בישולים לסופ"ש

לילך 56

New member
בישולים לסופ"ש


שבת וחג לפנינו...

מי התחילה להכין?

מה בתכנית?

ארוחה חלבית


ארוחה בשרית


רעיונות לגיוונים יתקבלו בברכה


 

mitmit11

New member
בינתיים - רק עוגת גבינה

לא ברור עדיין מה ההרכב למחר בערב כי כל השבוע כל המשפוחה היו חולים ונעשה ספירת בריאים מחר. אם תהיה ארוחה זה ברמת עוף בתנור.

מתכון לעוגת הגבינה:

750 גרם גבינה לבנה 5%
3 כפות קורנפלור
5 ביצים
½ כוס סוכר
1 חבילה של אינסטנט פודינג וניל
2 שקיות סוכר וניל
½ כוס חלב
1 שמנת מתוקה

מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, הגבינה הלבנה, הקורנפלור ו- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל.
מערבבים יחדיו את שתי הבלילות.
מרפדים תבנית עגולה קפיצית 26-28" בנייר אלומיניום (כדי שלא יחדרו מים). שופכים לתוך התבנית המרופדת את הבלילה.
שמים את התבנית העגולה בתוך התבנית המלבנית של התנור וממלאים מים.
אופים במשך כ- 45 דקות ב-180 מעלות.
כשהעוגה מוכנה וקרירה, מקציפים שמנת מתוקה, חלב, יתרת אינסטנט פודינג וניל, וסוכר וניל, ומורחים על העוגה.
ניתן לגרד שוקולד מריר מעל העוגה או לשים פירות חתוכים (לא יותר מדי זמן לפני ההגשה).
הערה: מומלץ לקרר במקרר למשך לילה.
 

mimi239

New member
מתכון, פשוט גבינה...

בסיס:
3 גבינה לבנה 5-9%
1 וניל
1/5 כוס סוכר
3 ביצים
1/5 כוס חלב
1/5 כוס קמח

מלית: 3 שמנת רגילות של תנובה
1/5 כוס סוכר
1 וניל

אופים את הבסיס 1/5 שעה על 180 מעלות
כאשר נגמר מוסיפים עליו את המלית ומחזירים לתנור עד שהתנור מתקרר,

והנה שוב.. התוצאה לפניכם!!

תהנו וה ב צ ל ח ה !!
 

mimi239

New member
זו תבנית עגולה רגילה,רק...

רק שלפהני שאת שמה את המלית את לוקחת שקף ושמה אותו מסביב ואז ממלאה ופשוט אח"כ מוצאיה את השקף, כן כמו בקונדיטורה...
 

mimi239

New member
מתכון לפירורים...

2 כוסות קמח
1 אפיה
1 מרגרינה
1/5 כוס סוכר
2 ביצים

- מערבבים הכל מחדדים לעגול ומניחים כדור בצד בנוסף (כדי לפורר אח"כ לשכבה מעל)
אופים 30-40 דק -180 מעלות

מילוי:
3 גבינה 5 או 9 % (750 גר)
1 פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר

מקציפים את השמנת מתוקה עם הסוכר, מוסיפה לאט את הפודינג,
מפסיקה את המיקסר מוסיפה את הגבינה.

את כל המלית מוסיפה על הבסיס שיצא הרגע מהתנור,

נותנת לילדים לפורר את הכדור, מפזרת מעל

והנה! התוצאה לפניכם...
 

mitmit11

New member
מכיוון שהעוגה בכל מקרה חלבית

ממליצה לך להבא להמיר את המרגרינה במשקל זהה של חמאה (אאל"ט 1 חב' מרגרינה = 200 ג').
יותר בריא (עד כמה שחמאה בריאה
) ויותר טעים.

אני משתמשת במרגרינה רק כשיש אילוץ פרווה (וגם אז משתדלת למצוא מתכון עם שמן במקום... שנים לא אפיתי עם מרגרינה).

