Fate of the jedi

The silver star

New member
Fate of the jedi

אז כך, קראתי את שלושת הספרים שיצאו עד כה, והרי הרשמים. נתחיל עם הטוב, יחסית ל-Legacy of the Force או ל-New jedi order, הסדרה טובה יותר. יותר מסתורין, אין מריחה של סצנות בודדות \ קרבות בודדים על פני חצאי ספרים, רמת כתיבה גבוהה במעט - יחסית, הצצה לכל מיני מסדרי 'כוח' שלא הכרנו מקרוב. לעומת זאת, ישנן שתי בעיות מרגיזות מאוד, שקיימות גם בשתי הסדרות הנ"ל, וחוזרות לשאת את ראשן בגאווה גם בסדרה החדשה. א. הסברי היכרות שמופיעים בצורה רנדומלית, בעיקר בתחילת ספר אודות הדמויות או האובייקטים המדוברים בקטע הסיפור. כלומר, נסיון מאולץ ומגושם לתת רקע לקוראים שלא קראו ספרים קודמים ב-EU או אפילו התחילו לקרוא את הסדרה מאמצעה. ניתן היה לפתור את ה"בעיה" בצורה עדינה יותר, או לתת לקוראים להשתלב תוך כדי הסיפור. לצערי זה לא קרה. לסופרים הנכבדים הפתרונים. ב. שוב, גם כאן הבעיה טמונה בכתיבה מאולצת ומגושמת שמעדיפה לחבוט את המסר בראש הקורא במקום להעביר אותו בצורה מחוכמת יותר. דוגמה: האן סולו מתבדח על כך שהוא היה צריך לחסל את מועצת המופים האימפריאלים כשהיתה לו ההזדמנות - רפרנס לאיזושהי סצנה בסוף LOTF. למרבה האימה, לאחר ה"בדיחה" נכתב קטע בסגנון הערה צדדית של הסופר, שמטרתו היא להסביר לקוראים המפגרים שהאן סולו לא באמת התכוון למה שהוא אמר... (היו מקרים כאלו למכביר בשתי הסדרות הקודמות, בעיקר ב-NJO) קטעים מהסוג הזה גורמים לי לצווח בתסכול. התעלומה האמיתית היא, איך באותו ספר מופיעים פשעים ספרותיים שכאלה לצד קטעים ברמה גבוהה הרבה יותר, שאשכרה מצליחים למתוח להצחיק ולרגש. שוב, לסופרים הנכבדים הפתרונים. אז מי עוד קרא? ומה דעתכם?
 

Kalimac

New member
אני מחכה לספר השלישי

אמור להגיע ממש בקרוב. דעות? ובכן, הספרים מאוד זורמים ומאוד מהנים לקריאה. בתור אחד שעדיין לא קרא את ה-NJO חוץ משני הספרים הראשונים, האזכורים האלה לא מפריעים לי בכלל. אישית, איני חושב שזו כתיבה מגושמת. אני מאוד נהנה מהסגנון של אלסטון, תמיד שנון ותמיד נסיעה טקסטואלית מעולה. עם גולדן, אני עוד לא יודע, מאחר וזה הספר הראשון שלה שאני קורא (מה גם שזה ספר ה-SW הראשון שלה), נראה בהמשך. תמיד אהבתי את הכתיבה של דנינג, הוא יודע להעביר דרמה ואקשן בצורה ברורה ומעניינת. הסיפור הכללי נוגע בנקודות מעניינות כמו "האם הג'דיי מעל החוק?" וכדומה. וכשיש לנו את סדרת Legacy בקומיקס, זו רק שאלה של זמן מתי ג'יינה תיצור קרע במסדר ותעזור להבאת ה-Imperial Knights. אני רוצה לקרוא עוד על טהירי, זו דמות עם כ"כ הרבה פוטנציאל. כשיגיע Abyss, אתן דעתי עליו (אם אצליח להניח את האטלס(!!) שמגיע איתו).
 

Y. Welis

New member
הערתי בעבר על קהל היעד של הספרים

ונראה שזה ההסבר - צריך לפשט עבורם, ו-keep simple. כל הכותבים הללו מייצרים בעיקר המשכים וחומרים על בסיס משהו קיים (רובם באו מתחום הקומיקס או משחקי תפקידים), ולא ועצמאיים (או בעלי יצירה יחודית משל עצמם) כמו הכותבים שקראתי בעשור הקודם.
 

