בכיף
זה מתכון של תנובה שמצאתי באינטרנט פעם והוא נחמד ביותר:
להכנת הלביבות:
1/2 2 כוסות חלב
200 גרם פולנטה אינסטנט
50 גרם חמאה
100 גרם פרמזן מגוררת
מלח, פלפל
לטיגון:
1 כוס קמח
1 כוס פירורי לחם מוזהבים
2 ביציםטרופות
1/4 כוס שמן לטיגון
להכנת הלביבות: מרתיחים את החלב בסיר מוסיפים את
הפולנטה ומבשלים, תוך בחישה מתמדת,
עד הסמכה. מוסיפים את החמאה
ומערבבים. מבשלים, תוך בחישה, כ 5- דקות
נוספות. מוסיפים את הפרמזן ואת המלח
והפלפל. מערבבים ומסירים מהכיריים.
מצננים כשעה.
לטיגון הלביבות: מניחים ב 3- כלים
שונים את הקמח, הפירורי לחם והביצים.
מחממים את השמן במחבת. יוצרים
מתערובת הפולנטה לביבות. טובלים אותן
ראשית בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף
בפירורי הלחם. מטגנים עד הזהבה.
אנחנו מגישים לצד יוגורט עיזים של גד..
בתיאבון!