שרשור עוגות בחושות

shira1960

Active member
עוגת גזר /ששת מתוקים (פרווה)

עוגת גזר מששת מתוקים/בעריכת קרין גורן
בהמלצת דנה 20+מיצמיצ
וגם שירה ממליצה בחום! אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח מלא


רכיבים:
3 ביצים
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן (קנולה**)
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות (300 גרם) גזר מגורר דק
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך שבורים

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות
2. טורפים נמרצות ביצים וסוכר בקרה במשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית (אפשר גם במיקסר). טורפים פנימה שמן ותמצית וניל. מוסיפים גזר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
3. מנפים יחד קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים.
4. יוצקים את התערובת לתבנית (או לתבניות) משומנת ומקומחת ואופים 45-50 דקות (לקוגלהוף) או 35-40 דקות (לאינגליש קייק) , עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים)

הערות:
2 תבניות אינגליש קייק 30 ס"מ
פרווה

מקור המתכון:
ששת מתוקים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת גזר/חנה פ

עוגת גזר/חנה פ

רכיבים:
3 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר חום
3/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות גזר מגורד
1/2 1 כפות קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
3/4 כוס צימוקים בהירים
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה





אופן הכנה:
להקציף ביצים וסוכר.

להוסיף את שאר המצרכים.

לשמן תבנית קוגלהוף ואח"כ לפזר בנדיבות סוכר.

לצקת את הבלילה.

להכניס לתנור שחומם ל180 מעלות, ולאפות כ 40 דקות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת הגזר החביבה על אורני

עוגת הגזר החביבה על אורני

הכמות מתאימה לתבנית עגולה 26 או תבנית מלבנית בינונית (בגודל A4) או שתי תבניות אינגליש קייק. העוגה נשמרת נהדר בהקפאה.
רכיבים:
3 ורבע כוסות קמח תופח (אני משתמשת בקמח 70% + שקיק אבקת אפייה)
1 כפית קינמון טחון
1+1/4 סוכר (שמתי כוס אחת של ממתיק מלאכותי סוכר לייט)
6 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים
1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס (אני שמה בנדיבות מבלי למדוד)
צימוקים
אפשר גם שוקולד צ'יפס
קליפה מגוררת מ 1 תפוז
קליפה מגוררת מ 1 לימון
3 ביצים טרופות קלות
תמצית וניל
3/4 כוס שמן (במקור יש כוס שלמה)



לקישוט:
אבקת סוכר (לא שמתי)

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים את התבנית.
2. טורפים את הביצה, השמן, תמצית הוניל והסוכר
3. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
4. יוצקים לתבנית ואופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים בתבנית 15 דקות. הופכים ומחלצים מהתבנית. מצננים על רשת.
5. הקישוט: כשהעוגה קרה מפזרים עליה אבקת סוכר (אני לא פיזרתי)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
טורט גזר ואגוזים/BB

תבנית 26 / תבנית שטוחה

200 גר' גזר מרוסק במעבד
200 גר' אגוזים מרוסקים גס
200 גר' סוכר (כוס אחת)
5 ביצים מופרדות
1-2 כפות ברנדי
5 כפות קמח / קמח תפוח"א / קמח תופח לפסח


לערבב חלמונים עם 3/4 כוס סוכר, אגוזים, גזר ברנדי וקמח.
להקציף חלבונים עם יתרת הסוכר. להוסיף את תערובת הגזר והאגוזים לקצף.

אני מכינה את התערובת במעבד מזון - מתחילה בריסוק הגזר, אח"כ מוסיפה את האגוזים עד שמרוסקים, אח"כ שאר המצרכים ולבסוף את הקצף.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת גזר / פיליס גלזר, הביאה איליס

עוגת גזר / פיליס גלזר

המתכון האישי שלי, אפשר עם או בלי הציפוי, ואפשר גם להקפיא (בלי ציפוי).