אגב - התמונות שהעלית שלחו אותי ישירות למקרר... גרררררררררר......
 

mimi239

New member
המתכון- בסיס קוקוס

חומרים:
1 חב קוקוס (100 גר)
2 גבינת שמנת 5%
2 אינסטינג פודינג וניל
5 ביצים
1/5 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה (שף הלבן)


אופן הכנה:
להקציף את החלבונים עם 1/5 כוס סוכר, ובקערה נפרדת לשים את הגבינה, החלמונים, ו1 פודינג וניל,
כל זה לערבב עם כף בצורה עדינה, להעביר את כל הקצף לתוך התערובת, לערבב ביקפולים,
לוקחים תבנית בינונית עגולה (אם רוצים אותה גבוהה אם לא אפשר רגילה)
מפזרים את כל הקוקוס בשכבה אחידה בתחתית,
מניחים על גבי הקוקוס את התערובת ולאפות בחום של 170 מעלות (20-30 דק)


אחרי שהעוגה מתקררת להקציף 1 שמנת מתוקה +1 פודינג וניל וכוס חלב\ להקציף את כל זה להניח על העוגה ו ... יאמ!!!

לשיפור... השוקולד מעל:
1 תבנית שוקולד מומס (סיר בתוך סיר כמובן)
קלהוסיף 5 כפות קצפת ריץ (אפשר גם שמנת מתוקה יוצא עוד יותר יאמי)
לחכות ממש טיפה שיתקרר ויהיה סמיך ולשפוך מעל,
התוצאה לפניכם!
 

Ferbers

New member
החג האהוב עליי ביותר


בתפריט המון דברים טעימים ומשמינים..
פיצה הום מייד
פשיטדת פסטה וגבינות
לביבות פולנטה
טורטליני פטריות ברוטב רוזה
סלט אבוקדו ושרי עם ביי מוצרלה
סלט בטטות
טרמיסו
ומלא עוגות גבינה מעולות של טיב טעם (אין על העוגות גבינה שלהם!)

אמא שלי מופקדת על כל הדברים המסורתיים כמו בלינצ'ס וקישים וכיו"ב
 

Ferbers

New member
מצורף מתכון

מצרכים
שתי בטטות בינוניות קלופות
שמן זית
שן שום קצוצה
חצי גבעול רוזמרין
מלח
חופן בוטנים קלויים גרוסים גס
ארבע גבעולי כוסברה קצוצים דק
בצל ירוק חתוך דק
כפית שטוחה חומץ בלסמי
כף שומשום קלוי
.
.
הכנה:
חותכים את הבטטות לקוביות בינוניות ושמים אותן בקערה
מצרפים לקערה את השמן זית, את השום הרוזמרין (אני מוותרת על הרוזמרין) את המלח ומערבבים
אופים עד שהבטטה רכה
מערבבים את הבטטה עם הכוסברה, הבצל ירוק, הבוטנים והחומץ
ומטפטפים עוד מעט שמן זית
מעבירים לקערת הגשה,מקשטים במעט שומשום קלוי ומגישים (לפעמים אני גם מוותרת על השומשום)

הוא לקוח מכאן: http://mablogeria.blogspot.com/2008/03/blog-post.html
ואף פעם לא נשאר ממנו זכר כבר בסוף הארוחה.
והאישה הזו, שכותבת את הבלוג, ממש מוכשרת, כל מתכון שניסיתי מהבלוג שלה זכה להצלחה היסטרית..
 

natali802

New member
תודה רבה אני מתה על בטטות


נכנסתי לאתר שלה הכול נראה שם כזה נהדר.
ניסית במקרה את העוגיות שנקראות "הנחטפות"? עוגיות קינמון ? ממליצה?
 

Ferbers

New member
לא.. בינתיים ניסיתי את הסלטים..

אבל זה באמת נראה טעים משהו.. ואני מתה על קינמון..
 

natali802

New member
Ferbers- ניסתי את העוגיות מהאתר שנתת לי ויצא

מ-ע-ל-ף! קוראים להן "הנחטפות" והם אכן ככה
אי אפשר להפסיק לאכול אותם
 
למעלה