The silver star

New member
אבל זה לא ש..

כל הספרים של ה-EU כאלו, זכור לי שדי נהניתי מהספר הראשון של "The black fleet trilogy", לא יודע ניתן להגדיר את הטרילוגיה כיצירה ספרותית מדהימה, אבל בכל זאת נהניתי יותר, גישה יותר בוגרת כמדומני. צריך להשיג את הטרילוגיה בשלמותה מתישהו. לצערי, כנראה שלגבי חלק נכבד מספרי SW, נכונה הסטיגמה שבמד"ב ופנטזיה לא משנה איך מספרים את הסיפור - העיקר שהוא יכיל את ה"חומר"... (אגב, כל זה לא אומר שאני אפרוש מקריאת הסדרה... אחרי הכל אני מעריץ, לא?...
)
 

Y. Welis

New member
-> The Black Fleet Crisis. הזכרתי אותה כאן

מספר פעמים (אם לא ראית) וציינתי בכולן שלטעמי זו הטרילוגיה האיכותית ביותר, ברמת הכתיבה ובניית הדמויות שלה, שקראתי ב-EU בכלל. אני מאמין שגם כיום היא בטופ. לא מצאתי עוד תיאר כה משכנע ואמין של הזוג האן וליאה כמו שם, או הדגמה משכנעת של העומס האדיר שמוטל עליה כראש הרפובליקה החדשה - עניין מהותי, שנדמה לי שהוזנח ע"י אחרים. לדעתי הסיבה לכך היא שכתב אותה מחבר מוכשר יותר, שבא עם סטנדרט גבוה יותר, *לא משנה* מה קהל היעד. הבעיה לא רק במחברים, אלא בבחירה בהם. אני מניח שלא כל סופר מתחיל רוצה להתפרסם דווקא עם ספר מה-EU, אבל היה כדאי *לשכנע* כמה, ולנסות לחדש כך את הקו. התוצאה היתה יכולה להיות הרבה יותר מעניינת ואיכותית. זה סוג של מעגל, כי בחירה בסופרים מסוג מסויים מרחיקה סופרים אחרים, וקובעת סטנדרטים שונים.
 

juggernaut

New member
מאיפה אתה ממליץ להתחיל?

אולי תעשו מדריך קצרצר לאנשים שמתחילים לקרוא ותמליצו להם מאיפה כדאי להתחיל, אילו סדרות יש ואיפה אפשר להשיג אותם וגם לי, כי אני קצת בבלאגן בעצמי
 

Kalimac

New member
הנה לך

זהו אתר שפרסמתי פה כמה פעמים בעבר. האחראי מלווה את הזכיון כבר 30 שנים ויש לו מעקב על כל סיפור שנכתב. המדריך שלו הוא זה שאני משתמש בו כדי לבחור מה לקרוא. http://timelineuniverse.net/Recommendations.htm
 

The silver star

New member
רשימה והמלצות.