המרכיבים:

1/4 1 כוסות שמן (*)

1/2 1 כוסות סוכר דמררה

3 ביצים

2 כוסות קמח

1-2 כפיות קינמון

2 כפיות מחוקות אבקת אפייה

1 כפית מחוקה אבקת סודה

3 כוסות (כ-4-5) גזר מגורר

1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים


לציפוי: (**)

גבינת שמנת 5%
דבש
תמצית וניל טבעי לפי הטעם


אופן ההכנה:

במעבד מזון או על פומפיה גסה, מגררים את הגזר ושמים בצד.
שמים סכין מתכת וטורפים ביחד שמן, סוכר וביצים עד לקבלת תערובת חלקה.
בקערה נפרדת, מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן. בוחשים פנימה את הגזר והאגוזים (אם רוצים) ומפעילים את המעבד בפעולות קצרות למספר שניות. יוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת או מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובדפנות (מדביקים את הנייר בעזרת קצת חמאה). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 45-60 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית 15 דקות והופכים על רשת צינון (אפשר להקפיא בשלב זה).
הציפוי: מערבבים גבינה עם דבש ותמצית וניל לפי הטעם, מכסים את החלק העליון בלבד (או שופכים את הרוטב מלמעלה ונותנים לו לנזול לצדדים).

הערות איליס:

* שמתי 3/4 כוס שמן ואף פחות
** מכינה ללא הציפוי, מקשטת רק באגוזי פקאן מעל
ללא הציפוי ניתן להקפאה, מעדיפה 2 תבניות אינגליש קייק.
 

לאה סי

Active member
עוגת פרג/עידית המקורית

עוגה מדהימה, על טהרת הפרג, ללא קמח וכמעט ללא שומן ובכל זאת לחה ומנצחת! תופחת מאוד באפייה (כמו סופלה) ואח"כ צונחת. ככה היא!

חומרים:
6 ביצים מופרדות
1 + 1/2 כוס סוכר
2 כפות שמן
250 גר' פרג טחון טרי
אגוזים וצימוקים - אופציה (אני מוותרת)
לציפוי:
150 גר' שוקולד (מריר+חלב)
2 כפות מים
40 גר' חמאה
מעט קינמון

* להקציף חלבונים עם הסוכר.
* בקערה נפרדת - לערבב שמן+חלמונים.
* להעביר 1/3 מהחלבונים לחלמונים ולערבב באיטיות. להעביר את שאר החלבונים ולערבב בתנועות עטיפה.
* להוסיף את הפרג (+אגוזים/צימוקים) ולערבב בעדינות
* לצקת לתבנית 26 משומנת ולאפות בחום 150 דקות כ-40 דקות + - ( מבחן הקיסם היבש).
* מיד כשיוצאת מהתנור לחורר עם קיסם ולמזוג את השוקולד:
להמיס שוקולד + מים+קינמון ולהוסיף את החמאה. לערבב עד המסה מוחלטת.
הקרדיט לעוגה המופלאה הזו, כולו, לחברתי שוש הצ'כית.
 

לאה סי

Active member
טורט פרג עם אגוזים/אלומה בליליוס/הביאה BB

תבנית 26

5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
גרידת קליפה מלימון אחד
1 כוס שמן
1/4 1 כוס קמח תופח (175 גר')
1/3 כוס מיץ תפוזים / תפוחים
150 גר' שוקולד צ'יפס מעורבב בכף קמח
1/2 1 כוס פרג (100 גר')

להקציף חלבונים עם מחצית הסוכר.
להקציף חלמונים עם יתרת הסוכר.
להוסיף לחלמונים שמן ולערבב, ולהוסיףקמח, מיץ ושוקולד, להוסיף את הקצף.

45 - 50 דקות
 

לאה סי

Active member
עוגת קוקוס ואגוזים/לבשל בכיף/הביאה נולי

המצרכים ל- 2 תבניות אינגליש קיי'ק:
4 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קוקוס
3/4 כוס אגוזים טחונים
1 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

