גדולה משומנת או עם נייר אפיה (גודל 27X38) .



מכינים את המלית שבחרנו ומפזרים על הבצק. מפזרים למעלה את הפירורים שהורדנו בכוס.



אופים בחום של 160-170 מעלות כ-40-50 דקות , עד שהעוגה יציבה ומזהיבה מעט.



דרך שמירת העוגה : תלוי בסוג המלית. מלית יבשה – מחזיק מצויין כמה ימים בתנור או בקופסא. עם פירות - כדאי במקרר. את כל הסוגים ניתן להקפיא מראש.

הצעות של מלית:

בוחרים מלית מכל סוג שרוצים, אפשר גם לוותר בכלל על מלית, לשים את הבצק ב-2 תבניות של אינגליש, לפזר את הפירורים ולהכין כך אינגליש פירורים "פולני", עם או בלי מעט קנמון.



תפוחים: לגרר גס 3-5 תפוחים חמוצים קלופים. להוסיף סוכר לפי טעמכם, חופן צימוקים שטופים היטב במים רותחים או אפילו שרויים בליקר. אפשר להוסיף גם מעט אגוזים, ווניל ו/או קנמון. אם שמים יותר תפוחים – כדאי להוסיף למלית כ-3 כפות פירורי לחם / ביסקויט שיספגו את הרטיבות המיותרת.

אפשר לשים מלית של תפוחים מאודים מעט, לפי טעמכם.



פירות : בפירות כדאי תמיד לפזר על הבצק מעט סוכר ופירורי לחם/ביסקויט למניעת רטיבות מיותרת ! אפשר לפזר בצורה מסודרת חצאי מישמש או רבעי שזיפים בעונה ועליהם את כוס הפירורים. .

כדי למנוע עודף נוזלים, אפשר לפזר מעט סוכר על הפרי החתוך ולהניח לחצי שעה במסננת, רק אח"כ לפזר את הפירות על העוגה.

ריבה : לפזר קונפיטורה טובה , אגוזים כתושים, קנמון אם אוהבים, מעט סוכר.

"שוקולד" : מלית קקאו+סוכר+פירות יבשים כמו קוקוס/שקדים/אגוזים עם או בלי מעט פרוסות חמאה לשיפור המלית..

אפשר להכניס לתוך הבסיס שוקו-צ'יפס. , אבל לאבק בקמח כדי שלא ישקע. אני מעדיפה לגרר שוקולד לפתיתים קטנים כי זה לא טובע.

אפשר לשים שכבה לא מאוד עבה של מלית גבינה עם/בלי צימוקים ולצפות עם הפירורים.


יעלה, 09/02/03
 

shira1960

Active member
עוגת יוגורט בחושה נהדרת שרון (מהבלוג של מירב)

ע יוגורט בחושה נהדרת שרון


עוגה בחושה קלה שילדים אוהבים,עם מינמום כלים לשטיפה...
1. גביע יוגורט ביו (אני משתמשת ב0% שומן)
באותו גביע של היוגורט מודדים ויוצקים לקערה:
3. גביעי קמח תופח
2. גביעי סוכר
4.ביצים
1.גביע שמן קנולה
מעט תמצית וניל ותוספות לפי בחירה : גרירת לימון או קוקוס,גזר,
מעט קקאו לעוגת שיש,שקדים טחונים,ריבה או כל תוספת יצירתית אחרת.
כ40-45 דקות בחום בינוני.
 

shira1960

Active member
עוגת סולת בלי קוקוס/סימונה

ושא : עוגת סולת בלי קוקוס סימונה


בקערת מיקסר לשים את המרכיבים הבאים לפי הסדר :

3 ביצים
3/4 כוס סולת
כוס ושליש קמח
כוס סוכר
כוס יוגורט נוזלי בטמפרטורת החדר
1/3 כוס שמן זית
כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
גרידה מלימון או תמצית וניל

לערבל לתערובת אחידה , לצקת לתבנית ולאפות בחום 175 מעלות עד שמזהיב

בינתיים מכינים סירופ:(הכמויות במתכון המקורי גדולות יותר אני קצצתי לחצי , זה מספיק)

כוס וחצי סוכר
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
מעט מי ורדים (לא חובה)

לבשל עד שהסוכר נמס ועוד 10 דקות לערך, לקרר עד שהעוגה מוכנה

להוציא את העוגה מהתנור לחתוך לריבועים או מעויינים ולצקת את הסירופ (עם מצקת) על העוגה,
מחכים שתתקרר ואוכלים בתיאבון

מקור: בלוג האוכל : yogurt LAND
 
למעלה