הערה: רוב הספרים שקראתי עוסקים בתקופה של אחרי "שובו של הג'דיי", תקופת הרפובליקה החדשה ומסדר הג'דיי החדש. ולא ממש קראתי אותם לפי סדר - יותר מאילוץ מאשר כוונה תחילה, פשוט די קשה להשיג ספרים של SW בארץ. אני מניח שאכן עדיף לקרוא את קבוצות הספרים לפי הסדר הכרונולוגי של התרחשות הסיפורים, אבל לא תמיד זה משנה כי לרוב אין הרבה איזכורים משמעותיים מהעבר. עם זאת, הייתי ממליץ למי שמתכוון לקרוא את הסדרה העכשווית "Fate of the jedi", לקרוא קודם את הסדרה הקודמת "Legacy of the Force", (אגב, אין קשר מובהק בין השם של הסדרה {LOTF} למשהו מתוכה... כנראה שלושת המוסקטרים פשוט החליטו שזה שם מגניב...
) מכיוון ששתי הסדרות הנ"ל עוסקות בתקופת זמן די צפופה - שתיהן נכתבו ע"י אותם סופרים - רבות הדמויות שמופיעות בשתיהן - רבים הנושאים המשותפים והרפרנסים, ולמעשה אפשר לומר שזו סדרת המשך. פחות קריטי לקרוא את הסדרה "New jedi order" שהתרחשה מעט לפני LOTF, בעיקר בגלל שזה לא ממש פרקטי, 20 ומשהו ספרים שנמתחים ונמרחים - וחבל שכך, עד שכבר הכניסו קו-עלילה שלא עוסק בעוד איזשהו דארת'ון אלא ביוזאן-וואנג, ומכיל בתוכו אלמנטים עלילתיים עם פוטנציאל גבוה, חנקו אותו מרוב רצון לנצל אותו כמה שיותר. אחרי שמסיימים לקרוא את NJO, יש תחושה של "תעיפו את היוזאן-וואנג מהגלקסיה, לא כי הם רוצחים ואכזריים, אלא כי נמאס כבר לקרוא עליהם." את טרילוגיית "Dark nest" שהתרחשה בין NJO ל-LOTF אפשר לקרוא, כולה טרילוגיה... אבל היא פחות קריטית מבחינת הרצף מאשר LOTF. והנה רשימה של הספרים שקראתי, מסודרת לפי תקופות, בצירוף חוות דעתי.
טרילוגיית דארת' ביין, התרחשה אלף או אלפיים שנה לפני תקופתו של סידיוס. בינתיים יצאו שני ספרים מתוך שלושה: Darth bane: Path of destruction Darth bane: Rule of two לא רע, די טוב אפילו. הייתי מדרג אותם 4 מתוך 5 נקודות בסולם SW... * תקופת שלטונו של צ'אנסלר פאלפטין עד קומה של האמפריה הגלקטית. *
Outbound flight, סיפורו של פרוייקט גרנדיוזי והזוי לשליחת משלחת חקר והתיישבות אל מחוץ לגבולות הגלקסיה. סופר: טימוטי זאהן. כתוב לא רע, אבל העלילה לא ממש מלהיבה, הייתי מדרג 3 מתוך 5.
רביעיית הספרים Republic commando, (אישית קראתי רק את השלושה הראשונים.) סיפורה של חוליית קומנדו אומגה בתקופת מלחמת המשובטים, חוליה מקבילה לחוליה דלתא המוכרת מהמשחק הנושא את אותו שם. חולייה דלתא מוזכרת פעמים רבות במהלך הסיפור, ולעיתים מגיחה לתוכו. נקודת מבט ייחודית ומרתקת על תקופת מלחמת המשובטים, מומלץ. 5 מתוך 5.
Dark lord: The rise of darth vader תקופת סוף מלחמת המשובטים דרך פקודה 66 - עד עלייתו של דארת' ואדר וקצת אחרי - מנקודת מבטו של אביר ג'דיי עם קשרים בעייתיים עם ה"כוח". כתוב לא רע ועלילה לא רעה - אבל קצר יחסית. דירוג: 3.5 מתוך 5. * תקופת הרפובליקה החדשה *
Thrawn trilogy, הטרילוגיה מספרת את סיפור נסיונו של גרנד-אדמירל-ת'רוון ל.. איך לא, לכבוש ולהביס את הרפובליקה החדשה, בין השאר בסיועו של ג'דיי מסתורי ומעורער בנפשו שהופיע מנבכי העבר. אין אלמנטים מאוד מפתיעים או מעניינים בעלילה. דירוג: 3 מתוך 5. (וגם זה רק בגלל שמארה ג'ייד מופיעה שם.)
קראתי את הספר הראשון בסדרת ג'דיי אקדמי - Jedi search, העוסק בלוק סקייווקר המנסה למצוא בעלי פוטנציאל להפוך לג'דיי בכדי להקים את מסדר הג'דיי החדש. לא קראתי את כל הסדרה - אני מדרג בעירבון מוגבל - 3 מתוך 5.
קראתי את הספר הראשון מתוך טרילוגיית "The black fleet". הטרילוגיה עוסקת בתקופת בה ליה אורגנה-סולו שימשה כ-Head of state לרפובליקה החדשה והצעירה, ובמערכת היחסים בין הרפובליקה לבין גזע מתבודד ועויין שמזכיר קצת את היוזאן-וואנג בחלק מהמאפיינים הפיזיים שלו. סגנון שונה במעט מהרגיל - מרענן וגם עדיף לדעתי. לא קראתי את כל הסדרה - דירוג בעירבון מוגבל - 4 מתוך 5.
New jedi order, הסדרה עוסקת בפלישת היוזאן-וואנג לגקסיה-רחוקה-רחוקה, וכמו כן נותנת הצצה ארוכה אל תוך מסדר הג'דיי החדש ולהרפתקאותיהם של כמה מהגיבורים הכי מוכרים של ה-EU. יש בהחלט תוכן מעניין בסדרה, אבל הוא מרוח על פני 21-22 ספרים. דירוג: 3 מתוך 5.
טרילוגיית - Dark nest, הטרילוגיה מתרחשת בתקופה שבין NJO ו- LOTF, ועוסקת במשבר שנגרם ע"י גזע חרקים בעל פוטנציאל מסוכן מאוד, ובפרט במעורבות הדור הצעיר של הג'דיי בו. דירוג: 3.5 מתוך 5.
Legacy of the force, הסדרה עוסקת במשבר הקורלייאני (השני?) - תככים סית'יים - מלחמה - ובאחד הספויילרים הכי ידועים של הEU... דירוג: 4 מתוך 5. זהו בינתיים.
 