- להכניס לקערה את כל המצרכים ולבחוש רק עד שהתערובת אחידה.
- לשמן את התבניות ולחלק את העיסה בין שתיהן.
- לאפות בחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
- כמה פשוט - ככה טעים.
לבשל בכיף פזית 72
בס"ד
העוגה הזאת נולדה מכורח המציאות, כלומר...התחלתי להכין עוגה לשבת,שברתי את הביצים והכנסתי למיקסר ואז....הוא החליט לשבוק חיי'ם (המיקסר כמובן), בלית ברירה צירפתי את כל המצרכים לביצים ובחשתי עם תפילה בלב שהעוגה תצא טובה וטעימה.הוספתי מכל הבא ליד והנה היא לפניכם בכל תפארתה,הוכחה שלא צריך להתיי'אש ומסתדרים עם מה שיש.
מקווה שתהנו
 

anbv789

New member
עוגת קלמנטינות וקוקס של פירגה

עוגת קלמנטינות וקוקס של פירגה
המצרכים בקערה גדולה:
כוס וחצי קוקוס
כוס סוכר
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
לבחוש ביחד ולהוסיף:
כוס שמן קנולה
כוס מיץ קלמנטינות טרי סחוט ומגולען ולא מסונן
2 ביצים שלמות
חצי כוס מים חמים
לערבב היטב עד למיזוג החומרים.
ליצוק לתבנית ולאפות בחום 175 מעלות כ-40 דקות.
צבע העוגה זהוב חום.
להוציא את העוגה ולחורר אותה בקיסם ומיד לצקת סירופ חם

סירופ חם על עוגה חמה:
כוס מיץ תפוזים ממותק
לקרר בטמפרטורת החדר.
 

shira1960

Active member
עוגת שוקולד מושלמת של הרשיס

עוגת שוקולד מושלמת של הרשיס'
=======================
עוגה באמת מושלמת. אנחנו תמיד חוזרים אליה. על פניו נראית עוגה מאוד פשוטה אבל היא טעימה מאוד.

2 כוסות סוכר*
¾ 1 כוסות קמח רגיל
¾ כוסות אבקת קקאו של הרשיס' (סתאאאאם אפשר לשים גם של עלית)
1.5 כפיות אבקת אפיה
1.5 כפיות סודה לשתיה
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כוס חלב (-לפרווה, אפשר לשים כוס קפה פושר כלומר 1 כפית קפה + כוס מים או להכין קפה פילטר)*
½ כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס מים רותחים
1. לחמם תנור מראש לחום של עוגות. לשמן ולקמח 2 תבניות עגולות (אני הכנתי בתבנית מלבנית ששמתי בו נייר אפיה)
2. לערבב חומרים יבשים בקערה גדולה. להוסיף שאר החומרים חוץ ממים רותחים ולערבב 2 דקות במיקסר. להוסיף מים רותחים - הבלילה תהיה מאוד מימית. לשפוך לתבנית.
3. לאפות 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. לקרר 10 דקות, ואז להוציא מן התבניות ולקרר על רשת עד שקר לגמרי. אפשר לצפות בציפוי שוקולד.



*הערות: 1. כרגיל אני הורדתי בכמות הסוכר - במיוחד במתכונים אמריקאיים כי זה בדרך כלל נורא מתוק, וגם הפעם הורדתי ל1.5 כוסות סוכר - לטעמי זה היה כבר פחות מדי מתוק אך האורחים דווקא התלהבו. אולי למבוגרים זה מספיק 1.5 כוסות אבל לילדים אולי צריך את כל הכמות.
2. מכיוון שזה היה מיועד לארוחה בשרית, הוספתי כוס של קפה מוכן מקורר במקום כוס חלב.
3. כציפוי /מילוי - ערבבתי 1 קופסה של חלב קוקוס + חבילה של פודינג וניל - לא הכי בריא, אבל לא נורא....
 

לאה סי

Active member
עוגת שוקולד עם פודינג שוקולד/מרילין

עוגת שוקולד עם פודינג שוקולד של חברתי טובהו--- מרילין-

100 גרם אינסטנט פודינג שוקולד (שקית)
כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 ושליש כוס סוכר
שליש כוס קקאו
לערבב טוב טוב את כל היבשים

4 ביצים
1 כוס נס קפה חם שתי כפיות
חצי כוס שמן
מערבבים יחד
להוסיף את הרטובים לאט תוך כדי ערבוב, לאפות ולצפות בגאנש

גנאש:
250 שמנת (אפשר ריצ') מחמוממת + 250 שוקולד מריר
 

לאה סי

Active member
עוגת שוקולד קלה וטעימה/הבת של, השניה

עוגת שוקולד קלה וטעימה הבת של השניה
בתגובה ל: עוגות בחושות שוקולדיות - הבת המתהוללת

3 ביצים
1/2 1 כוסות קמח תופח
1/2 1 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מים/ חלב / מיץ תפוזים
3 כפות קקאו
3 כפות שוקולית (במקור פודינג שוקולד)
1 כף נס קפה
1 כפית תמצית וניל

לערבב את כל החומרים יחד.
לאפות בתנור בחום של 180 מעלות.

