אענה כמיטב יכולתי, כי החידה ממש יפה (וצבעונית
) בעיני.
נראה לי שהגדרת צבעו של הכרוב הסגול, היא עניין יחסי, שקשור לגורמים שונים. נדמה לי שבארצות דוברות גרמנית, כמו גרמניה ושוויץ, הוא נקרא כרוב כחול. בארץ הוא נקרא בד"כ כרוב אדום, למרות שצבעו סגול. גם אנשים שונים מגדירים צבעים בשמות שונים. יש גם עִוורי צבעים, ואז זה בכלל מבלבל.
זה אותו דבר כמו עם הענבים השחורים או סגולים או כחולים. ועם אוכמניות כחולות או סגולות.
האם התכוונת לזה, או שרצית שנדבר על החומרים שיש בכרוב הסגול?
אגב, אפשר להשתמש בכרוב סגול, בצנון, צנונית וסלק כמו בנייר לקמוס: שמים חתיכה של ירק סגול בקערית עם מעט מאד מים. מוסיפים מיץ לימון או חומץ, והסגול הופך להיות אדום, כי התמיסה שנוצרת היא חומצית.
אם שמים חתיכת ירק בקערית עם מעט מאד מים ומוסיפים סודה לשתייה, מתקבלת תמיסה בצבע כחול או כחול ירקרק, כי הסודה לשתייה היא חומר בסיסי.
לשאלת הבונוס: המשותף לכרוב, ברוקולי, כרוב ניצנים וכרובית - שכולם ממשפחת המצליבים.
אני לא יודעת לְמה התכוונת שמשותף להם, ולא לכרוב הסיני.
אם התכוונת שהוא ממשפחה אחרת, אז אומנם כתוב בוויקיפדיה שהכרוב הסיני שייך למשפחת הלפת. אבל גם הלפת עצמה (והצנון והצנונית וחרדל השדה =חרדל הבר) שייכת למשפחת המצליבים.
אם התכוונת למשהו אחר בכלל, אנסה לפתור מחדש את החידה מחר.