Y. Welis

New member
רשימה שמית שלי מהודעה קודמת

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=477&MessageId=126604178 כדאי מאוד להמשיך עם הטרילוגיות של אנדרסון וקיובי-מקדואל. הראשונה משתפרת מאוד בכרכים 2 ו-3. למעשה 2 הוא הספר היחיד שאני מכיר, שמתאר לעומק את העולם של המון-קלאמארי - קריאה צוננת ורטובה לקיץ...
 

Kalimac

New member
כמה הערות

את סדרת LOTF כתבו אהרון אלסטון, קארן טראביס וטרוי דנינג, בעוד שאת FOTJ כותבים אלסטון, דנינג וכותבת חדשה, קריסטי גולדן. וכן חשוב לקרוא את ה-NJO, פשוט לא את כל הספרים, אלא את אלה שבכריכה קשה, שבהם יש את התפניות הגדולות. ה-NJO היא הסדרה שביגרה את כל הדור החדש שכרגע ב-FOTJ מקבל זמן עמוד. ה-NJO פיתח את אנאקין סולו, לובאקה, טאהירי, ג'יינה וכמובן, ג'ייסון ועוד מספר דמויות שהוצגו ליקום לראשונה בסדרות ילדים כמו Young/Junior Jedi Knights. ה-NJO מהווה בסיס מאוד חשוב למה שהולך לקרות ב-LOTF, FOTJ ואף בטרילוגית ה-Dark Nest. אין מה לדבר על הספרים של ביין. הם מדהימים ודצמבר לא יכול להגיע מהר יותר! Outbound Flight הוא ספר מקשר מאוד חשוב לטרילוגיה הראשונה של זאהן. הספר מהווה מעין קדימון ומראה את ת'רון לפני שהצטרף לאימפריה (הספר גם מתקשר ל-NJO באופן מאוד מהותי, אם כי עדין). Dark Lord נחשב כספר האחרון בטרילוגיה לא רשמית שכוללת גם את Labyrinth of Evil ואת הנובליציה של Revenge of the Sith (שניהם מאוד מומלצים, אגב). רוב חומר הקריאה שלי דווקא מתמקד בתקופה המקדימה לפרקים 4-6. ספרים כמו: Cloak of Deception - קצת לפני פרק I, מרתק ומראה איך פלפטין מתחיל למשוך בחוטים כדי לגרום לעצמו להבחר ואיך המצור על נאבו קיבל צורה. Darth Maul: Shadow Hunter -- שמתמקד במול בעת משימה בשם סידיוס למצוא פריט מדיע שאסור שייחשף. כתוב מאוד טוב והדמויות מאוד מאוד אמיתיות. Rogue Planet -- ספר קסום לגמרי שמתקשר באופן עקיף ל-NJO. מתרחש בערך שלוש שנים אחרי פרק I. אובי-וואן ואנאקין צעיר פוגשים את טארקין. הנובליזציה של Attack of the Clones, שמוסיפה *המון* שכבות לסרט. ספרי Republic Commando שכבר הזכרתי הרבה פעמים. מומלצים בחום. Yoda: Dark Rendezvoux -- ספר מקסים שנמצא בשלושת המקומות הראשונים שלי (אם לא בראשון). טרילוגית Coruscant Nights, המתמקדת בניצול פקודת 66 שהופך לחבר בארגון מחתרתי תוך כדי פעילות בבילוש פרטי. מאוד נחמדה ומשעשעת. מתקשרת באופן כמעט ישיר לספר של דארת' מול. יש עוד כ"כ הרבה. פשוט צריך להתחיל איפשהו. היקום של SW כ"כ נרחב, ויש סיפורים על כ"כ הרבה דברים. סיפורים על קרבות חלל, פוליטיקה, הרפתקאות, טרגדיות, דרמה צבאית ובקרוב (עוד חודש), ספר האימה הראשון של SW. רק צריך לבחור מה הכי מתאים לך.
 