לציפוי:
1 ריץ
200 גרם שוקולד מריר
כף סוכר

להמיס הכל על אש נמוכה, רק עד שמתחיל לבעבע.
לקרר מעט ולשפוך על העוגה.
 

לאה סי

Active member
עוגת מקופלת של תמרי/הביאה הבת המהוללת

חומרים:
200 גרם חמאה
כוס סוכר

3 ביצים
קמח אסם קטן
שמנת חמוצה
רבע כוס שוקו מוכן לשתיה (אבקת שוקולית +חלב, לפי הוראות ההכנה)

150 גרם חטיפי מקופלת שבורים (לא קצוצים) בגסות

אופן ההכנה:

מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים ומערבלים.

מערבלים פנימה קמח שמנת ושוקו לסירוגין, רק עד איחוד החומרים.

מפזרים פנימה מקופלת ומערבלים ידנית.

מחלקים לשתי תבניות אינגלישקייק משומנות /תבנית 26 עגולה ומפזרים מעל כל אחת מהן שתי כפות שוקולית.

אופים בתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות 40-45 דקות.
 

shira1960

Active member
עוגת שוקולד של האקסית

וגת שוקולד אקסית
נושא : בבקשה, הנה עוגת שוקולד נפלאה שהכנתי לעוגת בצק סוכר

בתגובה ל: לכל מקשטות העוגות למיניהן מחפשת מתכון לעוגה שתחזיק מעמד - shein

יציבה וגם ממש טעימה - קיבלתי מחמאות רבות לגבי הטעם.
הכנתי אותה כבר שנה שניה ברציפות


עוגת שוקולד חלבית:
תבנית עגולה קוטר 24 (אני הכנתי כמות וחצי לעוגה מלבנית גדולה)

המצרכים:
1 כוס חלב
4 כפות קקאו משובח
200 גרם חמאה
2.5 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
3 ביצים
1 כפית סודה לשתייה
1 כף אבקת קפה נמס
1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני גבוה (175-180 מעלות)
מערבבים בסיר קטן על האש את החלב והקקאו עד כמעט רתיחה ולתערובת חלקה. מוסיפים את החמאה. מכבים את האש.
מחכים עד שהחמאה תימס, מערבבים ומניחים להצטנן מעט.
בקעאה נפרדת, מנפים קמח+אבקת אפייה. מוסיפים את הסוכר, אבקת הנס-קפה וסוכר הוניל.
שופכים את תערובת הקקאו לקמח ומערבבים .
מערבבים שמנת חמוצה עם סודה לשתייה, מניחים לדקה ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים את הביצים.
מערבבים היטב.
שופכים לתבנית אפייה משומנת היטב ואופים כ- 45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

לקוח מכאן:
http://www.vered-cakes.com/site e
e
e/detail/detail/detailDetail.as sp?detail_id=255221&depart_ _id=32325
 

shira1960

Active member
עוגת שוקו אפרסק של יעלה

עוגת שוקו-אפרסק פרווה ! מעולה
תאריך : 28/08/05 22:31
מחבר/ת : יעלה
עוגה מדהימה שנולדה במקרה, היא קלה, פרווה ומהירת הכנה, למרות מגוון החומרים היא שוקולדית מאוד-מאוד וממש במקרה, בלי כוונה, מתאימה להמון "מוגבלי מזון" :

ללא שוקולד! ללא טיפת שומן ! ללא טיפת קמח !

זה משהו בין טורט לעוגה בחושה, מאוד קליל ונשמר טרי מחוץ למקרר או בהקפאה. העוגה כהה מאוד (כאן בתמונה עוגה קטנה בתבנית אישית ש"גנבתי" מהגדולה כדי לצלם את הבפנוכו).

