שדרוג חזה העוף שלאהס הביאה למפגשון

שדרוג חזה העוף שלאהס הביאה למפגשון

מאד אוהבת את מתכוני חזה העוף שלאהס מביאה לנו למפגשים.
אהבתי מאד את המתכון שהגיע למפגשון אבל רציתי לתגבר אותו בירקות
ויצא מעולללה

הנה המתכון המקורי ובסוגריים הערות שלי


600 גר' חזה עוף* (השתמשתי בכמות כפולה)
2 בצלים בינוניים (2 בצלים גדולים)
2 גמבות (לא הכפלתי את הכמות)
5 שיני שום קצוצות (שמתי 7 שיניים גדולות של שום חדש וחזק)
שמן לטיגון
200 גר' פיטריות קצוצות (כמובן הכפלתי כמויות והשתמשתי בשתי קופסאות שימורים של פטריות פרוסות)
(הוספתי כמה וכמה וכמה גזרים וגם ענף גדול ויפה של סלרי, ובפעם הבאה אוסיף 2 ענפים כאלה)
כף גדושה של אבקת מרק עוף**
כפית פפריקה מתוקה (שמתי כף שטוחה)
פפריקה חריפה לפי הטעם (לא שמתי)
מלח, פלפל שחור
כפית קמח (שמתי כף שטוחה)
1/2 כוס מים (כמובן שמתי כוס שלמה)

קוצצים דק את הבצלים, חותכים את חזה העוף לקוביות גדולות ואת הגמבות - לקוביות קטנות.
(פרסתי את כל הירקות בדסקית הפריסה הדקיקה של מג'ימיקס)
מטגנים במחבת את קוביות העוף, עד להזהבתן. מוציאים ומניחים אותן בצד.
מוסיפים למחבת את הבצל, הגמבות ושיני השום ומטגנים אותם, עד שהבצל מזהיב מעט. מוסיפים גם את הפיטריות ומטגנים במשך כ-5 דקות.
מחזירים למחבת את קוביות העוף המטוגנות ומתבלים באבקת המרק ובתבלינים הדרושים. מוסיפים את כפית הקמח ומטגנים במשך דקה.
מוסיפים את המים ומבשלים, תוך כדי בחישה, במשך שתי דקות.

* שמה כמה שיש
**אפשר לוותר
 
למעלה