The silver star

New member
../images/Emo45.gif תודה על התיקון לשמות הסופרים,

ואיפה בדיוק ממוקם הסיפור של "sabotour", אחרי "shadow hunter"? לפניו?
 

Kalimac

New member
לפני

כמעט שנה לפני, בשנת 33 BBY. Shadow Hunter מתרחש ממש לפני פרק 1, במשפטים האחרונים של הספר, קווי-גון אומר לאובי-וואן שיש להם משימה חשובה לצאת אליה. ואגב, היום הגיעו אליי FOTJ: Abyss והאטלס (ועוד שני ספרים של הסדרה החדשה שעובדים בדרך של "בניית הרפתקה אישית", כלומר שבסוף כל עמוד או שניים, יש לך בחירה לעבור לעמוד מסויים אחר, ולנתב לעצמך את הסיפור; משהו נחמד כזה). אתחיל לקרוא את Abyss מחר כנראה. מהצצות החטופות שנתתי באטלס, הוא נראה מדהים! יש מפות להמון כוכבים, מערכות, ירחים. מידע על אוכלוסיה, אקלים, טופוגרפיה, ערים, גזרות. מפות פוליטיות והיסטוריות שמראות קונפליקטים חשובים ותפניות בגלקסיה. ניתוב של קרבות חלל ומעקב אחרי הרפתקאות של אנשים מסויימים. הספר מכיל אזכורים למעל 4000 כוכבים שהופיעו ו/או הוזכרו בסאגה וב-EU; מספרים לקומיקסים למשחקי וידאו ועוד. זה ספר שיכול להעביר הרבה שעות פנאי.
 

Kalimac

New member
אז התחלתי לקרוא את Abyss

ואני מאוד מאוד מרוצה עד כה. הכתיבה מאוד זורמת והסצנות מצליחות לשמור אותי במתח לפרק הבא (אני קצת אחרי האמצע). אני אוהב את הכיוון של הסדרה לוקחת. זה רק נהיה מעניין יותר. כל הרעיון של הממשלה והג'דיי היא נקודה שמעולם לא נגעו בה בצורה כזאת. בינתיים, התאורים של לוק כשהוא עובר חוויה מחוץ לגוף בזמן הביקור שלו "מעבר לצללים" היו מרתקים. גורם לך לחשוב מה עבר לדנינג בראש כשהוא כתב את זה. ומה שחשבתי שהיה נחמד, יש סוף סוף ג'דיי עם שם ישראלי: אבינועם (וזה אקסטרה נחמד כי לי קוראים נעם
), מקווה שלא יהרגו אותו מהר מדי. אה, וגם, יש הופעה של ג'יידן קור (שהולך לקבל ספר משלו ממש בקרוב) ושל ריינאר ת'ול! הגיע הזמן באמת.
 

Y. Welis

New member
אצל זאהן היה גם שם עברי (בטרילוגיה על ת'ראוון

) - לא זכור לי היכן, אבל היה.
 

The silver star

New member
שם המשפחה שלו

מורכב מהאותיות 'ישראל', רמז די עבה לכל מי שלא בטוח בכך שהשם הוא עברי...
 
למעלה