כלים: מג'ימיקס בלבד !

תבנית: 24 יוצאת גבוהה, אבל אפשר גם 26 אם מוסיפים למעלה קצפת.


עוגת שוקולד-אפרסק

חומרים:

200 גרם שקדים מולבנים או רגילים

200 גרם סוכר רגיל (למי שקשה עם מרירות השוקולד - לשים 250 סוכר)

50 גרם קקאו הכי טוב שיש

1 שקית אבקת אפיה

2 אפרסקים כתומים גדולים (350 גרם נטו, ללא גלעינים)

6 ביצים גדולות

קורט מלח

כפית ווניל איכותי


אופן ההכנה:

מחממים תנור, ללא טורבו, לחום של 160 מעלות. משמנים או מניירים את התבנית.

שמים במג'ימיקס את השקדים עם הסוכר, המלח ואבקת האפיה - מרסקים היטב לאבקה.

מוסיפית את הקקאו וממשיכים את הערבוב כדי שיתאוורר מעט.

מוסיפים את הביצים ואפרסקים ומערבים 2-3 דקות ושוב ל-2 דקות, כדי לוודא שהכל מעורבל היטב.

יוצקים לתבנית ושולחים לתנור ל- 45-60 דקות. תלוי בגודל ובתנור. רואים בעין שהעוגה טיפה נפרדת מהדפנות כשהיא מוכנה ויצבה, אפשר לבדוק עם קיסם. 50 דקות אפיה זה בדרך כלל מתאים לתבנית 24.

להשאיר אותה בתנור מכובה, עם דלת מעט פתוחה. העוגה צונחת רק מעט, היא כמעט שומרת על הגובה שהגיעה אליו בזמן האפיה.

ניתן לצפות את העוגה בשכבה של קצפת ולקשט למעלה בפלחי אפרסק. אצלנו זה לא מגיע לשלב הזה....

אפשר להכין את העוגה עם ממתיק שאתם רגילים ואז היא בכלל דיאט....

כתוב גם בעוגות 2 עוגת אפרסק מתאימה לפסח ואפשר גם דיאטתי אפשר להחליף לאגסים אם אין אפרסקים t
 

shira1960

Active member
עוגת שוקולד מעולה וקלה נירה רוסו / סיאם

נושא : עוגת שוקולד מעולה וקלה נירה רוסו / סיאם
ב

תבנית 24, משומנת

3 ביצים
כוס וחצי סוכר
כפית תמצית רום (שמתי כף רום אמיתי)
כוס שמן
כוס מים
2 כוסות קמח
1 אפייה
3 כפות גדושות קקאו

לקרם:
50 גרם חמאה
כף סוכר
100 גרם שוקולד
1/2 כוס שמנת מתוקה
כף קקאו

מקציפים ביצים וסוכר לתערובת קלילה, מוסיפים תוך כדי הקצפת שמן.
בקערה נפרדת מנפים קמח, קקאו ואפייה. מוסיפים למיקסר תוך כדי הקצפה לסירוגין את החומרים היבשים ואת המים, ולבסוף את הרום
אופים בערך 40 דקות, עד שמוכן ומצננים.

ממיסים את חומרי הרוטב ויוצקים על העוגה
 

shira1960

Active member
מתכון לעוגת שוקולד הכי מוצלחת /איה21

נושא : מתכון לעוגת שוקולד הכי מוצלחת


ממיסים על האש:
200 ג"ר שוקולד מריר+ 1 כוס מים + 1 כוס סוכר + 4 כפות קקאו
לאחר זה נמס מוסיפים 200 ג:ר מרגרינה + 6 חלמונים ומפרישים 1 כוס שומרים במקרר
מקציפים 6 חלבונים עם 1 כוס סוכר
מערבבים עם השוקולד ומוסיפים 2 כוסות קמח רגיל + 2 חבילות אבקת אפיה
משטחים בתנית מלבנית גדולה אופים בחום 160 כ - 50 דקות עד שעה
כאשר העוגה מתקררת מורחים בשוקולד שנשמר במקרר מקשטים בסוכריות אפשר לחתוך לכל מיני צורות אם רוצים: דובי, אותיות של השם וכו'

שומרים כוס במקרר מהשוקולד
 
למעלה